Τσικνομπουρμπούλης 2023: Xιλιάδες κόσμου ξεφάντωσε στην Ορεστιάδα, στη μεγαλύτερη αποκριάτικη παρέλαση (ΒΙΝΤΕΟ+φωτό)

Τσικνομπουρμπούλης 2023: Xιλιάδες κόσμου ξεφάντωσε στην Ορεστιάδα, στη μεγαλύτερη αποκριάτικη παρέλαση (ΒΙΝΤΕΟ+φωτό)

 Χιλιάδες κόσμου ξεφάντωσαν χθες  σε ένα μοναδικό αποκριάτικο πάρτι  στην Ορεστιάδα, με τον Τσικνομπουρμπούλη 2023 που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Περίπου 3.000 καρναβαλιστές και συνολικά 7.000 κόσμου κατέκλυσε το κέντρο της πόλης και την πλατεία, χορεύοντας, τραγουδώντας, χειροκροτώντας και απολαμβάνοτας το πρώτο καρναβάλι της χώρας, όπως πλύ εύστοχα επανελάμβανε ο παρουσιαστής του Πέτρος Πολυχρονίδης, ο συντοπίτης μας από τη Νέα Βύσσα τηλεπαρουσιαστής του Τροχού της Τύχης, που είχε φέτος στο πλευρό του και την συμπαρουσιάστρια του στο πετυχημένο τηλεπαιχνίδιτου STAR, τη Νατάσα Κουβελά.

Μετά από δυο χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ο Τσικνομπουρμπούλης 2023 αποτέλεσε τον πόλο έλξης για τον κόμσο όχι μόνο της πόλης και της περιοχής, αλλά και ολόκληρου του Έβρου. Που έγινε όλος μια μεγάλη παρέα και διασκέδασε σε αποκριάτικους ρυθμούς και ξέφρενο κέφι, ξεχνώντας για λίγο τα προβλήματα της καθημερινότητας του.

Τα γκρουπ που συμμετείχαν στην καρναβαλική παρέλαση, συμμετείχαν και σε διαγωνισμό για τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες.

Για την κατηγορία «Καλύτερη ομάδα καρναβαλιστών» το 1ο βραβείο κέρδισε το Εργαστήρι Πολιτισμού Ν. Ορ/δας «ΤΟ ΓΕΝΝΗΜΑ» με το γκρουπ «WINGARDIUM LEVIOSA – Ο HARRY POTER – ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΜΑΓΩΝ». Τη 2η θέση κατέκτησε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ορ/δας «ΨΗΛΑ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ (UP)» ενώ την 3η θέση πήρε ο Βρεφονηπιακός παιδικός σταθμός «Τα Ζουζούνια» με τίτλο «ΨΥΧΡΑ ΚΑΙ ΖΟΥΖΟΥΝΙΑΡΙΚΑ».

Για την κατηγορία «Πολυπληθέστερη ομάδα» το 1ο βραβείο κέρδισε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ορ/δας «ΨΗΛΑ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ (UP)». Τη 2η θέση πήρε το 8ο Δημοτικό Σχολείο Ορ/δας «ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ» και την 3η θέση το Εργαστήρι Πολιτισμού Ν. Ορ/δας «ΤΟ ΓΕΝΝΗΜΑ» με το γκρουπ «WINGARDIUM LEVIOSA – Ο HARRY POTER – ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΜΑΓΩΝ».

Για την κατηγορία «Καλύτερο Άρμα» το 1ο βραβείο κέρδισε το Εργαστήρι Πολιτισμού Ν. Ορ/δας «ΤΟ ΓΕΝΝΗΜΑ» με το γκρουπ «WINGARDIUM LEVIOSA – Ο HARRY POTER – ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΜΑΓΩΝ». Το 2ο βραβείο δόθηκε στον Βρεφονηπιακό παιδικό σταθμό «Τα Ζουζούνια» με τίτλο «ΨΥΧΡΑ ΚΑΙ ΖΟΥΖΟΥΝΙΑΡΙΚΑ» και το 3ο βραβείο στη Στέγη Λαϊκού Πολιτισμού με τίτλο «Ο ΤΡΟΧΟΣ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ».

Τέλος, για την κατηγορία «Πρωτότυπο θέμα αμφίεσης» το 1ο βραβείο κέρδισε το 7ο Δημοτικό Σχολείο Ορ/δας με τίτλο «QATAR GATE». Το 2ο βραβείο έλαβε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ορ/δας με τίτλο «ΨΗΛΑ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ (UP)» ενώ το 3ο βραβείο πήρε η Εθελοντική ομάδα Ν. Βύσσας «ΤΖΙΑΜΑΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΜΠΟΤΕΣ».

Η ΔΗΚΕΠΑΟ του δήμου Ορεστιάδας που διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία τον φετινό Τσικνομπουρμπούλη και ο Πρόεδρος της Δημήτρης Βαρσαμακίδης, με ανακοίνωση τους τονίζουν:

Με την επιτυχημένη λήξη των αποκριάτικων εκδηλώσεων ‘’ΤΣΙΚΝΟΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΗΣ 2023’’, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συμμετείχαν προκειμένου να πραγματοποιηθεί η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στην πόλη της Ορεστιάδας. Πολλά συγχαρητήρια και ευχαριστίες στους χιλιάδες καρναβαλιστές, μικρούς και μεγάλους, που συμμετείχαν στην παρέλαση με τις πρωτότυπες και ευφάνταστες στολές τους σκορπίζοντας κέφι και χαρά στους δρόμους της πόλης.

Ευχαριστούμε τον δικό μας, Πέτρο Πολυχρονίδη αλλά και την Νατάσα Κουβελά, που συνέβαλλαν σημαντικά στην παρουσίαση της καρναβαλικής παρέλασης και κατάφεραν να εκτοξεύσουν στα ύψη το κέφι όλων. Πολλές ευχαριστίες στον Σαράντη Σαραντίδη που ως Τσικνομπουρμπούλης 2023 υποδεχόταν τα γκρουπ πριν την εμφάνιση τους στην κεντρική σκηνή και στον Βασιλιά Καρναβαλιού της Ξάνθης, τον ξεχωριστό Πειρατή, που με τον δικό του τρόπο έδωσε χρώμα στην εκδήλωση μας.

Ειδικότερα, ευχαριστούμε, τις Υπηρεσίες του Δήμου και ιδιαίτερα, την Υπηρεσία Καθαριότητας και Πρασίνου, που μετά το πέρας της εκδήλωσης και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα η πόλη επανήλθε στην κανονικότητά της.

Επίσης, ευχαριστούμε την Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας, τους Πολιτιστικούς – Αθλητικούς Ομίλους, Συλλόγους, Ιδιώτες και Φορείς, τη Δημοτική Τηλεόραση Ορεστιάδας, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ορεστιάδας, τους χορηγούς μας όπως και τους χορηγούς επικοινωνίας, την κριτική επιτροπή και τους εθελοντές που βοήθησαν στην ολοκλήρωση της εκδήλωσης. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους δημότες της πόλης και της ευρύτερης περιοχής καθώς και στους επισκέπτες που αγκάλιασαν με την παρουσία τους την εκδήλωση μας.

Ευελπιστούμε να σταθείτε αρωγοί δίπλα μας και σε επόμενες δράσεις που θα διοργανώσει η ΔΗΚΕΠΑΟ.

Φωτογραφίες ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΓΚΡΟΖΟΥΔΗΣ