Αποκάλυψη για τη δήθεν “νεκρή Μαρία” του Έβρου: Σκηνοθέτησαν τη φωτογραφία με μακιγιάζ στο κοριτσάκι  

Αποκάλυψη για τη δήθεν “νεκρή Μαρία” του Έβρου: Σκηνοθέτησαν τη φωτογραφία με μακιγιάζ στο κοριτσάκι  

Μια νέα αποκάλυψη δίνει άλλη διάσταση στην υπόθεση των 38 προσφύγων του Έβρου και στην ιστορία της “μικρής Μαρίας”, που υποτίθεται ότι πέθανε από σκορπιό και θάφτηκε σε νησίδα του ποταμού.

Όπως αποκαλύπτει η Καθημερινή της Κυριακής και ο δημοσιογράφος Γιάννης Σουλιώτης, η μικρή Μαρία όχι απλώς δεν πέθανε από δάγκωμα σκορπιού, όπως ισχυρίζονταν οι πρόσφυγες-μετανάστες στα μηνύματά τους στα social media, αλλά η όλη επιχείρηση ήταν σκηνοθετημένη από τους διακινητές, ώστε να υποχρεώσουν τις ελληνικές αρχές να τους υποδεχθούν και να τους περιθάλψουν στην Ελλάδα.

Όπως αφηγείται στην “Καθημερινή” ένας από τους πρόσφυγες και αυτόπτης μάρτυρας, η ιδέα ήταν του διακινητή και την έφερε σε πέρας η γνωστή Μπαϊντά που ήταν επικεφαλής της επιχείρησης.

Όπως λέει, ξάπλωσε το παιδί στο χώρα, το έβαψε με μέικ απ και του έβαλε δίπλα λίγη τροφή για να φαίνεται ότι έχει πεθάνει και έχει βγάλει τη τροφή του από το στόμα, αφού υποτίθεται είχε πάθει δηλητηρίαση. Εβγαλε φωτογραφίες και τις έστειλε άγνωστο που…

Όταν τέλειωσε η φωτογράφιση, έπλυναν το παιδί και έκοψαν τα μαλλιά της για να μην θυμίζει το κορίτσι στη φωτογραφία. Λίγες ώρες μετά την φωτογράφιση ήρθε η ίδια κοπέλα και απευθυνόμενη στην ομάδα είπε στους συμπατριώτες της ότι σύντομα θα κατάφερναν να φύγουν.

Αυτό συνέβη οκτώ ημέρες αφού η ομάδα βρισκόταν πάνω στη νησίδα και περίμενε οδηγίες από το διακινητή για το πώς θα συνέχιζαν το ταξίδι τους προς Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι η ιστορία αυτή προκάλεσε μεγάλη πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι περίπου αφήνει τους πρόσφυγες- μετανάστες να πεθάνουν στον Εβρο για να μην τους δεχθεί σε ελληνικό έδαφος και να κόψει τις ροές από την Τουρκία, ενώ το ίδιο story δημοσίευσε και το Spiegel, αλλά μετά αναγκάστηκε να κατεβάσει τα δημοσιεύματα καθώς παραδέχθηκε ότι ήταν fake news.

Νεότερα δημοσιεύματα έχουν αποκαλύψει ότι η Μπαϊντά δεν ήταν κάποιο τυχαίο άτομο, αλλά μια δραστήρια ακτιβίστρια που ζει στη Γερμανία, με τον τρόπο ζωής της έτσι όπως τον αποκαλύπτει μέσω των αναρτήσεών της στα social, να δημιουργεί πολλές απορίες για τον ρόλο της και τις διασυνδέσεις της.

Ο πρόσφυγας- μετανάστης λέει ακόμα στην Καθημερινή ότι αποφάσισε να μιλήσει και να αποκαλύψει την απάτη για τη μικρή Μαρία, γιατί δεν θέλει να έχει προβλήματα με τη δικαιοσύνη, καθώς είναι σε εξέλιξη έρευνα.

