Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Ορεστιάδα: Έρχεται η παρέλαση «Τσικνομπουρμπούλης 2023»

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Ορεστιάδα: Έρχεται η παρέλαση «Τσικνομπουρμπούλης 2023»

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας, διοργανώνει και φέτος την αποκριάτικη εκδήλωση «Τσικνομπουρμπούλης 2023», την Τσικνοπέμπτη 16 Φεβρουαρίου.

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Ορεστιάδα και από τις 16:15 το κέντρο της πόλης θα πλημμυρίσει με μουσικές  από τον DJ Lelio, ενώ στην κεντρική πλατεία της Ν. Ορεστιάδας μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να τραγουδήσουν, να χορέψουν και να διασκεδάσουν με ξέφρενη διάθεση, αστείρευτο κέφι και τρελό ξεφάντωμα.

Τα χορευτικά τμήματα του ΓΑΣ «Άμιλλα Προκόβας» θα παρουσιάσουν ένα άκρως ψυχαγωγικό και χορευτικό πρόγραμμα.

Στις 16:45 θα ξεκινήσει η μεγάλη παρέλαση καρναβαλιστών, από την Ιπποκράτους (κυκλικός κόμβος) και επί της Βασιλέως Κωνσταντίνου, με κατεύθυνση προς την πλατεία.

Κεντρικός παρουσιαστής της εκδήλωσης θα είναι ο Πέτρος Πολυχρονίδης μαζί του θα είναι η Νατάσα Κουβελά και ο βασιλιάς του Ξανθιώτικου καρναβαλιού Παναγιώτης Γεωργίου.

Στην ειδικά διαμορφωμένη εξέδρα θα γίνει διαγωνισμός

Καλύτερης ομάδας καρναβαλιστών.

Πολυπληθέστερης ομάδας

Καλύτερου άρματος

Πρωτότυπου  θέματος αμφίεσης

Η εκδήλωση θα κλείσει με χρωματοπόλεμο και πάρτι για μικρούς και μεγάλους…! Για την ομαλή διεξαγωγή της καρναβαλικής παρέλασης θα πρέπει:

Τα καρναβαλικά τμήματα και τα άρματα να συγκεντρωθούν στο σημείο εκκίνησης στις 16:00 ακριβώς. Το κάθε καρναβαλικό τμήμα να διατηρεί απόσταση το ελάχιστο 20 μέτρων από το προπορευόμενο τμήμα σε όλη τη διάρκεια της παρέλασης.

Οι πινακίδες των καρναβαλικών τμημάτων  να προηγούνται αυτών.

Εφόσον υπάρχει καρναβαλικό άρμα, να προηγείται του τμήματος αμέσως μετά την πινακίδα του και να τερματίζει πριν την είσοδο στην πλατεία επί της οδού Κων/πολεως

Η ΣΕΙΡΑ ΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