Παρουσία του Μητροπολίτη κ.Δαμασκηνού, η κοπή της Αγιοβασιλόπιτας στην Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου

Παρουσία του Μητροπολίτη κ.Δαμασκηνού, η κοπή της Αγιοβασιλόπιτας στην Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου

Ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός επισκέφθηκε χθες την Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου, όπου και ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα της Σχολής.

Παρουσία της Διοικητού της Σχολής Αστυνόμου Α΄ Αναστασίας Πουρναρά και τους σπουδαστών Δοκίμων Αστυφυλάκων που εκπαιδεύονται αυτό το χρονικό διάστημα, ο  Σεβασμιώτατος κ.Δαμασκηνός με την ευκαιρία αυτή μίλησε στους μαθητές της Σχολής για την αξία του χρόνου και τους παρότρυνε να μην αφήσουν ανεκμετάλλευτες τις ευκαιρίες που έχουν για γνώση, κατάρτιση και διαμόρφωση ήθους.

Επίσης, με την  ευκαιρία αυτή διένειμε στους μαθητές της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων, την Καινή Διαθήκη σε νεοελληνική απόδοση, προσφορά της Βιβλικής Εταιρείας.

Νωρίτερα και συγκεκριμένα τις πρωινές ώρες της 27ης Ιανουαρίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός επισκέφθηκε τις μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας, που εδρεύουν στο Διδυμότειχο, και συγκεκριμένα την 1η Μοίρα Σταθμού Ελέγχου & Προειδοποίησης (1η ΜΣΕΠ) και τον 7ο Σταθμό Ηλεκτρονικών Εφαρμογών (7ο ΣΗΕ).

Ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα των στελεχών τους, παρουσία των Διοικητών τους Επισμηναγού Δημητρίου Χρόνη και Αντισμηνάρχου Αθανασίου Λυμπερίδη αντιστοίχως.

Απευθυνόμενος ο Σεβασμιώτατος στο προσωπικό των μονάδων εξέφρασε τον θαυμασμό και τις ευχαριστίες της τοπικής κοινωνίας και όλων των Ελλήνων, γιατί η Αεροπορία καθημερινά δίνει μάχες στους αιθέρες υπερασπιζόμενη με ηρωισμό την ακεραιότητα της Πατρίδας και την ασφάλεια των πολιτών της. Ολοκληρώνοντας την προσφώνησή του ευχήθηκε ειρήνη, υγεία και επιτυχία στους στόχους τους.