Ασημένιο Διδυμοτείχου: Λειτουργεί η Μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιοαέριο – Πλήρης αδιαφορία του δήμου (ΒΙΝΤΕΟ)

Ασημένιο Διδυμοτείχου: Λειτουργεί η Μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιοαέριο – Πλήρης αδιαφορία του δήμου (ΒΙΝΤΕΟ)

-Θέσεις εργασίας, ο δήμος Διδυμοτείχου θα εισπράττει 100.000 ευρώ το χρόνο και του προσφέρθηκε ΔΩΡΕΑΝ ζεστό νερό για θέρμανση όποιας περιοχής θέλει

-Κανένα ενδιαφέρον να συμβάλλει έστω στην ασφαλτόστρωση μερικών μέτρων του δρόμου που οδηγεί στην συγκεκριμένη σημαντική επένδυση

Ξεκίνησε εδώ και τρεις μήνες, από τα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου, η δοκιμαστική λειτουργία της Μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιοαέριο, στο Ασημένιο Διδυμοτείχου.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική επένδυση της οικογένειας Ζησάκη, η οποία επέλεξε το χωριό απ’ όπου κατάγεται να υλοποιήσει την συγκεκριμένη επένδυση, η οποία ήδη παράγει αρχικά βιοαέριο έχοντας ως πρώτη ύλη αγροτικά προϊόντα (καλαμπόκι, ηλίανθο) και στη συνέχεια το μετατρέπει σε ηλεκτρική ενέργεια που διοχετεύεται στο δίκτυο της χώρας μας.

Σε λίγο καιρό θα ξεκινήσει και η κανονική λειτουργία της και ήδη έχουν δημιουργηθεί 10 θέσεις εργασίας, ενώ πολύ περισσότερες είχαν δημιουργηθεί κατά την κατασκευή της. Μάλιστα, όπως μας ενημέρωσε ο κ.Χρήστος Ζησάκης κατά το επιτόπιο ρεπορτάζ του Evros-news.gr, ήδη έχει αποκτηθεί η απαραίτητη έκταση ακριβώς δίπλα στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις και ξεκίνησαν οι διαδικασίες, για την κατασκευή και λειτουργία και ΔΕΥΤΕΡΗΣ παρόμοιας Μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιοαέριο.

Σε μια περιοχή δηλαδή που αντιμετωπίζει τα γνωστά σοβαρά προβλήματα ανεργίας, έλλειψης επενδύσεων και συνεχούς πληθυσμιακής συρρίκνωσης, έρχεται η οικογένεια Ζησάκη και επενδύει άλλη μια φορά στον τόπο της, μετά τις άλλες επιχειρήσεις που διαθέτει τόσο στο Ασημένιο όσο και στην Ορεστιάδα και αντί ο δήμος Διδυμοτείχου να σταθεί αρωγός, την στιγμή που θα έχει και οικονομικά οφέλη χωρίς να κάνει το παραμικρό, αδιαφορεί πλήρως.

Προσφέρουν στον δήμο Διδυμοτείχου ΔΩΡΕΑΝ ζεστό νερό

για οποιαδήποτε χρήση, αλλά υπάρχει πλήρης αδιαφορία

Από την λειτουργία της συγκεκριμένης επένδυσης, ο δήμος Διδυμοτείχου θα εισπράττει κάθε χρόνο 100.000 ευρώ με την έναρξη της κανονικής λειτουργίας της Μονάδας. Κι όχι μόνο αυτό, Από την λειτουργία της παράγεται συνεχώς ζεστό νερό 90 βαθμών Κελσίου, το οποίο η οικογένεια Ζησάκη προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ στον δήμο για οποιαδήποτε χρήση.

Η δημοτική αρχή του Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου αν θέλει μπορεί να το χρησιμοποιήσει για την θέρμανση των σπιτιών του χωριού Ασημένιου ή ακόμα και την θέρμανση του Στρατοπέδου στο χωριό Λαγός Διδυμοτείχου. Για να γίνει φυσικά αυτό, θα πρέπει να δημιουργηθεί το απαραίτητο δίκτυο μεταφοράς του και αυτό είναι έργο που πρέπει να υλοποιήσει ο δήμος Διδυμοτείχου, αξιοποιώντας την ένταξη σε σχετικά προγράμματα που υπάρχουν.

Ακόμα και η κατασκευή Κλειστού Κολυμβητηρίου σε εκείνη την περιοχή, στο χωριό Ασημένιο δηλαδή και συγκεκριμένα σε δημοτική έκταση που υπάρχει σε απόσταση σχετικά κοντά στην Μονάδα, μπορεί να υπάρξει και να ζεσταίνεται με το νερό που παράγει η Μονάδα ηλεκτρικής ενέργειας και να συγκεντρώνει φυσικά κόσμο όχι μόνο από το Διδυμότειχο, αλλά ακόμα και από την Ορεστιάδα.

Υπήρξε όμως πλήρης αδιαφορία του δήμου Διδυμοτείχου σε όλες αυτές τις συγκεκριμένες προτάσεις. Όπως δεν υπήρξε και η παραμικρή στήριξη της συγκεκριμένης επένδυσης, με την ασφαλτόστρωση λίγων μέτρων από τον δρόμο που οδηγεί προς το Ασημένιο, έως τις εγκαταστάσεις της συγκεκριμένης Μονάδας. Όπως μπορείτε μάλιστα να δείτε στο ΒΙΝΤΕΟ, ο συγκεκριμένος χωματόδρομος βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση, την στιγμή που όπως αναφέραμε, ο δήμος Διδυμοτείχου θα εισπράττει 100.000 ευρώ τον χρόνο από την λειτουργία της, χωρίς να έχει κάνει το παραμικρό.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