Κήποι: Τον… πρόδωσε το μηχάνημα καρδιακών παλμών, που εντόπισε τους κρυμμένους λαθρομετανάστες στη νταλίκα

Κήποι: Τον… πρόδωσε το μηχάνημα καρδιακών παλμών, που εντόπισε τους κρυμμένους λαθρομετανάστες στη νταλίκα

Νταλικιέρης θέλησε να βγάλει ένα γερό… έξτρα μεροκάματο, αλλά τελικά βρέθηκε με χειροπέδες και το φορτηγό του να κατάσχεται.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, συνελήφθη 5-2-2023 το βράδυ,στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπωντης Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, ένας αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας λαθρομετανάστες.

Αναλυτικότερα, ο δράστης οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου), μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα.

Κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί με τη βοήθεια μηχανήματος ανίχνευσης καρδιακών παλμών και τη συνδρομή τελωνιακών υπαλλήλων, διαπίστωσαν ότι ο δράστης είχε αποκρύψει στο ρυμουλκόδύο λαθρομετανάστες, μεταφέροντάς τους με αυτό τον τρόπο παράνομα στο εσωτερικό της χώρας.

Κατασχέθηκαντο παραπάνω όχημα, χρηματικό ποσό και ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργείτο Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων.