Άμεση παρέμβαση Θεοδωρικάκου για τα εικονικά Σύμφωνα Συμβίωσης Συνοριοφυλάκων – Διέταξε έρευνα μετά το δημοσίευμα του Evros-news

Άμεση παρέμβαση Θεοδωρικάκου για τα εικονικά Σύμφωνα Συμβίωσης Συνοριοφυλάκων – Διέταξε έρευνα μετά το δημοσίευμα του Evros-news

Την άμεση αντίδραση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, προκάλεσε το σημερινό δημοσίευμα του Evros-news.gr, για τα δεκάδες εικονικά Σύμφωνα Συμβίωσης των 250 νέων Συνοριοφυλάκων, προκειμένου να μοριοδοτηθουν καινά τοποθετηθούν στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης.

Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη πριν λίγο:

“Με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, διεξάγεται διοικητική έρευνα σχετικά με καταγγελλόμενα σε δημοσιεύματα που αφορούν στην υπογραφή εικονικών συμφώνων συμβίωσης από νέους Συνοριοφύλακες”.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, που με βάση και τις πληροφορίες του Κώστα Θεοχαρίδη ανέδειξε το θέμα,  έχουν υπογραφεί και υπάρχουν δεκάδες εικονικά Σύμφωνα Συμβίωσης, τα οποία ξεπερνούν ακόμα και τα 100, από τους 250 νέους Συνοριοφύλακες που έχουν προσληφθεί, προκειμένου να εξασφαλίζουν τα 5 μόρια που προβλέπεται ότι μπορεί να πάρει κάποιος και έτσι να τοποθετηθεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης. Κι αυτό γιατί οι περισσότεροι θέλουν να μείνουν στην πρωτεύουσα του Έβρου και να υπηρετούν στα τρί Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης που ανήκουν σε αυτήν. Δηλαδή σε Φέρες, Τυχερό και Σουφλί, όπου προβλέπεται να τοποθετηθούν συνολικά 115 Συνοριοφύλακες. Τα Σύμφωνα Συμβίωσης που έχουν υπογραφεί, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ξεπερνούν αυτό τον αριθμό.

Σύμφωνα με όσα ισχύουν, από τους 250 νέους Συνοροφύλακες ξεκίνησε την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται σήμερα Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου, η γραπτή Δήλωση Επιθυμίας Τοποθέτησης στις δυο Αστυνομικές Διευθύνσεις Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας και στα συνολικά 7 Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης του νομού, συν το ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Φυλακίου Ορεστιάδας. Στο ίδιο έντυπο, δηλώνουν την οικογενειακή τους κατάσταση, αν είναι παντρεμένοι και έχουν παιδιά ή αν έχουν ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ. Γιατί σε αυτή την περίπτωση, πριμοδοτούνται με 5 επιπλέον μόρια και μπορεί έτσι να βελτιώσουν πάρα πολύ την σειρά κατάταξης και προτεραιίτητας για τις 115 θέσεις  στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης. Οι υπόλοιπες 135 είναι στην αντίστοιχη της Ορεστιάδας και αναλυτικά προβλέπεται να τοποθετηθούν:

Τα κριτήρια για την επιλογή τοποθέτησης, είναι οι επιδόσεις τους σε γραπτές εξετάσεις που υποβλήθηκαν, αλλά και η βαθμολόγηση τους  σε διάφορα πρακτικά τεστ και δοκιμασίες, κατά την διάρκεια της βασικής τους εκπαίδευσης στην Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου. Παρ΄όλα αυτά όμως, όσοι πέτυχαν πολύ καλή θέση με βάση τα προαναφερόμενα, δεν είναι σίγουροι ότι θα τοποθετηθούν στην Αστυνομική Διεύθυνση της Αλεξανδρούπολης, στην οποία δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι θέλει να βρεθεί η μεγαλύτερη, αν όχι η συντριπτική πλειοψηφία των νέων 250 Συνοριοφυλάκων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νέοι Συνοριοφύλακες: Δεκάδες εικονικά Σύμφωνα Συμβίωσης, επειδή θέλουν να τοποθετηθούν στην Αλεξανδρούπολη!!!

Εκτός λοιπόν από την… πολιορκία των βουλευτικών, αστυνομικών και άλλων γραφείων από κάποιους και τους γονείς τους, σχεδόν οι μισοί  προκειμένου να τοποθετηθούν στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης και να μένουν στην πόλη, υπέγραψαν τους τελευταίους μήνες Σύμφωνα Συμβίωσης.  Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι  αν όχι όλα, τουλάχιστον η συντριπτική τους πλειοψηφία είναι… εικονικά. Τα υπέγραψαν δηλαδή και προέκυψαν μετά την πρόσληψη τους.

Κάποιοι μάλιστα επιμένουν ότι σε αυτά τα Σύμφωνα Συμβίωσης, υπάρχουν… τραγελαφικές καταστάσεις. Γιατί δεν είναι μόνο μεταξύ ανδρών και γυναικών, με άτομα που μένουν στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, αλλά εκτός από το ότι  κάποιοι νεαροί Συνοριοφύλακες εμφανίζουν Σύμφωνα Συμβίωσης ακόμα και με…  ηλικιωμένους άνω των 60 ετών!!!, αλλά υπάρχουν και Σύμφωνα Συμβίωσης και… μεταξύ ανδρών!!!  

Όλα αυτά  αποτελούν κύριο θέμα συζήτησης μεταξύ των νέων Συνοριοφυλάκων και των οικογενειών τους,  με αποτέλεσμα όλη αυτή η κουβέντα και οι πληροφορίες να έχουν δημιουργήσει ένα πολύ άσχημο κλίμα. Γιατί όσοι είχαν πολύ καλές επιδόσεις στα γραπτά μαθήματα ή στις διάφορες δοκιμασίες και τεστ, ανησυχούν έντονα ότι μπορεί να παρακαμφθούν με την… εφεύρεση των εικονικών Συμφώνων Συμβίωσης και ενώ το δικαιούνται, να μην τοποθετηθούν στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης.