Χατζηγιάννογλου: Πρόταση να στεγαστεί στο Δημαρχείο Διδυμοτείχου η Σχολή Ψυχολογίας!!!  Διπλή μυστική συνάντηση με τους επικεφαλής παρατάξεων

Χατζηγιάννογλου: Πρόταση να στεγαστεί στο Δημαρχείο Διδυμοτείχου η Σχολή Ψυχολογίας!!! Διπλή μυστική συνάντηση με τους επικεφαλής παρατάξεων

-Αυτή η πρόταση θα γίνει στον υφυπουργό Παιδείας Άγγελο Συρίγο που έρχεται την Πέμπτη στο Διδυμότειχο

-Το Δημαρχείο προτάθηκε από τον δήμαρχο κ.Χατζηγιάννογλου να… μετακομίσει στα γραφεία της ΔΕΥΑΔ (πρώην Εφορία)

Στο Δημαρχείο του Διδυμοτείχου θα προταθεί να στεγαστεί προσωρινά η Σχολή Ψυχολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση (δια στόματος Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη) ότι θα ιδρυθεί στην “πόλη των κάστρων” και θα λειτουργήσει από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ πληροφορίες του Evros-news.gr, σε αυτή την λύση φαίνεται ότι καταλήγει η δημοτική αρχή του Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου, μετά το γνωστό πρόβλημα που υπάρχει για το 3ο Δημοτικό Σχολείο Διδυμοτείχου, με τις αντιδράσεις του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, αλλά και την απόρριψη των άλλων προτάσεων και λύσεων διαφόρων κτιρίων. Αυτή η λύση θα προταθεί την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου κατά την επίσκεψη του υφυπουργού Παιδείας Άγγελου Συρίγου στο Διδυμότειχο, όπως δήλωσε σήμερα μιλώντας στο “Ράδιο Έβρος” ο κ.Χατζηγιάννογλου. Στον οποίο όσο  και αν φαίνεται… τραβηγμένο και περίεργο, αυτή η… ιδέα τον ενθουσίασε, κατά την μυστική συνάντηση που είχε την προηγούμενη εβδομάδα με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων. Αυτή ήταν μάλιστα η δεύτερη συνάντηση τις τελευταίες δυο εβδομάδς, οι οποίες και δεν δημοσιοποιήθηκαν από κανέναν.

Στην πρώτη συνάντηση, όπου εκτός του δημάρχυ Διδυμοτείχου συμμετείχαν ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστος Τοκαμάνης, ο Γιώργος Τζιβάρας εκπροσωπώντας τον επικεφαλής Παρασκευά Πατσουρίδη που απουσίαζε στην Αθήνα, ο Θανάσης Σίμογλου εκπροσωπώντας τον επικεφαλής του Κώστα Δημητρίου που βρίσκεται στην Κύπρο και ο Θόδωρος Σκίνδρης, υπήρξε συγκεκριμένη πρόταση από τον κ.Τοκαμάνη. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι πρότεινε δύο κτίρια. Το 1ο Γυμνάσιο που έχει δυο ορόφους με συνολικά 800 τετραγωνικά και μπορεί να αποκτήσει και αυτόνομη είσοδο η οποία μπορεί σχετιά γρήγορα να κατασκευαστεί από την πλευρά της οδού Βασιλέως Γεωργίου και το παλιό δημαρχείο και Επαρχείο για τις διοικητικές υπηρεσίες.

Στην δεύτερη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα με τους ίδιους συμμετέχοντες, ο κ.Χατζηγιάννογλου ενημέρωσε ότι μετέφερε την συγκεκριμένη πρόταση Τοκαμάνη στο υπουργείο Παιδείας, αλλά θεωρήθηκε ότι οι χώροι αυτοί δεν αρκούν. Τότε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Δημητρίου Θανάσης Σίμογλου, που είναι γνωστό ότι διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με την δημοτική αρχή…έριξε την ιδέα να παραχωρηθεί το  “σπίτι” του δήμου Διδυμοτείχου, δηλαδή το Δημαρχείο. “Μου αρέσει πάρα πολύ”, ήταν η αρχική αντίδραση του δημάρχου Διδυμοτείχου και μάλιστα είχε… έτοιμη και την εναλλακτική λύση για την στέγαση των υπγρεσιών του δήμου.

“Μπορούμε να μεταφερθούμε στο κτίριο της πρώην Εφορίας, όπου τώρα στεγάζεται η ΔΕΥΑ Διδυμοτείχου. Νομίζω θα μας εξυπηρετήσει”, ήταν η τοπιθέτηση του. Φάνηκε δηλαδή ξεκάθαρα ότι υπήρξε… προσυνεννόηση με τον κ.Σίμογλου, που στην προκειμένη περίπτωση λειτούργησε ως “λαγός”, αλλά αυτό που μετράει είναι να βρεθεί επιτέλους λύση για την προσωρινή στέγαση του Τμήματος Ψυχολογίας και αφού ιδρυθεί άμεσα από την Κυβέρνηση, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο αυτό να λειτουργήσει.

Την Πέμπτη 9/2 με την επίσκεψη του κ.Συρίγου λοιπόν τα νεότερα για το στεγαστικό ζήτημα της Σχολής  Ψυχολογίας.  Στην συζήτηση που θα γίνει μεταξύ του Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου, των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και του Υφυπουργού Παιδείας.