ΠΑΓΩΜΑΡΑ, αλλά… καμιά Συνεταιριστική Τράπεζα Έβρου δεν έκλεισε – Είχε “εξαφανιστεί” απ’ το 2018

ΠΑΓΩΜΑΡΑ, αλλά… καμιά Συνεταιριστική Τράπεζα Έβρου δεν έκλεισε – Είχε “εξαφανιστεί” απ’ το 2018

Η είδηση του κλεισίματος της “Olympus Bank” με έδρα την Δράμα, της πρώην  Συνεταιριστικής Τράπεζας Έβρου και Δράμας, σίγουρα  προκάλεσε ΠΑΓΩΜΑΡΑ στο νομό Έβρου, αλλά και ολόκληρη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Κι αυτό γιατί η συγκεκριμένη τράπεζα διατηρούσε δυο υποκαταστήματα σε Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα, είχε χιλιάδες πελάτες ως καταθέτες και όχι μόνο, επιχειρήσεις χρησιμοποιούσαν POS και άλλα προϊόντα της, οι δήμοι του Έβρου είχαν επίσης εκεί λογαριασμούς, ενώ υπάρχουν και αρκετοί εργαζόμενοι, αν και αρκετοί είχαν απολυθεί μετά το κλείσιμο των υποκαταστημάτων Διδυμοτείχου, Σουφλίου και Φερών. Να σημειώσουμε επίσης ότι ο μοναδικός Εβρίτης που αποτελούσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της είναι ο πολιτικός μηχανικός Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, γνωστός από το σήριαλ της υπόθεσης με το αθλητικό μπαλόνι του δήμου Αλεξανδρούπολης.

Όπως έγραψε χθες πρώτο το Evros-news.gr, η Τράπεζα της Ελλάδος που είναι αρμόδια για τον έλεγχο όλων των τραπεζών στην χώρα μας, αποφάσισε το κλείσιμο της Συνεταιριστικής τράπεζας Όλυμπος (“Olympus Bank”) δεν διαθέτει, ούτε κατόρθωσε να αντλήσει τα ελάχιστα ίδια κεφάλαια που απαιτεί ο επόπτης, με αποτέλεσμα η ΤτΕ να προχωρήσει σε ανάκληση αδείας προκρίνοντας τη μεταβίβαση του συνόλου των καταθέσεών της στην Εθνική Τράπεζα.

Για κάποιους που γνώριζαν όσα συνέβαιναν τα τελευταία χρόνια στην συγκεκριμένη τράπεζα και παρά τις… πανηγυρικές ανακοινώσεις της, η αρνητική αυτή εξέλιξη μόνο “κεραυνός εν αιθρία” δεν ήταν. Όσο για εκείνους στον Έβρο που εμφανίζονται τώρα να… χύνουν κροκοδείλια δάκρυα, ανάμεσα τους και κάποιους πολιτικούς ή πολιτευτές που βρήκαν ευκαιρία να… κλαίνε με τοποθετήσεις ή ανακοινώσεις τους επειδή όπως ισχυρίζονται… έκλεισε η Συνεταιριστική Τράπεζα Έβρου, μόνο γέλια προκαλούν. Γιατί ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ καμιά έστω και πρώην Συνεταιριστική Τράπεζα Έβρου. Αυτή “ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ” εδώ και πέντε χρόνια, από το τέλος του 2018, όταν και είχε πραγματοποιηθεί η ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΤΗΣ από την Συνεταιριστική Τράπεζα Δράμας. Προσέξτε, δεν έγινε καμιά συγχώνευση  των Συνεταιριστικών Τραπεζών Δράμας και Έβρου, αλλά απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ακόμα-ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ: Λουκέτο στην πρώην Συνεταιριστική Τράπεζα Έβρου (νυν Olympus Bank) από την Τράπεζα Ελλάδος

Για να μην πάμε στα χρόνια που λειτουργούσε ως Συνεταιριστική Τράπεζα Έβρου και όσα έγιναν επί χρόνια, με τα δάνεια που δίνονταν σε μέλη της διοίκησης της, κάποια ανεξέλεγκτα και χωρίς τις απαραίτητες διασφαλίσεις που έπρεπε να εφαρμόζονται για τους δανεισμούς αυτούς εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.