Σε διεθνές τουρνουά στη Ρουμανία συμμετέχει η “Ίριδα” Σουφλίου, η πρώτη ελληνική ομάδα «Catchball»

Σε διεθνές τουρνουά στη Ρουμανία συμμετέχει η “Ίριδα” Σουφλίου, η πρώτη ελληνική ομάδα «Catchball»

Σε διεθνές τουρνουά στο Μπρασόβ της Ρουμανίας συμμετέχει η “Ίριδα” Σουφλίου, η πρώτη ελληνική ομάδα «Catchball», εκπροσωπώντας την Ελλάδα αυτό το Σαββατοκύριακο, 28-29 Ιανουαρίου 2023 στο 1ο τουρνουά «Catchball» που θα διεξαχθεί εκεί. 

Η “Ίριδα” Σουφλίου συμμετέχει με δυο ομάδες, την Ίριδα 1 και  Ίριδα 2, ενώ υπάρχει και η ομάδα “Πυθία” από την Καβάλα. Αυτές οι τρεις ομάδες Catdhball της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, θα εκπροσωπήσουν την χλώρα μας, σε ένα άθλημα που ήρθε τώρα στην Ελλάδα.

Το  “Catchball” εισήγαγε και παρουσίασε για πρώτη φορά στην Ελλάδα η ΠΥΘΙΑ Κοιν.Σ.Επ., το 2021. Από τότε, καταβάλει σημαντικές προσπάθειες για την ανάδειξη και προώθηση του νέου αυτού αθλήματος στην Ελλάδα, ως αποκλειστικός εκπρόσωπος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Catchball. Η πρώτη ομάδα που δημιουργήθηκε είναι η Ίριδα” Σουφλίου.

Το άθλημα του «Catchball», είναι ένα αποκλειστικά γυναικείο άθλημα. Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει από άλλα αθλήματα, είναι ότι απευθύνεται σε γυναίκες όλων των ηλικιών και σωματότυπων και επιπλέον δεν απαιτεί ιδιαίτερες αθλητικές ικανότητες.

Πρωτοεμφανίστηκε στο Ισραήλ, όπου αυτή τη στιγμή, υπάρχουν πάνω από 100.000 συμμετέχουσες. Μοιάζει με το βόλεϊ, είναι σχεδόν ίδιο, μόνο που στο «Catchball» πιάνεις την μπάλα και μετά την πετάς.

Στις αρχές του 2022, δημιουργήθηκε η 1η ομάδα στον Έβρο με την ονομασία «ΙΡΙΔΑ ΣΟΥΦΛΙ» με αθλήτριες από τις περιοχές του Σουφλίου, του Διδυμοτείχου και της Ορεστιάδας. Συνεχίστηκε στην Καβάλα και συγκεκριμένα στο Δήμο Παγγαίου, όπου στα τέλη του 2022 δημιουργήθηκε η δευτέρη ομάδα, με την ονομασία “Πυθία”. Οι γυναίκες της ομάδας είναι από την πόλη της Καβάλας και τα χωριά του δήμου Παγγαίου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΜΑΤΣ ΕΠΙΔΕΙΞΗΣ ΤΗΣ “ΙΡΙΔΑΣ”