Έβρος: Καταδίωξη και νέες συλλήψεις 3 διακινητών – Κουβαλούσαν λαθρομετανάστες με νταλίκα και Ι.Χ.

Έβρος: Καταδίωξη και νέες συλλήψεις 3 διακινητών – Κουβαλούσαν λαθρομετανάστες με νταλίκα και Ι.Χ.

Συνελήφθησαν προχθές (16-2-2023), σε περιοχές  του Έβρου, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, τρεις (3) αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, λαθρομετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, ο δράστης οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου), μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα.

Κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων με τη βοήθεια μηχανήματος ανίχνευσης καρδιακών παλμών και τη συνδρομή τελωνιακών υπαλλήλων, εντόπισαν επιμελώς κρυμμένους στο ρυμουλκούμενο τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους ο δράστης μετέφερε με αυτόν τον τρόπο παράνομα στο εσωτερικό της χώρας.

Στη δεύτερη περίπτωση  στην Εθνική οδό Αρδανίου – Ορμενίου, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης με την συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού, εντόπισαν τους άλλους δύο διακινητές να οδηγούν δύο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα και να μεταφέρουν από κοινού παράνομα στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι οι δύο οδηγοί – διακινητές αρχικά δεν συμμορφώθηκαν σε σήμα στάσης των αστυνομικών και συνέχισαν την πορεία τους αναπτύσσοντας ταχύτητα,ενώ ακολούθως ακινητοποίησαν τα οχήματά τουςκαι συνελήφθησαν.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα,χρηματικό ποσόκαι κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντεςοδηγήθηκανστον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησαντα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Φερών και Σουφλίου Αλεξανδρούπολης. 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*