Την κατασκευή του δεύτερου ηλεκτρικού μονοθεσίου οχήματος Formula, παρουσιάζει η Democritus Racing Team του ΔΠΘ

Την κατασκευή του δεύτερου ηλεκτρικού μονοθεσίου οχήματος Formula, παρουσιάζει η Democritus Racing Team του ΔΠΘ

Η αγωνιστική ομάδα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης DRT συμπληρώνει έξι χρόνια στο χώρο του Formula Student και συνεχίζει να προχωρά δυναμικά, επεκτείνοντας τις δραστηριότητές της στον χώρο της ηλεκτροκίνησης, στοχεύοντας σε μεγαλύτερες επιτυχίες τη φετινή αγωνιστική χρονιά.

Η Democritus Racing Team powered by RODOPI, ξεκινά τη φετινή  αγωνιστική χρονιά με την παρουσίαση των σχεδίων του δεύτερου ηλεκτρικού μονοθέσιου οχήματός της.

Την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023  και ώρα 17.00,  η ομάδα θα παρουσιάσει τον σχεδιασμό του νέου της μονοθέσιου, στον χώρο του Δημοτικού Αμφιθέατρου Ξάνθης. Πρόκειται για το πρώτο event της χρονιάς της ομάδας, που σηματοδοτεί  και την έναρξη της κατασκευαστικής περιόδου του νέου ηλεκτρικού αγωνιστικού μονοθέσιου.

Η Democritus Racing Team, γνωστή και ως DRT, είναι η αγωνιστική ομάδα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Ιδρύθηκε το 2015 και από τότε σχεδιάζει και κατασκευάζει τα δικά της πρωτότυπα μονοθέσια τύπου Formula Student με τα οποία αγωνίζεται στους πανευρωπαϊκούς διαγωνισμούς FSAE. Έως το 2021 αγωνιζόταν με την “Αργώ”, το βενζινοκίνητό της μονοθέσιο. Από τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους έκανε τη δυναμική μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση και  κατασκεύασε  το πρώτο EV μονοθέσιό της.