Είναι επίσης ενδιαφέρον ότι αποκαλύπτει ότι αυτοί που ανέλαβαν να δώσουν το παιδί τους για τη μαϊμού φωτογράφιση, ήταν μια οικογένεια προσφύγων- μεταναστών που είχαν πληρώσει τα λιγότερα στους διακινητές και αργότερα δασκάλεψαν το παιδί να λέει ότι ονομάζεται Μάγια αντί για Μαρία- αφού η Μαρία είχε πεθάνει υποτίθεται- ενώ επισημαίνει ότι η πρώτη προσπάθειά τους να περάσουν στην Ελλάδα απέτυχε, καθώς όταν βρέθηκαν σε ελληνικό έδαφος άγνωστοι κουκουλοφόροι τους εντόπισαν, τους έδειραν και τους έστειλαν πίσω.

Ετσι αποφάσισαν να βάλουν μπρος τα μεγάλα μέσα. Τον θάνατο ενός παιδιού, ώστε να εκβιάσουν τις ελληνικές αρχές υπό την πίεση των καταγγελιών των διεθνών Μέσων Ενημέρωσης.

Τι είπε ο δημοσιογράφος Γιάννης Σουλιώτης

Σύμφωνα με όσα είπε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ “Αταίριαστοι” ο δημοσιογράφος της Καθημερινής, Γιάννης Σουλιώτης, πρόκειται για Σύρο πρόσφυγα που συμμετείχε στην ομάδα των 38 ατόμων και σύμφωνα με τη δική του εκδοχή δεν υπάρχει νεκρό παιδί.

Ο ίδιος είπε ότι ήταν μια ιστορία που σκηνοθέτησαν, προκειμένου να συνεχίσουν ανεμπόδιαστα την πορεία τους προς το ελληνικό έδαφος. Το σενάριο το υπέδειξε ο διακινητής μέσω μιας νεαρής γυναίκας από την Συρία που ταξίδευε μαζί με την ομάδα των 38.

Η γυναίκα είχε μαζί της ένα power bank και εκείνη έκανε τις επικοινωνίες με τον διακινητή και μετέφερε τις οδηγίες για το πώς έπρεπε να σκηνοθετήσουν τον θάνατο ενός ανήλικου κοριτσιού.

Οικονόμου για Αλέξη Τσίπρα: Να ζητήσει συγγνώμη για την υπόθεση των 38 μεταναστών μετά τις αποκαλύψεις της “Καθημερινής της Κυριακής”

“Ο κ. Τσίπρας, από το βήμα της ΔΕΘ στις 18 Σεπτεμβρίου 2021, δήλωνε με ύφος κήνσορα: “σε αυτή τη νησίδα διεξήχθη ένα δράμα 38 ατόμων, το οποίο οδήγησε και στο θάνατο ενός κοριτσιού 7 ετών. Θέλετε, λοιπόν, να ζητήσουμε συγγνώμη, για ποιο λόγο”;

‘Αραγε, σήμερα, μετά τις αποκαλύψεις της “Καθημερινής της Κυριακής”, αισθάνεται μετανιωμένος, που έλεγε ψέματα στον ελληνικό λαό; Αισθάνεται ντροπή, που διέσυρε διεθνώς την Πατρίδα του -δίνοντας μάλιστα όπλα στους εχθρούς της- για να ικανοποιήσει το προσωπικό του μένος εναντίον του Πρωθυπουργού; Αισθάνεται συντριβή, που έσπευσε να υιοθετήσει και να αναπαράγει τα ψέματα όσων σκηνοθέτησαν το περιστατικό με δόλιες προθέσεις;”, δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε: “Ο κ. Τσίπρας, έστω και τέσσερεις μήνες μετά, επιβάλλεται, συναισθανόμενος το μέγεθος της αδικίας που διέπραξε, να ζητήσει τη συγγνώμη που οφείλει εδώ και καιρό”.

Μηταράκης: Πίσω από την υπόθεση ενδεχομένως βρίσκεται Έλληνας

Το ερώτημα που προκύπτει από την κατασκευασμένη υπόθεση του νεκρού παιδιού στον Έβρο είναι ποιοι ήταν οι άνθρωποι που ενορχήστρωσαν αυτό το περιστατικό, ανέφερε μιλώντας στο Open ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, λέγοντας πως ενδεχομένως πίσω από την υπόθεση βρίσκεται ένας Έλληνας.

