Το Π.Γ.Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης επισκέφθηκε η Εβρίτισσα Αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα – Ενημερώθηκε για τα προβλήματα

Το Π.Γ.Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης επισκέφθηκε η Εβρίτισσα Αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα – Ενημερώθηκε για τα προβλήματα

Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης επισκέφθηκε χθες Παρασκευή 27 Ιανουαρίου η Εβρίτισσα Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Η κ.Γκάγκα που κατάγεται από το Ελληνοχώρι Διδυμοτείχου, παραβρέθηκε στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, που διοργάνωσε η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου, παρουσία και του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ.Άνθιμου.

Στη συνέχεια είχε συνάντηση με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Βαγγέλη Ρούφο παρουσία και του Υποδιοικητή Κώστα Γκοτσίδη και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αυτό αντιμετωπίζει. Όπως η έλλειψη Παιδονευροιλόγου, ενώ στις δηλώσεις της προς τους δημοσιογράφους επεσήμανε ότι οι θέσεις αυτές θα προκηρυχθούν τον Φεβρουάριο που έρχεται.

Η Αναπληρώτρια υπουργός Υγείας επισκέφθηκε επίσης το νέο ψηφιακό κέντρο χειρουργικής εκπαίδευσης, όπου ενημερώθηκε από τον κορυφαίο Καθηγητή Χειρουργικής Μιχάλη Πιτιακούδη για την λειτουργία και την τεράστια σημασία που έχει πρώτα και πάνω απ’ όλα για τους ασθενείς. Όπως μάλιστα επεσήμανε:

“Οι γιατροί μας έχουν την δυνατότητα να εκπαιδεύονται εικονικά σε λαπαροσκοπικές επεμβάσεις, να αναπτύσσουν τις δεξιότητες τους και να είναι προετοιμασμένοι πριν φτάσουν στον ασθενή.
Ο προεγχειρητικός σχεδιασμός, η αξιολόγηση αλλά και η εικονική πραγματοποίηση του χειρουργείου αναβαθμίζουν το επίπεδο ακριβειας και αποτελεσματικότητας, μειώνοντας τον χρόνο επέμβασης και τις επιπλοκές.
Οι νέοι γιατροί και οι ειδικευόμενοι, που αποτελούν το μέλλον στην ιατρική, εκπαιδεύονται με σύγχρονες μεθόδους, αυξάνοντας την ασφάλεια του ασθενούς και παρέχοντας ποιοτικές υπηρεσίες υγείας”.
Η συντοπίτισσα μας υπουργός συνομίλησε και με φοιτητές της Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης που βρίσκονται στο Π.Γ.Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης,  ενώ αργά το απόγευμα συμμετείχε σε εκδήλωση με κεντρικό θέμα: «Υγεία και παγκόσμιες Προκλήσεις» στην Κομοτηνή.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ TV για την επίσκεψη της Μίνας Γκάγκα

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*