Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης: Εορτή Οσίου Δημητρίου του Καππαδόκη

Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης: Εορτή Οσίου Δημητρίου του Καππαδόκη

Την ερχόμενη Κυριακή 29 Ιανουαρίου στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, εορτάζεται η μνήμη του Οσίου Δημητρίου από το Μιστί της Καππαδοκίας.

Παράλληλα συμπληρώνονται δέκα έτη από την παράδοση των ιερών λειψάνων του από τον Σύλλογο Καππαδοκών στην Ιερά Μητρόπολη τα οποία έκτοτε ευρίσκονται θησαυρισμένα στον Ναό της Μεταμορφώσεως της πόλεώς μας.
Για την εορτή του Αγίου προσεκλήθησαν στις εορταστικές εκδηλώσεις οι Σεβ. Μητροπολίτες Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός, Μαρωνείας κ. Παντελεήμων, Νέας Κρήνης κ. Ιουστίνος, Λαγκαδά κ. Πλάτων και ο Θεοφ. Επίσκοπος Ανδρούσης κ. Κωνστάντιος.
Το ερχόμενο Σάββατο 28 Ιανουαρίου στις 6.00’ το απόγευμα, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος θα τελεσθεί ο Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία, παρουσία των Σεβ. Μητροπολιτών. Στο τέλος του Πανηγυρικού Εσπερινού θα ομιλήσει ο κ. Κωνσταντίνος Νίγδελης, ιστορικός και συγγραφέας με θέμα: «Η προσφορά των Καππαδοκών και των προσφύγων γενικότερα στην πνευματική, πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδος και ιδιαιτέρως στην περιοχή του Έβρου και της Θράκης μας».
Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου από 7.00′-10.30′ θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως ο Πανηγυρικός Όρθρος και το Πολυαρχιερατικὸ Συλλείτουργο παρουσία των προσκεκλημένων Σεβ. Μητροπολιτών.