Αλεξανδρούπολη: Άνδρας υπέστη ανακοπή στις καρναβαλικές εκδηλώσεις – Δικυκλιστές της Τροχαίας διευκόλυναν την άμεση διακομιδή του

Αλεξανδρούπολη: Άνδρας υπέστη ανακοπή στις καρναβαλικές εκδηλώσεις – Δικυκλιστές της Τροχαίας διευκόλυναν την άμεση διακομιδή του

Ένα απρόσμενο περιστατικό σημειώθηκε σήμερα, κατά την διάρκεια των καρναβαλικών εκδηλώσεων του δήμου Αλεξανδρούπολης, όταν ένας άνδρας υπέστη ανακοπή καρδιάς.

Συγκεκριμένα, μετά την  μαθητική παρέλαση των μικρών καρναβαλιστών και των γονιών τους σε πολλές περιπτώσεις  στην κεντρική Λεωφόρο Δημοκρατίας στο κέντρο της  Αλεξανδρούπολης όλοι μαζί  συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας, όπου εκεί  τους περίμενε ένα μεγάλο μουσικό party με dj.

Τότε ένας  άνδρας που βρισκόταν στην πλατεία Ελευθερίας έπαθε ανακοπή καρδιάς. Ευτυχώς στο σημείο υπήρχαν δυο διασώστες του ΕΑΒ (που εκείνη την στιγμή δεν ήταν σε υπηρεσία και βρέθηκαν εντελώς τυχαία στο σημείο και αμέσως  ξεκίνησαν ΚΑΡΠΑ . Επίσης οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού είχαν μαζί τους αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή που έγινε αμέσως χρήση από τους διασώστες δίνοντας και απινιδώσεις ως που φτάσει  το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Επειδή υπήρχε πάρα πολύς κόσμος και θα υπήρχε πρόβλημα να προσεγγίσει στο σημείο, αυτό που πρέπει να επισημανθεί είναι ότι οι δικυκλιστές της Τροχαίας ανέλαβαν  δράση. Έβαλαν άμεσα το ασθενοφόρο στον χώρο που βρισκόταν ο ασθενής και παράλληλα φρόντισαν στη συνέχεια να γίνει όσο το δυνατόν γρηγορότερα η διακομιδή του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης ανοίγοντας δρόμο.

Ευτυχώς όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, ο άνδρας (γνωστός Αλεξανδρουπολίτης από την ανάμιξη του στα κοινά) είναι ζωντανός και νοσηλεύεται στο Π.Γ.Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου του προσφέρονται οι ιατρικές υπηρεσίες που απαιτούνται.

Η άμεση κινητοποίηση και βοήθεια των αστυνομικών της Τροχαίας Αλεξανδρούπολης σχολιάστηκε πολύ θετικά από όλους. Να λέμε και να επισημαίνουμε τα καλά, γιατί πολλές φορές η παρουσία της Τροχαίας προκαλεί παράπονα και γκρίνιες.
Η ΒΑΣΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΕΙΟΥ