Διδυμότειχο: Υποψήφια κτίρια ΔΕΥΑ, Αστυνομικό Τμήμα, Κοινότητα Μεταξάδων, Επαρχείο, να στεγάσουν τον δήμο

Διδυμότειχο: Υποψήφια κτίρια ΔΕΥΑ, Αστυνομικό Τμήμα, Κοινότητα Μεταξάδων, Επαρχείο, να στεγάσουν τον δήμο

Αγώνας δρόμου έχει ξεκινήσει, μετά την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Διδυμοτείχου για την παραχώρηση του Δημαρχείου προκειμένου να στεγαστεί προσωρινά η Σχολή Ψυχολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Τα χρονικά περιθώρια, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα ώστε τον ερχόμενο Οκτώβριο να λειτουργήσει το Τμήμα Ψυχολογίας και να γίνει το Διδυμότειχο η 5η  έδρα του ΔΠΘ, είναι περιορισμένα και κάθε μέρα που περνάει και δεν ξεκινούν οι απαραίτητες ενέργειες, σίγουρα στενεύουν. Γιατί θα πρέπει το Δημαρχείο και οι χώροι του να διαμορφωθούν κατάλληλα, ώστε να είναι έτοιμο να φιλοξενήσει τους φοιτητές, τους Καθηγητές και τους διοικητικούς υπαλλήλους που θα λειτουργήσουν την Σχολή Ψυχολογίας.

Παράλληλα, υπάρχει η διαδικασία μετακόμισης των υπαλλήλων και των υπηρεσιών του δήμου Διδυμοτείχου σε άλλο κτίριο ή κτίρια ώστε να αδειάσουν οι χώροι όσο το δυνατόν νωρίτερα και να ξεκινήσουν οι εργασίες διαμόρφωσης τους. Γιατί είναι δεδομένο ότι θα γκρεμιστούν τοίχοι, προκειμένου να γίνουν οι κατάλληλες αίθουσες διδασκαλίας για να χωρούν τους φοιτητές οι οποίοι θα δηλώσουν ως επιλογή τους στο μηχανογραφικό των φετινών Πανελληνίων εξετάσεων το Τμήμα Ψυχολογίας του ΔΠΘ στο Διδυμότειχο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, οι λύσεις που εξετάζονται από την δημοτική αρχή του Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου για να στεγαστούν τόσο ο ίδιος όσο και οι υπάλληλοι με τις υπηρεσίες, δεν είναι μία, αλλά αρκετές. Ποιές ειναι αυτές;

  • Η πρώτη είναι το κτίριο της πρώην Εφορείας όπου στεγάζεται τώρα η ΔΕΥΑ Διδυμοτείχου και το οποίο είχε αναφέρει ο ίδιος ο κ.Χατζηγιάννογλου στις μυστικές συναντήσεις που είχε με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, όταν προτάθηκε για πρώτη φορά ως προσωρινή λύση η εγκατάσταση της Σχολής Ψυχολογίας στο Δημαρχείο.

