Έκθεση φωτογραφίας “Μαθητές Φωτογραφίζουν τον Έβρο”

Έκθεση φωτογραφίας “Μαθητές Φωτογραφίζουν τον Έβρο”

Έκθεση φωτογραφίας «Ελπίδα για Όλους – Μαθητές φωτογραφίζουν τον Έβρο», με φωτογραφικά έργα των μαθητών από το γυμνάσιο Σουφλίου, του Προγράμματος Νέων της Canon (Young People Programme).

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 28 Ιανουαρίουστις 19:00 στο εκθεσιακό Κέντρο του Νομαρχείου Έβρου και η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 4 Φεβρουάριου (18:00-21:30).

Η έκθεση θα περιλαμβάνει επιλεγμένες φωτογραφίες που τράβηξαν οι μαθητές του γυμνασίου με τη βοήθεια του Canon Photographer Χρήστου Βλάχου, στο δάσος της Δαδιάς. Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν στο πλαίσιο του Προγράμματος Νέων της Canon (Young People Programme) που εφαρμόζεται στην Ελλάδα για πρώτη φορά φέτος. Συγκεκριμένα, μεταξύ 28 Νοεμβρίου και 19 Δεκεμβρίου, το Γυμνάσιο Σουφλίου, σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς, την Wildlife Explorers και τον φωτογράφο άγριας ζωής και Canon Photographer Χρήστο Βλάχο, έδωσε στους μαθητές τη δυνατότητα να μάθουν να φωτογραφίζουν.

Επί 4 εβδομάδες, 30 μαθητές του Γυμνασίου Σουφλίου, ενημερώθηκαν για τη δύναμη της φωτογραφίας και πώς μπορούν να ευαισθητοποιήσουν την τοπική κοινότητα για το πρόβλημα των πυρκαγιών της Δαδιάς και την καταστροφή που έχει επέλθει στη χλωρίδα και πανίδα του τόπου. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να μάθουν πως μπορούν να μοιραστούν ιστορίες βιωσιμότητας που έχουν για αυτούς ιδιαίτερη σημασία σε ένα θεωρητικό μάθημα από τον Χρήστο Βλάχο και εν συνεχεία να κάνουν πράξη αυτά που έμαθαν μέσω της φωτογράφισης της άγριας φύσης.

Η έκθεση διοργανώνετε από την Canon Hellas, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής (O.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.), το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – Περιφερειακή Ενότητα Έβρου.