Την υποψηφιότητα του για δήμαρχος Διδυμοτείχου, ανακοίνωσε επίσημα ο Γιώργος Τσιουράκης

Την υποψηφιότητα του για δήμαρχος Διδυμοτείχου, ανακοίνωσε επίσημα ο Γιώργος Τσιουράκης

 

Την υποψηφιότητα του για τον δήμο Διδυμοτείχου, ανακοίνωσε σήμερα επίσημα με γραπτή δήλωση του, ο καταγόμενος από το χωριό Ψαθάδες και υψηλόβαθμο στέλεχος στην Ελλάδα πολυεθικών επιχειρήσεων Γιώργος Τσιουράκης.  

Στην δήλωση του, την οποία συνοδεύει με ένα σύντομο βιογραφικό, αναφέρεται στους λόγους που τον ώθησαν να είναι υποψήφιος στις 8 Οκτωβρίου 2023, κόντρα στην σημερινή δημοτική αρχή του Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου, επαναλαμβάνοντας συχνά την φράση ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Συγκεκριμένα αναφέρει:

Αγαπητές Συνδημότισσες – Αγαπητοί Συνδημότες του Δήμου Διδυμοτείχου,

Mε καταγωγή από τον οικισμό Ν. Ψαθάδων Διδυμοτείχου, ανταποκρινόμενος στις αυθόρμητες εκδηλώσεις αγάπης και υποστήριξης που εισπράττω από φίλους, φίλες και πολλούς αγνώστους συνδημότες μας,με βαθιά επίγνωση της ευθύνης του αξιώματος που προτίθεμαι να διεκδικήσω, απευθύνομαι στην καθεμία και στον καθένα από εσάς, με σοβαρότητα, με υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα, δηλώνοντας επίσημα ότι στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος.

Η δήλωση αυτή της υποψηφιότητάς μουπροέκυψε μετά από ώριμη και συγκροτημένη σκέψη.

Στην προσπάθεια αυτή, που ξεκινώ συνειδητά, με ψυχή και όραμα για τον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα, θα κάνω ότι είναι δυνατόν προκειμένου να ενεργοποιήσω όλες τις υγιείς και δημιουργικές δυνάμεις του Δήμου μας και κατ’ επέκταση της περιφέρειάς μας ασχέτως πολιτικών παρατάξεων και πεποιθήσεων!.

Όμως, αρχής εξ’ αρχής, θέλω να είμαι ξεκάθαρος απέναντί σας:

  • Δεν αποφάσισα να συμμετέχω στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές διεκδικώντας για τον εαυτό μου το ρόλο του «Σωτήρα»!
  • Αποφάσισα, γιατί στην πολυετή επαγγελματική μου καριέρα τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα, έχω πετύχει πολλά, από τα πιο μικρά έως τα πιο μεγάλα.Αυτό επιθυμώνα συνεχίσω να κάνω και στονΔήμο μας εφόσον με τιμήσετε με την ψήφο σας. Με πολλή όρεξη για δουλειά και την εμπειρία που πιστεύω ότιδιαθέτω, κυρίως σε θέματα διοίκησης, είμαι πεπεισμένος ότι θα βγάλουμε τον Δήμο από τη μιζέρια, το τέλμα και τη στασιμότητα στην οποία έχει περιέλθει.
  • Σας γνωρίζω ότι για το Διδυμότειχο και μόνο, την πόλη που αγαπώ και δεν ξέχασα όλα αυτά τα χρόνια, αποφάσισα να τερματίσω την πολυετή μου καριέρα κατά την διάρκεια της οποίας έχω υπηρετήσει σε δυο από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρείες στον κόσμο, πάντα από υψηλόβαθμες θέσεις ευθύνης.
  • Νιώθω ευλογημένος που έχω ολοκληρώσει αυτόντον υπέροχο αλλά γεμάτο εμπειρίες εργασιακό κύκλο ώστε να αφοσιωθώ εις το εξήςπλήρως στον στόχο που μόλις σας γνωστοποίησα!

