NEO 5ML: Μοναδικό δενδροκομικό τρακτέρ με σασί από την JohnDeere

NEO 5ML: Μοναδικό δενδροκομικό τρακτέρ με σασί από την JohnDeere

 Το πιο ισχυρό από τα στενά τρακτέρ της JohnDeere είναι το 5ML, το μοναδικό δενδροκομικό τρακτέρ με σασί.

  • Ο κινητήρας PowerTechPlus της JohnDeere στο νέο 5130 ML είναι ένας τετρακύλινδρος κινητήρας 4,5 λίτρων με αυξημένη ροπή κατά 30% και μέγιστη απόδοση 134 hp.

Το μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων PowerQuadPlus διαθέτει τέσσερις από τις προαιρετικά διαθέσιμες οκτώ ταχύτητες powershift του κιβωτίου ταχυτήτων Powr8.

Κατά την επιλογή οικογένειας ταχυτήτων, επιλέγεται αυτόματα η αντίστοιχη ταχύτητα powershift.

Αυτό το χαρακτηριστικό και η αλλαγή σχέσης ταχυτήτων χωρίς συμπλέκτη μέσω του κουμπιού αποσύμπλεξης κάνουν το τρακτέρ να ξεχωρίζει από πλευράς άνεσης.

  • Το 5ML εντυπωσιάζει όχι μόνο με την ισχύ του κινητήρα του, αλλά επίσης και με τη υδραυλική παροχή των 117 λίτρων/λεπτό.

Αυτό επιτρέπει την απευθείας σύνδεση παρελκομένων με υψηλές απαιτήσεις υδραυλικής ισχύος στο υδραυλικό σύστημα του τρακτέρ, χωρίς να υπάρχει ανάγκη για εξωτερική υδραυλική αντλία που κινείται από το PTO.

Επιπλέον, είναι δυνατός ο συνδυασμός διαφορετικών εφαρμογών. Για παράδειγμα, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρόνο, κλαδεύοντας δέντρα και οργώνοντας το χώμα ταυτόχρονα. Επιπλέον, το τρακτέρ είναι έτοιμο για χρήση με μπροστινούς φορτωτές.

  • Ένα ειδικό χαρακτηριστικό είναι η εξαιρετική ανυψωτική ικανότητα του 5ML, η οποία ανέρχεται σε 4900 kg στα άκρα κοτσαδόρου του πίσω υδραυλικού συστήματος.

Το μπροστινό υδραυλικό σύστημα έχει ανυψωτική ικανότητα 2900 kg, με ωφέλιμο φορτίο 3500 kg.

Ο συνδυασμός υψηλού ωφέλιμου φορτίου και μέγιστης ανυψωτικής ικανότητας επιτρέπει τη σύνδεση μεγάλων παρελκομένων, πράγμα που αυξάνει την αποτελεσματικότητα και την παραγωγικότητα.

  • Επιπλέον, το 5ML ξεχωρίζει χάρη στον ανθεκτικό σχεδιασμό του.

Τα φτερά, το ρεζερβουάρ καυσίμου και το περίβλημα πίσω φώτων, καθώς και οι τσιμούχες στις πόρτες, είναι κατασκευασμένα από χάλυβα και είναι, συνεπώς, ιδιαίτερα ανθεκτικά.

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει απαλά άκρα που διασφαλίζουν ότι οι καλλιέργειες δεν υφίστανται ζημιά κατά την οδήγηση μέσα από στενά τμήματα.

Γεωργία Ακριβείας 

Για να διευκολύνει την εργασία με ειδικές καλλιέργειες, το 5ML προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πακέτο τεχνολογίας για γεωργία ακριβείας της JohnDeere.

Ένα αποκλειστικό χαρακτηριστικό είναι το ενσωματωμένο σύστημα καθοδήγησης AutoTracTM.

Η οθόνη AutoTracTM έχει ενσωματωθεί απευθείας στο ταμπλό του τρακτέρ, εξαλείφοντας την ανάγκη για πρόσθετη ενεργοποίηση ή πρόσθετη οθόνη.

Οι ανάγκες για ψηφιοποίηση σήμερα και χαρτογράφηση των αγροτεμαχίων είναι ολοένα και μεγαλύτερη. Σε αυτό συνεισφέρει η οθόνη γενιάς 4 .

Τα δεδομένα εργασίας μπορούν εύκολα να μεταφερθούν με ασφάλεια στο JohnDeereOperationsCenter, το οποίο είναι διαθέσιμο δωρεάν.

Ασφάλεια και άνεση 

Η καμπίνα του 5ML είναι εξοπλισμένη με ηλεκτρονικό χειριστήριο πολλαπλών λειτουργιών και μια μεγάλη οθόνη LCD στο ταμπλό.

Αυτό παρέχει άριστη εποπτεία των ρυθμίσεων του τρακτέρ και αυξάνει την άνεση του χειριστή.

Το ηλεκτρονικό χειριστήριο πολλαπλών λειτουργιών καθιστά εύκολο τον  έλεγχο όλων  των παρελκομένων.

Η λειτουργία διαχείρισης  iTec παρέχει αυτοματοποίηση των διαδικασιών εργασίας κατά τις στροφές στο κεφαλάρι του χωραφιού, πράγμα που διευκολύνει αισθητά τον οδηγό.

Το σύστημα φίλτρου καμπίνας κατηγορίας 4 (σύμφωνα με το πρότυπο EN 15695), που είναι ενσωματωμένο στην οροφή της καμπίνας οδηγού, παρέχει προστασία από σκόνη, αερολύματα και ατμούς που είναι επικίνδυνα για την υγεία.