Μαργαρίτης Κίρκος: Ζητάμε εφαρμογή στον Έβρο άμεσα, μειωμένων τιμών στα καύσιμα και ειδικού φορολογικού καθεστώτος

Μαργαρίτης Κίρκος: Ζητάμε εφαρμογή στον Έβρο άμεσα, μειωμένων τιμών στα καύσιμα και ειδικού φορολογικού καθεστώτος

Την εφαρμογή στον Έβρο άμεσα ειδικού πιλοτικού καθεστώτος μειωμένων τιμών στα καύσιμα και θέσπιση ειδικού φορολογικού καθεστώτος, ζητάει ο υποψήφιος βουλευτής Έβρου  και Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της «Ελληνικής Λύσης» Μαργαρίτης Κίρκος.

Με αφορμή τις Ερωτήσεις που κατέθεσε στην Βουλή για τα δυο αυτά σοβαρά ζητήματα, ο Πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Βελόπουλος, ζητώντας την εφαρμογή τους από την Κυβέρνηση όσο το δυνατόν γρηγορότερα για το νομό Έβρου και άλλους παραμεθόριους νομούς που συνορεύουν με Βουλγαρία, Τουρκία και Σκόπια, ο κ.Κίρκος δήλωσε:

«Ο Έβρος, μαζί με όλα τα υπόλοιπα σημαντικά προβλήματα, αντιμετωπίζει και την τεράστια διαφορά στις τιμές καυσίμων, προϊόντων και γενικότερα αγαθών σε σχέση με την Τουρκία και την Βουλγαρία, με αποτέλεσμα να υπάρχει οικονομική «αιμορραγία» προς τις δύο αυτές γειτονικές χώρες. Όλα αυτά συντελούν στην μεγαλύτερη ερήμωση και δημογραφική συρρίκνωση, αφού επιχειρήσεις κλείνουν γιατί δεν μπορούν να είναι ανταγωνιστικές.

Ενώνω και εγώ την φωνή μου με τον Πρόεδρο μας Κυριάκο Βελόπουλο και την «Ελληνική Λύση» και ζητώ από την Κυβέρνηση να εφαρμοστούν άμεσα μέτρα στο νομό Έβρου, γιατί ήδη είναι πολύ αργά για την εθνικά ευαίσθητη περιοχή μας.

Συγκεκριμένα:

Εφαρμογή για τα καύσιμα «Fuel Pass» ή Κάρτας Πολίτη αρχικά πιλοτικά όπως προτείνει η Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων και στη συνέχεια μόνιμα.

Επίσης θα πρέπει η Πολιτεία και συγκεκριμένα η Κυβέρνηση, να προβεί σε θέσπιση ειδικού φορολογικού καθεστώτος στο οποίο θα πρέπει να περιλαμβάνονται γενναίες μειώσεις στα ποσοστά του ΦΠΑ (αγαθών και υπηρεσιών), στα ποσοστά φορολόγησης επιχειρήσεων, μειώσεις στις κλίμακες φορολόγησης φυσικών προσώπων και εταιρειών, μειώσεις στη φορολόγηση ελεύθερων επαγγελματιών-αυτοαπασχολούμενων.

Το δικαιούνται οι ακρίτες του Έβρου, που μένουν στον τόπο τους και προσπαθούν να επιβιώσουν από την ακρίβεια, την ανεργία, την έλλειψη κρατικής και κυβερνητικής στήριξης σε όλα τα επίπεδα. Όλα αυτά αποτελούν απαίτηση, αλλά και… κραυγή αγωνίας των πολιτών, τους οποίους συναντάω καθημερινά σε κάθε πόλη και χωριό του νομού μας, τον οποίο επισκέπτομαι συνέχεια όλα αυτά τα τέσσερα χρόνια, ως εκπρόσωπος της «Ελληνικής Λύσης»

Μαργαρίτης Κίρκος

Υποψήφιος βουλευτής Έβρου

Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

της «Ελληνικής  Λύσης»