“Δεν έχουμε την πληροφορία πως ήταν Τούρκος. Στην συγκεκριμένη υπόθεση κατασκευής του θανάτου παιδιού είναι πιθανό να εμπλέκονται Έλληνες. Έχω καταθέσει αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, υπάρχει ανοιχτή δικογραφία, διερευνώνται πολλά πράγματα αυτή τη στιγμή. Το άλλο που προκύπτει είναι ότι ένας εκ των 38 μεταναστών ο οποίος εμφανίζεται ως εκπρόσωπος Τύπου της ομάδας δεν υπάρχει στα έγγραφα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Δηλαδή, φαίνεται ότι πρόσωπο που έπαιξε τον ρόλο εκπροσώπου Τύπου της ομάδας δεν εμφανίζεται στην κατάθεση των δύο ΜΚΟ.

Άρα φαίνεται πως πήγε στον Έβρο την τελευταία στιγμή για να παίξει τον ρόλο του ενορχηστρωτή της προπαγάνδας κατά της Ελλάδας και νομίζω πως έχει έρθει η ώρα η δικαιοσύνη να τους καλέσει αυτούς τους ανθρώπους ανωμοτί να καταθέσουν γιατί δεν μιλάμε απλώς για μια προσπάθεια εξαπάτησης των ελληνικών Αρχών αλλά μιλάμε και για μια προσπάθεια να δημιουργηθεί ένταση στον Έβρο”, ανέφερε ο κ. Μηταράκης.

Πέτσας: Κατασκευασμένο το θέμα – Να ζητήσει συγγνώμη ο κ. Τσίπρας που το υιοθέτησε άκριτα

Κάποιοι υιοθέτησαν άκριτα το κατασκευασμένο δημοσίευμα εναντίον της Ελλάδας για το νεκρό κορίτσι στον Έβρο, ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

“Είναι απαράδεκτο, είτε πολιτικές δυνάμεις είτε πρόσωπα μεμονομένα να υιοθετούν αμέσως τέτοια κατασκευασμένα ζητήματα για να πλήξουν την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό και να εκμεταλλευτούν κάποια μικροπολιτικά οφέλη στο εσωτερικό. Είναι απαράδεκτο, πρέπει να απομονώνεται και πρέπει όλοι να ζητήσουν συγγνώμη, με πρώτον τον κ.Τσίπρα. Είχε ήδη βγάλει το συμπέρασμά του, είχε καταδικάσει την Ελλάδα και προσπαθούσε να αποκτήσει οποιοδήποτε μικροπολιτικό όφελος από αυτό το θέμα που είναι εθνικό”, πρόσθεσε ο κ. Πέτσας.

Συνοριοφύλακες: Συνηθισμένο να λένε ψέματα οι μετανάστες

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Παναγιώτης Χαρέλας, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων, είπε ότι από την πρώτη στιγμή της περισυλλογής αυτών των ανθρώπων σε ελληνικό έδαφος, οι μαρτυρίες των συναδέλφων μου ήταν ότι δύσκολα αυτή η μάνα να έχει νεκρό παιδί.

Από την πρώτη στιγμή φάνηκε ότι υπάρχει μία σκοτεινή υπόθεση που έχουν παίξει ρόλο και άλλα πρόσωπα, άλλοι φορείς και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, είπε ο ίδιος.

“Από εμάς δεν υιοθετήθηκε αυτό. Δεν είναι και το μοναδικό περιστατικό που βλέπουμε να ψεύδονται οι μετανάστες ή τα κυκλώματα προκειμένου να δημιουργήσουν μία ανθρωπιστική κατάσταση έτσι ώστε να τους λυπηθούμε, να τους μεταφέρουμε αμέσως στις δομές” είπε ο κ. Χαρέλας.

“Κάθε μέρα έχουμε σχεδόν διψήφιο αριθμό διακινητών που συλλαμβάνεται σε όλη τη χώρα. Προχθές, το τμήμα διαχείρισης μεταναστών Ημαθίας συνέλαβε διακινητή, ο οποίος διαφήμιζε το μεροκάματό του στο tik tok ώστε να δείξει πόσο εύκολα βγάζουν χρήματα οι διακινητές και να προσελκύσουν στα κυκλώματα αυτά νέα παιδιά. Το καλοκαίρι του 2022 δεχθήκαμε μία πολύ μεγάλη πίεση σε όλο το μήκος και το εύρος του ποταμού Έβρου” ανέφερε.

Με πληροφορίες από την Καθημερινή της Κυριακής