  • Σε αυτή την περίπτωση, η ΔΕΥΑΔ και οι υπάλληλοι της θα μετακομίσουν σε άλλο κτίριο και ένα από αυτά που εξετάζεται, είναι το κενό κτίριο της πρώην Συνεταιριστικής Τράπεζας Έβρου που βρίσκεται στον πεζοδρόμο  της οδού Βενιζέλου. Εκεί θα είναι τα ταμεία και κάποιοι υπάλληλοι και στον επάνω όροφο, όπου τώρα στεγάζεται ο ΕμπορικόΣύλλογος Διδυμοτείχου και ουσιαστικά είναι κλειστά τα γραφεία, για τους υπόλοιπους υπαλλήλους. Μάλιστα αυτή η λύση  κρίνεται πολύ καλή γιατί τα ταμεία θα βρίσκονται σε κεντρικό σημείο της πόλης και θα διευκολύνουν τους πολίτες για την πληρωμή των λογαριασμών.
  • Δεύτερο κτίριο που εξετάζεται όσο και αν φαίνεται περίεργο, είναι αυτό του Αστυνομικού Τμήματος Διδυμοτείχου. Να μετακομίσουν δηλαδή εκεί οι υπηρεσίες του δήμου Διδυμοτείχου και το Αστυνομικό Τμήμα να μεταφερθεί στο κτίριο της παλιάς Εφορίας που τώρα βρίσκεται η ΔΕΥΑΔ. Μάλιστα η μετακόμιση του Αστυνομικού Τμήματος υπάρχει σκέψη να είναι μόνιμη στο κτίριο αυτό απέναντι από το… περιβόητο 3ο Δημοτικό σχολείο,  που τόσος ντορός έγινε τα δύο προηγούμενα χρόνια για την προσωρινή στέγαση της Σχολής Ψυχολογίας . Γιατί η δημοτική αρχή του Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου θα ήθελε, όταν δημιουργηθούν οι μόνιμες εγκαταστάσεις του ΔΠΘ  στην πόλη και αδειάσει το Αστυνομικό Τμήμα από τον δήμο Διδυμοτείχου(αν μετακομίσει εκεί) και  θα επιστρέψεις το σημερινό Δημαρχείο, τότε να γκρεμιστεί το κτίριο του ΑστυνομικούΤμήματος και να γίνει εκεί ενοποίηση όλων των χώρων ώστε να υπάρξει μια μεγάλη πλατεία. Πρόταση που την έχει υποβάλλει μάλιστα και στο νυν υπουργό Προστασίας του ΠΟλίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, κατά την επίσκεψη του στο Διδυμότειχο πριν λίγο καιρό.

  •  Το τρίτο κτίριο που εξετάζεται να φιλοξενήσει κάποιες από τις υπηρεσίες του δήμου Διδυμοτείχου, είναι το παλαιό Επαρχείο που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, δίπλα στην Δημοτική Αγορά και κοντά στο τέμενος Βαγιαζήτ. Ήδη μάλιστα εκεί μαθαίνιυμε ότι μετακομίσουν κάποιες υπηρεσίες του δήμου Διδυμοτείχου.
  • Τέλος, τον τελευταίο καιρό δεν είναι τυχαία η συζήτηση που γίνεται για χρησιμοποίηση του κτιρίου της Τοπικής ΚοινότηταΜεταξάδων, που  ήταν η έδρα του πρώην Δήμου Μεταξάδων, το οποίο πρότεινε μάλιστα και ο νυν Πρόεδρος της Χρήσρος Κισσούδης. Κι αυτό γιατί το συγκεκριμένο κτίριο διαθέτει γραφείο δημάρχου, αίθουσα δημοτικού συμβουλίου και υποδομέςς που αφορούν το διαδίκτυο και έχει αρκετές αίθουσες για να φιλοξενήσει υπαλλήλους και υπηρεσίες.

  • Το μόνο αρνητικό είναι ότι απέχει 25 χιλιόμετρα από την πόλη του Διδυμοτείχου, αυτό όμως, όπως λέγεται χαρακτηριστικά ,μπορεί να ξεπεραστεί με τη δρομολόγηση ενός μικρού λεωφορείου το οποίο θα μεταφέρει καθημερινά τους υπαλλήλους οι οποίοι θα εργάζονται εκεί

Το θέμα είναι πως μετά την πολύ θετική εξέλιξη για την προσωρινή στέγαση της Σχολής Ψυχολογίας στο δημαρχείο Διδυμοτείχου και αφού χάθηκαν δύο πολύτιμα χρόνια με τς ήξεις-αφίξις πολλών και την αναζήτηση διαφόρων χώρων, αλλά και τον διχασμό και την διχόνοια που δημιουργήθηκε στην τοπική κοινωνία για την λύση του 3ου Δημοτικού, θα πρέπει τώρα να γίνει πραγματικά αγώνας δρόμου από τον δήμο Διδυμοτείχου, ώστε το Δημαρχείο να είναι έτοιμο να στεγάσει το Τμήμα Ψυχολογίας του ΔΠΘ  για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά. Κι όλα τα προηγούμενα χρόνια, η σημερινή δημοτική αρχή του Ρωμύλυ Χατζηγιάνογλου μόνο για τις άμεσες και γρήγορες ενέργειες της και την αποτελεσματικότητα της δεν διακρίθηκε.