Μαργαρίτης Κίρκος: Απλήρωτοι παραμένουν οι στρατιωτικοί του Έβρου για τις υπηρεσίες, ενώ εξαιρέθηκαν απ΄ το επίδομα 600 ευρώ

Με αφορμή την συζήτηση στη Βουλή του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τη Μέριμνα Υπέρ του Προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, ο υποψήφιος βουλευτής Έβρου και Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της  “Ελληνικής Λύσης” Μαργαρίτης Κίρκος, δήλωσε:

“Το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων όπως και όλοι μας, ακούσαμε τον Πρωθυπουργό και τα κυβερνητικά στελέχη στην Βουλή, να αναφέρουν ότι καταβάλλεται αποζημίωση νυκτερινής εργασίας και επίσης να υπόσχονται νέο ειδικό μισθολόγιο στις αρχές του 2024, αλλά και ότι… ΘΑ υπάρξει μελλοντικά πλαίσιο προστασίας των ΕΠ.ΟΠ από την ανεργία, λόγω αυτεπάγγελτης αποστρατείας.

Η κυβερνητική κοροϊδία συνεχίζεται δυστυχώς κανονικά για τους στρατιωτικούς και ιδιαίτερα για όσους υπηρετούν στην εθνικά ευαίσθητη περιοχή του Έβρου, δίπλα στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Για αυτούς που στην κρίση του 2020, εκτέλεσαν τα καθήκοντα τους με φιλοπατρία, επιδεικνύοντας επαγγελματισμό και αυταπάρνηση και το ίδιο πράττουν διαχρονικά σε όλες τις αποστολές που τους ανατίθενται.

Γιατί η αλήθεια είναι ότι για την νυχτερινή εργασία ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ, αν και ιδιαίτερα στην κρίση του Έβρου ξημεροβραδιάζονταν στα ελληνοτουρκικά σύνορα ώστε να αποτρέψουν την ασύμμετρη απειλή από τους γείτονες και την  εισβολή χιλιάδων λαθρομεταναστών.

Η απαράδεκτη Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) η οποία υπογράφηκε από την Κυβέρνηση, περιλαμβάνει… μεσαιωνικούς εργατικούς όρους και δεν προβλέπει την αναδρομική ισχύ από το 2017 και το κυριότερο είναι ότι μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί.

Αλήθεια, γιατί ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση του  δεν νομοθετούν ΤΩΡΑ το νέο ειδικό  μισθολόγιο, καθώς και το πλαίσιο προστασίας των ΕΠΟΠ από την ανεργία λόγω αυτεπάγγελτης  αποστρατείας, αλλά θα το κάνουν αργότερα και αφού περάσουν οι εθνικές εκλογές, αφού υποσχέθηκαν ότι εφαρμοστεί από τις αρχές του 2024;

Κυβερνούν 4 χρόνια και τώρα προσπαθούν με υποσχέσεις να κοροϊδέψουν και τους στρατιωτικούς;

Όμως το προσωπικό των Ενόπλων μας Δυνάμεων στον Έβρο και συνολικά στη χώρα, έχει πλέον αντιληφθεί την κυβερνητική κοροϊδία και έχει συνειδητοποιήσει ότι σε όλα αυτά, ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ.

Η Ελληνική Λύση και ο Πρόεδρος της Κυριάκος Βελόπουλος και θα το δείξουν στην κάλπη όταν έρθει η ώρα των εθνικών εκλογών”.

Μαργαρίτης Κίρκος

Υποψήφιος βουλευτής Έβρου

Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

της Ελληνικής Λύσης