Αλεξανδρούπολη: Μηνύματα σε πολλές κατευθύνσεις έστειλε ο υπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος στην πίτα ΔΕΕΠ Ν.Δ Έβρου (ΒΙΝΤΕΟ)

Αλεξανδρούπολη: Μηνύματα σε πολλές κατευθύνσεις έστειλε ο υπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος στην πίτα ΔΕΕΠ Ν.Δ Έβρου (ΒΙΝΤΕΟ)

Μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση έστειλε χθες βράδυ από την Αλεξανδρούπολη, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης κοπής πίτας της ΔΕΕΠ Νέας Δημοκρατίας Έβρου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος που ήταν ο επίσημος προσκεκλημένος.

Ο κ.Παναγιωτόπουλος επεσήμανε καταχειροκροτούμενος πολλές φορές από τα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους του κυβερνώντος κόμματος, ότι στον Έβρο έρχεται όχι για να τονώσει ο ίδιος το ηθικό, αλλά για να τονωθεί από αυτούς το ηθικό του από τους ακρίτες κατοίκους της περιοχής. Αναφέρθηκε επίσης στον αναβαθμισμένο γεωστρατηγικό ρόλο της Αλεξανδρούπολης και της ευρύτερης περιοχής, που έχει πλέον καταστεί χάρη και στην Ελληνοαμερικανική συμφωνία αμυντικής συνεργασίας την οποία υλοποίησε ο ίδιος, ως κόμβος  γεωπολιτκών, γεωστρατηγικών και ενεργειακών εξελίξεις.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε στους εξοπλισμούς και έκανε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για όσα είπε ο πρόεδρος του Αλέξης Τσίπρας κατά την πρόσφατη πρόταση δυσπιστίας στη Βουλή, λέγοντας πως όλα έγιναν με διακρατικές συμφωνίες, κάτι που φαίνεται πως χάλασε την… σούπα σε κάποιους μεσάζοντες και έψαχναν πρόθυμους να εκφράσουν την δυσαρέσκεια τους.
Όλη την ομιλία του κ.Παναγιωτόπουλοιυ μπορείτε να την ΔΕΙΤΕ στην live μετάδοση που έκανε το Evros-news.gr χθες βράδυ.

ΟΜΙΛΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας καταχειροκροτούμενος στην ομιλία του, τόνισε χαρακτηριστικά ότι οι Εβρίτες είναι και πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς και ήσυχοι, ενώ κατά την προσέλευση τους στην εκδήλωση έκανε δηλώσεις που αφορούσαν κυρίως το κομματικό χαρακτήρα της εκδήλωσης αλλά και συχνή παρουσία του ίδιου στην Αλεξανδρούπολη, λόγω των σημαντικών γεωστρατηγικών, γεωπολιτικών και ενεργειακών εξελίξεων.

Όπως συμβαίνει φυσικά σε παρόμοιες περιπτώσεις, πολλά ήταν τα… πηγαδάκια, οι συζητήσεις για τις επικείμενες εθνικές εκλογές, αλλά και τις αυτοδιοικητικές που ακολουθούν τον Οκτώβριο του 2023, με κάποιους… εν αναμονή υποψήφιους δημάρχους να βρίσκονται και στην αίθουσα.

Στην εκδήλωση, εκτός του κ.Παναγιωτόπουλου που ήταν ο βασικός ομιλητής, χαιρετισμό απηύθυνε και ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, για τον οποίο υπουργός Εθνικής Άμυνας και βουλευτής Καβάλας επεσήμανε δημόσια πως έχουν άριστη συνεργασία και θα ήθελε αλλά και πιστεύει πως αυτή θα συνεχιστεί και μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023, στηρίζοντας κι αυτός μετά τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, την υποψηφιότητα του κ.Μέτιου. Στον χαιρετισμό του λοιπόν , ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ αναφέρθηκε στα έργα που γίνονται στον Έβρο και όλη την περιοχή μας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ.Άνθιμο που ευλόγησε την βασιλόπιτα και έκανε έναν σύντομο χαιρετισμό.

Ακολούθως ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ν.Δ Έβρου  Άκης Παρασκευόπουλος μίλησε για την πορεία της Κυβέρνησης και τοις μεγάλες προκλήσεις που ακολουθούν για την Ελλάδα και την περιοχή μας και ζήτησε απ’ όλους συστράτευση ώστε η Ν.Δ να κερδίσει και τις επερχόμενες εθνικές εκλογές.

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης οι βουλευτές Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Δερμεντζόπουλος, Τάσος Δημοσχάκης και Σταύρος Κελέτσης, που επεσήμαναν όσα έκανε η Κυβέρνηση τους στα τέσσερα χρόνια και ζήτησαν από όλους να βοηθήσουν ώστε να κερδηθούν οι επόμενες εθνικές εκλογές.

Εκ μέρους των δημάρχων του Έβρου, μίλησε ο πρόεδρος της ΠΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, που επεσήμανε και κάποια λάθη τα οποία έγιναν όλο το προηγούμενο διάστημα και πρέπει να διορθωθούν.

Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης η Εβρίτισσα εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ Έλενα Σώκου, η οποία μάλιστα αναφέρθηκε στα fake news που χρησιμοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ για να πλήξει την Κυβέρνηση της Ν.Δ και μάλιστα… έδωσε οδηγίες στα στελέχη και τα μέλη του κόμματος που βρισκόταν στην αίθουσα, πως να αντιδρούν και να αποδομούν αυτή την προσπάθεια.
Στην κοπή πίτας της ΔΕΕΠ Ν.Δ Έβρου, που παρ’ ότι πραγματοποιήθηκε εν μέσω πολλών ακόμα παρόμοιων εκδηλώσεων στην Αλεξανδρούπολη αλλά και ολόκληρο τον Έβρο είχε ικανοποιητική παρουσία κόσμου, παρέστησαν οι τρεις βουλευτές της Ν.Δ  Χρήστος Δερμεντζόπουλος, Τάσος Δημοσχάκης και Σταύρος Κελέτσης., ο  Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Πολιτικής και Κτηνιατρικής Βασίλης Δελησταμάτης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού ΑΜΘ Θανάσης Τσώνης.
Παρόντες επίσης οι δήμαρχοι Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης, Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης και Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος (απουσίαζε ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου), ο πρόεδρος του ΤΕΕ Θράκης Δημήτρης Λουρίκας, ο Πρόεδρος του ΟΛΑ Κώστας Χατζημιχαήλ, ο πρώην δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, Αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, οι πρόεδροι της ΔΕΕΠ Ροδόπης κ.Τσαμπάζης και Καβάλας κ.Δράκος και πολλά στελέχη του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.
Πριν την κοπή της πίτας, ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Έβρου απένειμε τιμητική πλακέτα στον κ.Παναγιωτόπουλο για την συμβολή του στον εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.
Στη συνέχεια τιμήθηκε από τον Πρόεδρο της ΔΕΕΠ το μέλος της διοίκησης Γιάννης Βραχιόλογλου, για την πολύχρονη προσφορά του στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και τις οργανώσεις της στο νομό Έβρου.
Την πίτα έκοψαν μαζί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Έβρου Άκης Παρασκευόπλους.
Οι τρεις τυχεροί που βρήκαν τα τρία φλουριά, ήταν ο υπουργός κ.Παναγιωτόπουλος, ο Πρόεδρος; της ΕΠΟΦΕ Δημήτρης Κελεμίδης και ο επιχειρηματίας από την Ορεστιάδα Θανάσης Καμίδης.