Ορεστιάδα: Μικρή συμμετοχή και… ρητορική ΚΚΕ στη σημερινή κινητοποίηση των αγροτών (ΒΙΝΤΕΟ)

Ορεστιάδα: Μικρή συμμετοχή και… ρητορική ΚΚΕ στη σημερινή κινητοποίηση των αγροτών (ΒΙΝΤΕΟ)

Με μικρή συμμετοχή αγροτών, με δεδομένο ότι οι περιοχές Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου είναι καθαρά γεωργικής παραγωγής, αλλά και… ρητορική ΚΚΕ από τον βασικό ομιλητή της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε η σημερινή κινητοποίηση διαμαρτυρίας των αγροτών, στην κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας.

Δεν έφτασαν (ούτε καν πλησίασαν) τους 100 συνολικά όσοι συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για την κυβερνητική πολιτική στον αγροτικό τομέα και μάλιστα ανάμεσα τους πολλοί ήταν υποψήφιοι βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης ή υποψήφιοι δήμαρχοι Ορεστιάδας με την συνοδεία τους. Απογοητευτική η παντελής απουσία νέων αγροτών, ενώ μόλις πέντε τρακτέρ ήταν παρατεταγμένα μπροστά στην πλατεία και άλλα τόσο είχαν παρκάρει λίγο πιο μακριά από το σημείο της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Πρόεδρος της ελεγχόμενης από το ΚΚΕ Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου Γιάννης Μαργαριτίδης που ήταν και ο βασικός ομιλητής της συγκέντρωσης, νόμισε ότι βρίσκεται σε εκδήλωση του ΚΚΕ. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι το πανό με τα συνθήματα διαμαρτυρίας το κρατούσαν νεολαίοι του ΚΚΕ από την περιοχή. Άρχισε να μιλάει “για πόλεμο ΝΑΤΟ-Ρωσίας στην Ουκρανία” (παραποιώντας την πραγματικότητα που είναι η αιματηρή εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία με χιλιάδες νεκρούς), ενώ επανέλαβε τα γνωστά για τα… μονοπώλια, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα μονοπώλια και όσα συχνά ακούμε ως ρητορική από το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ LIVE ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ Evros-news.gr ΕΔΩ

Μίλησαν ακόμα ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ορεστιάδας Χρήστος Λυρούδης (έκανε αρνητική εντύπωση η αδυναμία του να αρθρώσει ένα στοιχειώδη λόγο), εκπρόσωπος του Συλλόγου Λογιστών βορείου Έβρου, εκπρόσωπος του Αγροτικού Συλλόγου Διδυμοτείχου και εκπρόσωπος του Αγροτικού Συλλόγου Τριγώνου.

Παρόντες ήταν πάντως ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δημητριακών Ορεστιάδας “Η ΕΝΩΣΗ” Λάμπρος Κουμπρίδης, που δεν έκρυβε την απογοήτευση του για την απουσία νέων σε ηλικία αγροτών, αφού η συντριπτική πλειοψηφία ήταν ηλικιωμένοι, ο Πρόεδρος της πρώην Ένωσης Συνεταιρισμών Διδυμοτείχου Αξιώτης Καμπρούδης, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης και περιφερειακός σύμβουλος ΑΜΘ Κώστας Βενετίδης, ο περιφερειακός σύμβουλος και υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ Σταύρος Βαβίας, ο επίσης υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ Λευτέρης Χαμαλίδης, οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μενέλαος Μαλτέζος και Σπύρος Δέδογλου, οι δημοτικοί σύμβουλοι  Ορεστιάδας και πιθανοί υποψήφιοι δήμαρχοι Σάκης Παπανδρέου και Χρήστος Καζαλτζής και όπως επισημάναμε πολύ λιγότεροι από 100 αγρότες των περιοχών Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου και Σουφλίου.

Παρόμοιες συγκεντρώσεις, “καπελωμένες” μάλιστα από το ΚΚΕ, μόνο… δυναμικές κινητοποιήσεις και αντιδράσεις των αγροτών για τα δίκαια αιτήματα τους και μάλλον… απαξιώνουν τον όποιο αγώνα θα αποφασιστεί να ακολουθήσουν και φυσικά δυναμικές αντιδράσεις για ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Εκτός αν τόσο οι σχετικά καλές (όπως παραδέχονται πολλοί αγρότες) φετινές τιμές  των αγροτικών προϊόντων (σιτάρι, ηλίανθος, καλαμπόκι) και κάποιες κινήσεις της Κυβέρνησης για στήριξη τους, παρά το δεδομένο και αυξημένο ενεργειακό κόστος αλλά και το κόστος όλων των αγροτικών εφοδίων, έχουν ικανοποιήσει εν μέρει αρκετούς αγρότες.

2 Σχόλια

  1. Ούτε τους 30 πλησίασαν τι 100 γράφετε

  2. Αν περιμένουν οι αγρότες με αυτούς του ΚΚΕ και των λοιπών κομμάτων που ήταν εκεί να δουν άσπρη μέρα θα περιμένουν πολύ. Τόσα χρόνια ακόμη να τους μάθουν!

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*