Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ ήρθε στον Έβρο και ερευνά τα εικονικά Σύμφωνα Συμβίωσης

Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ ήρθε στον Έβρο και ερευνά τα εικονικά Σύμφωνα Συμβίωσης

Στελέχη της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος της Ελληνικής Αστυνομίας, βρίσκονται ήδη στον Έβρο και ξεκίνησαν έρευνες για το σοβαρό ζήτημα που ανέδειξε το Evros-news.gr, με τα δεκάδες εικονικά Σύμφωνα Συμβίωσης μεταξύ των νέων Συνοριοφυλάκων.

Η χθεσινή άμεση αντίδραση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου ο οποίος διέταξε διοικητική έρευνα-προς τιμήν του-μετά την ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΜΑΣ, είχε και συνέχεια σήμερα. Μάλιστα την συγκεκριμένη έρευνα δεν ανέλαβε κάποιος υψηλόβαθμος αξιωματικός του Έβρου ή έστω της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης όπως συνηθίζεται, αλλά η ίδια η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος με έδρα την Θεσσαλονίκη. Κι αυτό δείχνει την σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται το συγκεκριμένο ζήτημα που προέκυψε, αλλά επίσης σημαίνει πως υπάρχει “άδειασμα” του Αστυνομικού Διευθυντή Περιφέρειας ΑΜΘ Πασχάλη Συριτούδη, ο οποίος και ως Εβρίτης είχε γίνει δέκτης καταγελιών και φαίνεται πως είτε δεν είχε ενημερώσει την φυσική και πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασία του Πολίτη, είτε δεν παρενέβη να σταματήσει το απαράδεκτο αυτό φαινόμενο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νέοι Συνοριοφύλακες: Δεκάδες εικονικά Σύμφωνα Συμβίωσης, επειδή θέλουν να τοποθετηθούν στην Αλεξανδρούπολη!!!

Οι αξιωματικοί του Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας θα κάνουν… φύλλο και φτερό όλα τα Σύμφωνα Συμβίωσης που συνήψαν οι δεκάδες νέοι Συνοριοφύλακες και θα τους πάρουν καταθέσεις ή θα συγκεντρώσουν τα απαραίτητα στοιχεία. Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, ήδη επισκέφθηκαν την Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου, όπου έγινε το βασικό στάδιο εκπαίδευσης των 250 νέων Συνοριοφυλάκων. Μάλιστα κατά την διάρκεια της, έως τις 20 Δεκεμβρίου 2022, οι πληροφορίες θέλουν να έχουν υπογραφεί 35 από τα εικονικά αυτά Σύμφωνα Συμβίωσης, όλα μεταξύ Συνοριοφυλάκων, δηλαδή συμμετείχαν συνολικά 70 από τους 250 μόνο στο διάστημα αυτό και με τον συγκεκριμένο τρόπο.

Τα υπόλοιπα υπογράφηκαν μετά την έξοδο τους από την Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου ιαι στο διάστημα που μέχρι τώρα έκαναν την πρακτική τους εξάσκηση και έως την περασμένη Παρασκευή 11 Φερουαρίου, που ξεκίνησε η υποβολή των αιτήσεων τοποθέτησης τους στις Αστυνομικές Διευθύνσεις Αλεξανδρούπολης (που αποτελεί και το μήλο της έριδος) και Ορεστιάδας.

Θεοδωρικάκος: Η έρευνα θα έχει πειθαρχικό

και ενδεχομένως και ποινικό χαρακτήρα

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάης Θεοδωρικάκος, που είναι αλήθεια ότι έδειξε άμεσα αντανακλαστικά στην συγκεκριμέη περίπτωση, ήταν πάντως ξεκάθαρος σήμερα από την Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται, για τα εικονικά Σύμφωνα Συμβίωσης Συνοριοφυλάκων. Ο κ. Θεοδωρικάκος επεσήμανε ότι εκτός της ακύρωσης αυτών των Συμώνων Συμβίωσης, η έρευνα που διέταξε θα έχει πειθαρχικό αλλά και ποινικό χαρακτήρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άμεση παρέμβαση Θεοδωρικάκου για τα εικονικά Σύμφωνα Συμβίωσης Συνοριοφυλάκων – Διέταξε έρευνα μετά το δημοσίευμα του Evros-news

Όπως σημείωσε, «μόλις έγινε γνωστό στο υπουργείο μας, υπήρξε άμεση παρέμβαση. Είναι απαράδεκτο να ξεκινούν κάποιοι τη θητεία τους στην Ελληνική Αστυνομία με προκλητικές ενέργειες. Η πατρίδα έχει τιμήσει αυτά τα παιδιά και τους δίνει τη δυνατότητα να εργαστούν κοντά στο σπίτι τους, γιατί σχεδόν το σύνολο των συνοριοφυλάκων είναι από την περιοχή του Έβρου. Πρέπει και εκείνοι να τιμήσουν το εθνόσημο που θα φοράνε και να το έχουν στην καρδιά και στο μυαλό τους και να σταματήσουν οποιαδήποτε τέτοια παραβατική ενέργεια. Διατάξαμε έρευνα και η έρευνα σίγουρα θα έχει πειθαρχικό χαρακτήρα ενδεχομένως να έχει ποινικό χαρακτήρα. Γνωρίζω και η Δικαιοσύνη κινείται αντίστοιχα. Καλό θα είναι να βάλουν ένα τέλος σε τέτοιου είδους παρανομίες. Όσοι σκέφτηκαν ότι με αυτόν τον τρόπο μπορεί να εξαπατήσουν το κράτος, την πολιτεία στην πραγματικότητα εξαπατούν τον ίδιο τους εαυτό”.

Διαβάστε-ΒΙΝΤΕΟ: Στην εκπομπή τoυ Γιώργου Λιάγκα στον ΑΝΤ1, ο Κώστας Πιτιακούδης για τα εικονικά Σύμφωνα Συμβίωσης