Θέλω να γνωρίζετε πως ότι ό,τι κατάφερα έως τώρα στη ζωή μου, το κατάφερα μετά από μεγάλο, επίπονο και συνεχή αγώνα

  • Δεν μου χαρίστηκε ποτέ τίποτα…
  • Κάθε φορά κατάφερνα να σπάω τα όρια και τους φραγμούς που μου έθεταν οι άλλοι. Αυτό ήταν με άλλα λόγια και το εφαλτήριο μεγάλων επιτυχιών σε όλη μου την επαγγελματική σταδιοδρομία!
  • Αυτήν την πολυετή εμπειρία, σε συνδυασμό με ξεκάθαρους στόχους, ευελπιστώ να εφαρμόσω στον Δήμο μας προκειμένου να προχωρήσουμε 1-2 βήματα παραπέρα.
  • Η ολοένα φθίνουσα πορεία της πόλης μας και κατ’ επέκταση όλων των κοινοτήτων της περιφέρειάς μας, πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα!
  • Η πρόσφατη απογραφή, αποτύπωσε μείωση του πληθυσμού στο Δήμο μας. Αυτό δεν έγινε φυσικά τυχαία…
  • Ολοένα και περισσότεροι νέοι μας αποφασίζουν να εγκαταλείψουν την πόλη μας και τα χωριά της περιφέρειάς μας. Η ανεργία και οι ελάχιστες επενδύσεις στην περιοχή μας, διώχνουν το πιο παραγωγικό και δημιουργικό κομμάτι των συμπολιτών μας και ειδικότερα των νέων από τον τόπο μας.
  • Δεν επιθυμώ να αδικήσω κανέναν, αλλά η σημερινή κατάσταση του Δήμου μας δεν διορθώνεται με καλές μόνο προθέσεις. Διορθώνεται με πνεύμα συνεργασίας, με στόχους, με διεκδικήσεις, με πολλή δουλειά και πάνω από όλα με εμπειρία διοίκησης.

Όπως ήδη προανέφερα, διαθέτοντας προσωπική πολυετή εμπειρία διοίκησης, στόχος μου είναι, με σχεδιασμό, με διαφάνεια και ανιδιοτέλεια να αναδείξουμε την πολυπολιτισμικότητα του Δήμουμας και τον ιστορικό μας Δήμο σε Δήμο Πρωταγωνιστή!

Τα συγκριτικά πλεονεκτήματά του Δήμου μας γενικότερα είναι πολλά και ως ομάδα είμαι βέβαιος, μετά από μελέτη, πολλά από αυτά μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε επ’ ωφελεία όλων των Δημοτών μας.

Πώς; Με ουσιαστικές πράξεις και όχι με λόγια και υποσχέσεις.

Είμαι βέβαιος πως ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ αλλά με ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΡΑ στα δρώμενα του Δήμου μας, με στρατηγική, με όραμα, με σχέδιο, με στόχους και τους κατάλληλους ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις, μπορούμε να αλλάξουμε την πορεία του Δήμου μας προς το καλύτερο.

Σας καλώ να στρατευθείτε μαζί μου!.Νατολμήστε με την ψήφο σας, τη μεγάλη δύναμη που κρατάτε στα χέριασας και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να κάνουμε τη μεγάλη ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΡΑ, χαρίζοντας στον τόπο μας αλλά και στη ζωή μας την ίδια, αυτό που μας αξίζει!.

Η δύναμη λοιπόν,είναι στα χέρια σας, και ως εκ τούτου εσείς αποφασίζετε για την διαμόρφωση ενός καλύτερου αύριο του Δήμου μας. 

Σας ευχαριστώ,

Γεώργιος Τσιουράκης

Η/γος – Μηχ/γος Μηχανικός (MSc) / Μέλος ΤΕΕ

ΤΗΛ : 694 4603224 

2006 – 2022    Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος NECHELLASS.A.

1996 – 2005    Γενικός Διευθυντής Τηλεπικοινωνιών PHILIPSHELLASS.A.

1990 – 1995    Διευθυντής Τηλεπικοινωνιών PHILIPSHELLASS.A.

1986 – 1989    Προϊστάμενος Τηλεπικοινωνιών APTS.A. – NETHERLANDS

1979 – 1985    Απόφοιτος Πολυτεχνείου DELFT–NETHERLANDS