Τα χιόνια έφτασαν στην Θράκη, απόψε έρχονται και στον Έβρο – Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων

Τα χιόνια έφτασαν στην Θράκη, απόψε έρχονται και στον Έβρο – Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων

Η κακοκαιρία που συνοδεύεται με χιόνια πλήττει ήδη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και το βράδυ αναμένεται να έρθουν και στον Έβρο.

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (1/2023) που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία στις 24-1-2023, προβλέπονται στην περιοχή μας ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χιονοπτώσεις στα ημιορεινά και ορεινά από το βράδυ της Πέμπτης 26-1-2023 έως τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 27-1-2023.

Για το λόγο αυτό το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου παρακαλεί τους πολίτες το επόμενο χρονικό διάστημα:
να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί να μεριμνούν για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας να ενημερώνονται για την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου από την Αστυνομία ( www.astynomia.gr ή 100).

Γενικές Οδηγίες Προφύλαξης δίνονται από το παρακάτω σποτ της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας έντονα καιρικά φαινόμενων:

Χιόνια σε Ροδόπη, Ξάνθη, απόψε και στον Έβρο

Τα χιόνια έφτασαν ήδη σε περιοχές της Ροδόπης και Ξάνθης και προκάλεσαν προβλήματα και διακοπές κυκλοφορίας, ενώ το βράδυ αναμένεται να χιονίσει ακόμα και στα ημιορεινά τουΈβρου.

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανακοινώνεται ότι η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχει ως ακολούθως:
Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης:
Στη δημοτική οδό Άνω Καρυόφυτου – Λειβαδίτη – Δασικού Χωριού , από το 2ο χλμ. έως το Δασικό Χωριό, η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης, διεξάγεται με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
Περιφερειακή Ενότητα Δράμας:
Στην Εθνική Οδό Δράμας – Εξοχής από τη διασταύρωση Βώλακα έως και τη διασταύρωση Οχυρού, η κυκλοφορία των Ι.Χ.Φ. οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης, διεξάγεται με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
Στην Επαρχιακή Οδό Δράμας – Σιδηρόνερου, από τον οικισμό Λιβαδερού έως τον οικισμό Σιδηρόνερου, η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης, διεξάγεται με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης:
Η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί, λόγω αυξημένου όγκου υδάτων, στην ιρλανδική διάβαση Μωσαϊκού.
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συστήνει στους οδηγούς να ακολουθούν τις υποδείξεις των αστυνομικών της Τροχαίας, ενώ παράλληλα στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ.

hellenicpolice.gr », υπάρχει ειδικό μπάνερ με συνεχή ενημέρωση για τα καιρικά φαινόμενα – διακοπές κυκλοφορίας – χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλη την επικράτεια, καθώς και συμβουλές οδικής ασφάλειας.