Έβρος: Δυστοκία σε Ν.Δ. ΠΑΣΟΚ στην εξεύρεση δεύτερης γυναίκας υποψήφιας βουλευτή στο νομό

Έβρος: Δυστοκία σε Ν.Δ. ΠΑΣΟΚ στην εξεύρεση δεύτερης γυναίκας υποψήφιας βουλευτή στο νομό

Δυστοκία στην εξεύρεση δεύτερης γυναίκας υποψήφιας βουλευτή στο νομό Έβρου για τις επικείμενες εθνικές εκλογές υπάρχει στη Νέα Δημοκρατία και  το ΠΑΣΟΚ.

Την στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε σήμερα όλο το ψηφοδέλτιο του, με τους έξι υποψήφιους μεταξύ των οποίων βρίσκονται και τρεις γυναίκες, αφού το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει αποφασίσει να υπάρχει ποσόστωση 50-50, στη Ν.Δ δεν έχουν ακόμα καταλήξει στις δυο γυναίκες που θα συμπληρώσουν το ψηφοδέλτιο τους.  Οι τέσσερις άνδρες είναι γνωστοί άλλωστε. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο νεαρός Χρήστος Δερμεντζόπουλος με ιδιαίτερη δυναμική όλα αυτά τα χρόνια, ο Τάσος Δημοσχάκης και ο Σταύρος Κελέτσης. Η περίπτωση της Κατερίνας Καραμήτσου-Γιαννέλου από την Σαμοθράκη μπορεί να είχε κυκλοφορήσει εδώ και πάρα πολύ καιρό και να γράφτηκε, αλλά όλα δείχνουν ότι  εγκαταλήφθηκε και δεν προχωράει. Γιατί και η ίδια κατάλαβε κάποια στιγμή ότι δεν έχει ιδιαίτερη δυναμική αλλά και  στο Μέγαρο Μαξίμου βλέπουν πως θα είναι απλά μία υποψηφιότητα η οποία θα συμπληρώσει το ψηφοδέλτιο.

Έτσι αυτή τη στιγμή η επικρατέστερη για τη μία από τις δύο θέσεις είναι η εκπαιδευτικός Κατερίνα Φωτιάδου, η οποία ήταν υποψήφια στις περιφερειακές εκλογές του 2019 με το Χρήστο Μέτιο, αλλά δεν εξελέγη. Τώρα είναι σύμβουλος  εκδηλώσεων του Περιφερειάρχη ΑΜΘ και  πληροφορίες την θέλουν να  έχει σχεδόν “κλείσει”, ενώ η άλλη θέση παραμένει μεγάλο ερωτηματικό. Η Αλεξάνδρα Γκουλιάμα-Μανδαλίδου θα ήταν μία πολύ καλή λύση, όμως η ίδια φαίνεται να το έχει… ξεκόψει και να μην είναι “ζεστή”, αφού μάλλον προτιμάει την υποψηφιότητα για την  Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Οπότε αναζητείται από το Μέγαρο Μαξίμιυ μία ακόμη γυναίκα και τα ονόματα που ακούστηκαν ή γράφτηκαν κατά καιρούς είναι της δικηγόρου Διδυμοτείχου  Χριστίνας Καπετανίδου, κόρης του Διοικητή του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου Χρήστου Καπετανίδη, της Αναστασίας Πατσουρίδου,  κόρης του πρώην Δημάρχου Διδυμοτείχου Παρασκευά Πατσουρίδη, αλλά και της εκπαιδευτικού Γιώτας Στανελούδη. Οι δυο πρώτες όμως δεν έχουν τόσο μεγάλη πολιτική εμπειρία. Επίσης, οι πληροφορίες θέλουν την κ.Στανελούδη, αν και δίνει συνέχεια το παρόν σε κομματικές εκδηλώσεις, να μην ενδιαφέρεται να είναι υποψήφια βουλευτής.

Η δυστοκία στο κυβερνών κόμμα όσον αφορά την εξεύρεση γυναικών, οφείλεται ίσως και στο γεγονός ότι καμιά γυναίκα δεν θέλει απλά να… συμπληρώσει το ψηφοδέλτιο, όπως περίπου έγινε το 2019 με τις Χρύσα Μπαχαρίδου και Έλενα Σώκου (κατά σειρά ψήφων). Η δεύτερη βέβαια δεν βγήκε… χαμένη από την υποψηφιότητα, αφού στη συνέχεια διορίστηκε υπεύθυνη περιφερειακών μέσων της Ν.Δ και βρίσκεται και στο Μέγαρο Μαξίμου(όσα λένε κάποιοι στον Έβρο πως… βολεύθηκε μια χαρά είναι οι γνωστές κακοήθειες), ενώ αντίθετα με την Χρύσα Μπαχαρίδου αν και πήρε περισσότερες ψήφους από την κ.Σώκου, έμεινε εκτός από παντού.

Στο ΠΑΣΟΚ  Έβρυ τώρα, ακόμα να βρεθεί ακόμα μία γυναίκα που θα συμπληρώσει τους πέντε υποψήφιους οι οποίοι ήδη ανακοινώθηκαν. Δηλαδή τους Σταύρο Βαβία,   Λευτέρη Χαμαλίδη, Στέλιο Παναγούτσο, Στράτο Γρηγόραινα και Δροσιά Μουλατζίδου, την δημοτική σύμβουλο της παράταξής του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη. Η δικηγόρος Αλεξανδρούπολης Κρυσταλλία Αρμενάκη θα ήταν σίγουρα η μία γυναίκα υποψήφια και μάλιστα με σημαντική αποδοχή σε πολύ κόσμο λόγω χαρακτήρα, ικανοτήτων και εκτίμησης στον πολιτικό της χώρο και όχι μόνο. Όμως κάποια προσωπικά ζητήματα δεν της επιτρέπουν να θέσει υποψηφιότητα, όπως ξεκαθάρισε και στον ίδιο τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, του οποίου ήταν θερμή υποστηρίκτρια στις εσωκομματικές εκλογές, αλλά και φίλη.

Η επίσης δικγόρος Σμαράγδα Πιστίκη από το Διδυμότειχο, ήταν μία από τις υποψήφιες, αλλά δεν φαίνεται να πείθεται να είναι στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ στο νομό Έβρου και έτσι  αναζητούν αμόμα μία γυναίκα που θα συμπληρώσει τους πέντε οι οποίοι ήδη ανακοινώθηκαν.

Δυο γυναίκες για τις αντίστοιχες θέσεις του ψηφοδελτίου στον Έβρο, φαίνεται επίσης να ψάχνει και η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, ώστε να συμπληρώσουν τους άδρες Μαργαρίτη Κίρκο, Γιάννη Δερμεντζόγλου, Ηλία Ηλιακόπουλο και Πάρη Παπαδάκη. Υπάρχει και εκεί δυστοκία, αν και οι εκτιμήσεις θέλουν το κόμμα να διεκδικεί με ιδιαίτερες αξώσεις μία έδρα στο νομό Έβρου. Γι΄ αυτό άλλωστε και εμφανίστηκαν… ξαφνικά κάποιοι άνδρες που ενδιαφέρθηκαν για υποψηφιότητα, ενώ μέχρι πρόσφατα δεν είχαν καμιά σχέση με την  Ελληνική Λύση και τον Κυριάκο Βελόπουλο.