Σημαντική ενίσχυση με τον έμπειρο Κουβανό Dariel Albo, για τον Άθλο Ορεστιάδας

Σημαντική ενίσχυση με τον έμπειρο Κουβανό Dariel Albo, για τον Άθλο Ορεστιάδας

Η διοίκηση του ΤΑΑ Άθλου Ορεστιάδας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με τον διεθνή Κουβανό Dariel Albo.

Ο 31χρονος διαγώνιος, γνώριμος στους Έλληνες φιλάθλους, μετά από τις παρουσίες του σε ΠΑΟΚ και Άρη,  θα ενισχύσει μέχρι το τέλος της σεζόν την ομάδα μας στην προσπάθεια για επίτευξη των φετινών της στόχων.

Ο  Dariel Albo Miranda, όπως είναι το πλήρες του όνομα, γεννήθηκε στις 17 Ιανουαρίου του 1992 και έχει ύψος 2.04μ. Στο παρελθόν, έχει αγωνιστεί σε Κούβα, Λίβανο, Αργεντινή, Κύπρο, Ελλάδα, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Αίγυπτο, ενώ πέρα από το πλούσιο παλμαρέ του, έχει διεθνείς παραστάσεις από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις του αθλήματος.

Ξεκίνησε το βόλεϊ σε ηλικία 12 ετών, αρχικά ως κεντρικός, και συνέχισε την καριέρα του αγωνιζόμενος στη La Habana,  της πατρίδας του, όπου το 2015-2016 στέφθηκε πρωταθλητής, κορυφαίος επιθετικός και τοπ σκόρερ.

Την περίοδο 2017-18 έπαιξε στην Αργεντινή για λογαριασμό της Utter Volley και το 2018 μετακόμισε στον Λίβανο και τη Zahra. Η ομάδα του κατέλαβε την 4η θέση στο πρωτάθλημα, με τον Albo να ξεχωρίζει ως 2ος σέρβερ και κορυφαίος επιθετικός του πρωταθλήματος.

Το 2019-20 αγωνίστηκε με τον Παφιακό στην Κύπρο, όπου ήταν φιναλίστ στο Super Cup και μετέπειτα στον ΠΑΟΚ, με τον οποίο κατέλαβε την 3η θέση σε Volleyleague και Λιγκ Καπ «Ν. Σαμαράς». Την επόμενη σεζόν έπαιξε με συμπαίκτη τον Λίβυο κεντρικό μας, Mohammed Alghoul στην αιγυπτιακή Smouha Club, με την οποία αναδείχθηκε 2ος κορυφαίος επιθετικός του πρωταθλήματος.

Το 2021-2022, μετά από τη συμμετοχή του στη Hatta Club Dubai των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, επέστρεψε στα ελληνικά γήπεδα, όπου αγωνίστηκε στην Prealeague με τα «χρώματα» του Άρη Θεσσαλονίκης.

Ο Albo διετέλεσε διεθνής στην Εθνική Κούβας επί σιερά ετών έχοντας πανηγυρίσει κορυφαίες επιτυχίες και τίτλους, αλλά και σημαντικές ατομικές διακρίσεις. Συγκεκριμένα έχει κατακτήσει χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων της Σιγκαπούρης 2010,  στο Παναμερικανικό Κύπελλο του 2016 στο Μεξικό, στο Πρωτάθλημα Κεντρικής Αμερικής και το ασημένιο μετάλλιο στο Παναμερικάνικο πρωτάθλημα 2011, ενώ αγωνίστηκε με το εθνόσημο στο World League FIVB από το 2010-2016, κατακτώντας το 2012 την 3η θέση.

Στην επίθεση ο Albo “καρφώνει” τους αντιπάλους του από τα 3.60μ εκατοστά, ενώ μπλοκάρει στα 3.48μ. Είναι παντρεμένος και ζει στη Θεσσαλονίκη.

Στις πρώτες του δηλώσεις ως αθλητής του Άθλου Ορεστιάδας ο Dariel Albo ευχαρίστησε τη διοίκηση για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, εξέφρασε την ικανοποίησή του που επέστρεψε στα “σαλόνια του ελληνικού βόλεϊ και τόνισε τα εξής: «Θέλω να βοηθήσω την ομάδα του Άθλου να πάει όσο πιο ψηλά γίνεται στην βαθμολογία. Χαίρομαι που επιστρέφω στη Volleyleague και θέλω πολύ ως παίκτης της Ορεστιάδας να παίξω μπροστά σε αυτό το φοβερό κοινό,  να δείξω την αξία μου και μακάρι αν όλα πάνε καλά στο μέλλον, να συνεχίσουμε μαζί και την επόμενη σεζόν».

Η διοίκηση του συλλόγου μας καλωσορίζει τον Dariel στην οικογένεια του Άθλου Ορεστιάδας και του εύχεται υγεία, δύναμη και καλές επιτυχίες με την ομάδα μας.»

Προηγούμενες ομάδες

2021/2022: Ηatta (Η.Ε.Α), Άρης Θεσσαλονίκης (Preleague)
2020/2021: Smouha Sporting Club (Αίγυπτος)
2019/2020: Παφιακός (Κύπρος), ΠΑΟΚ
2018/2019: Zahra Club (Λίβανος)
2017/2018: Utter Volley (Αργεντινή)
2015/2016: La Habana (Κούβα)