Αλεξανδρούπολη ΤΩΡΑ: Μεγάλη φωτιά στην Άνθεια, αφού καίγονται αγνώστου προέλευσης (επικίνδυνα;) υλικά – Επιτόπου η Πυροσβεστική

Αλεξανδρούπολη ΤΩΡΑ: Μεγάλη φωτιά στην Άνθεια, αφού καίγονται αγνώστου προέλευσης (επικίνδυνα;) υλικά – Επιτόπου η Πυροσβεστική

Μεγάλης έκτασης πυρκαγιά ξέσπασε πριν λίγη ώρα σε ιδιωτικό χώρο στην Άνθεια  Αλεξανδρούπολης,  στη Δημοτική ΕνόΤητα Τραϊανούπολης.

Επιτόπου βρίσκονται ήδη ισχυρές δυνάμεις της ΠυροσβεστικήςΥυπηρεσίας Αλεξανδρούπολης, αφού η φωτιά πήρε μεγάλη έκταση και καίει αγνώστου προέλευσης υλικά, όπως υπολείμματα από οχήματα, μπαταρίες, που μπορεί να είναι και επικίνδυνα. Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είχαν γίνει το προηγούμενο χρονικό διάστημα καταγγελίες από κατοίκους της Άνθειας για την συγκέντρωση εκεί, στον συγκεκριμένο ιδιωτικό χώρο, όλων αυτών των υλικών, τα οποία  υποστήριζαν πως είναι επικίνδυνα για την υγεία τους και ζητούσαν την απομάκρυνση τους. 

Πριν όμως γίνει οποιαδήποτε ενέργεια παρέμβασης από τις αρμόδιες υπηρεσίες, προέκυψε η αποψινή πυρκαγιά που καίει τα πάντα. Όπως μας ενημέρωσαν αυτόπτες μάρτυρες, δεν θεωρούν τυχαίο ότι οι Πυροσβέστες φορύν ειδικές προστατευτικές μάσκες στις προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς, μια και οι καπνοί αλλά κυρίως η μυρωδιά είναι πολύ έντονη και ουδείς γνωρίζει αν είναι και επικίνδυνη.

Μάλιστα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής φαίνεται να ενσχύονται συνεχώς, ενώ κάτοικοι είδαν και μηχανήατα του δήμου Αλεξανδρούπολης και συνδράμουν στις προσπάθειες περιορισμούς και ελέγχου της πυρκαγιάς.