Η συγκινητική συνάντηση του… δασκάλου Χρόνη Αηδονίδη, με τον μαθητή Χρήστο Κισσούδη

Η συγκινητική συνάντηση του… δασκάλου Χρόνη Αηδονίδη, με τον μαθητή Χρήστο Κισσούδη

Όταν ένας… δάσκαλος συναντάει τον μαθητή του, πάντα υπάρχει συγκίνηση και ικανοποίηση για την εξέλιξη του, πόσο μάλλον όταν ο πρώτος είναο ο κορυφαίος του θρακιώτικου  τραγουδιού Χρόνης Αηδονίδης και ο μαθητής ο Χρήστος Κισσούδης από τους Μεταξάδες. 

Με την ευκαιρία της παρυσίας του στην Αθήνα, όπου συμμετείχε στα μαθήματα χορών της περιοχής Μεταξάδων Έβρου που οργανώνει ο Σύλλογος παραδοσιακών χορών “Χοροστάσι” του Γιώργου Βελισσαρόπολου, ο Χρήστος Κισσούδης δεν θα μπορούσε να μην επιδιώξει συνάντηση με τον “δάσκαλο” του Χρόνη Αηδονίδη. Στον άνθρωπο που όπως λέει, οφείλει πάρα πολλά.
Τον επισκέφθηκε λοιπόν στο σπίτι του, στα Βριλλήσια και είχε συζήτηση για πολύ ώρα με τον ίδιο και την σύζυγο του Φωτεινή. Όπως μάλιστα έραψε δημοσιεύοντας και φωτογραφίες από την συνάντηση τους:
“Η διαδρομή του μαθητή δεν είναι εύκολη, όπως φαντάζομαι ότι το ίδιο συμβαίνει και με τη διαδρομή του δασκάλου.Για την ακρίβεια του εμπνευσμένου δασκάλου. Εκείνου που κουβαλάει την γνώση του και την μοιράζεται με πάθος, όπως ακριβώς έκανε ο κ.Χρόνης Αηδονίδης, ο δικός μου δάσκαλος!
Είχα την πολύ μεγάλη χαρά και συγκίνηση να τον συναντήσω σήμερα, μαζί με την αγαπημένη του σύζυγο κ. Φωτεινή, και τους ευχαριστώ θερμά για την υπέροχη φιλοξενία τους.
Ο Θεός να τους έχει πάντα καλά!”, έγραψε ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μεταξάδων και Διευθυντής της Χορωδίας της Ιεράς Μητρόπολης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου.