Κήποι: Δυο νταλικιέρηδες συνελήφθησαν να φέρνουν λαθρομετανάστες απ΄ την Τουρκία – Τους «κάρφωσε» το μηχάνημα καρδιακών παλμών

Κήποι: Δυο νταλικιέρηδες συνελήφθησαν να φέρνουν λαθρομετανάστες απ΄ την Τουρκία – Τους «κάρφωσε» το μηχάνημα καρδιακών παλμών

Συνελήφθησαν προχθές (10-2-2023) το πρωί, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, δυο (2) αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, λαθρομετανάστες.

 

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, ο δράστης οδηγώντας Δ.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου), μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα.

Κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί με τη βοήθεια μηχανήματος ανίχνευσης καρδιακών παλμών και τη συνδρομή τελωνιακών υπαλλήλων, διαπίστωσαν ότι ο δράστης είχε αποκρύψει στο όχημα επτά λαθρομετανάστες, εκ των οποίων τρεις στο ρυμουλκό και τέσσερις στο ρυμουλκούμενο, μεταφέροντάς τους με αυτό τον τρόπο παράνομα στο εσωτερικό της χώρας.

Στη δεύτερη περίπτωση, ο δράστης οδηγώντας Δ.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου), μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα και όπως διαπιστώθηκε μετέφερε με το ρυμουλκό όχημα τρεις λαθρομετανάστες, με σκοπό να τους προωθήσειπαράνομα στην ενδοχώρα.

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων τα παραπάνω οχήματα, χρηματικά ποσά και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντεςοδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησε το Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων.