Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Παραλίγο τραγωδία στην Θράκη -Τούβλα έπεσαν σε καταστήματα εστίασης (ΒΙΝΤΕΟ)

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Παραλίγο τραγωδία στην Θράκη -Τούβλα έπεσαν σε καταστήματα εστίασης (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι έντονοι άνεμοι που έπνεαν χθες και στην περιοχή της Κομοτηνής στο πλαίσιο της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» που πλήττει ολόκληρη σχεδόν τη χώρα,  λίγο έλειψε να προκαλέσουν τραγωδία.

Συγκεκριμένα, στην κεντρική πλατεία Ειρήνης, δεκάδες τούβλα από ταράτσα πολυκατοικίας «προσγειώθηκαν» στα αίθρια δύο καταστημάτων εστίασης.

Όπως μάλιστα τόνισε ο ιδιοκτήτης ενός εξ αυτών στο GRTimes «προφανώς κατέρρευσε κατασκευή που ήταν άσχημα φτιαγμένη στην ταράτσα της πολυκατοικίας. Ωστόσο, εάν υπήρχε άνθρωπος που έτρωγε εκείνη τη στιγμή στο μαγαζί και δεχόταν ένα τέτοιο τούβλο στο κεφάλι, σίγουρα θα έμενε στον τόπο. Από τύχη και λόγω της κακοκαιρίας, εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχαν ούτε θαμώνες, αλλά ούτε και περαστικοί».

Να σημειωθεί ότι από την πτώση των τούβλων προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές στις τέντες, στα τραπεζάκια και στις σιδεριές της ειδικής κατασκευής που υπάρχει για να οριοθετεί τον αίθριο χώρο, ενώ οι ριπές του ανέμου μέχρι αυτή την ώρα παραμένουν ιδιαίτερα ισχυρές, γι’ αυτό και υπάρχουν σχετικές συστάσεις προς τους πολίτες, ώστε να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.