ΣΥΡΙΖΑ: Η δικηγόρος Κατερίνα Μπέρδου ανακοινώθηκε επίσημα ως πρώτη υποψήφια βουλευτής Έβρου

ΣΥΡΙΖΑ: Η δικηγόρος Κατερίνα Μπέρδου ανακοινώθηκε επίσημα ως πρώτη υποψήφια βουλευτής Έβρου

Η δικηγόρος Κατερίνα Μπέρδου, ανακοινώθηκε χθες βράδυ έπίσημα από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική, ως η πρώτη υποψήφια βουλευτής στο νομό Έβρου, μεταξύ των συνολικά 49 προσώπων που παρουσίασε η επιτροπή συγκρότησης των ψηφοδελτίων του κόμματος της αξιωματική αντιπολίτευσης.

Σήμερα το πρωί θα γίνουν γνωστά ακόμα περισσότερα πρόσωπα και το επόμενο χρονικό διάστημα θα ανακοινωθούν όσοι υποψήφιοι θα συμπληρώσουν τελικά τη συνολική σχετική λίστα του κόμματος. Στο νομό Έβρου αναμένεται να είναι επίσης υποψήφιοι η νυν βουλευτής Νατάσα Γκαρά, ο Μενέλαος Μαλτέζος, ο Βασίλης Τσολακίδης, ο Σπύρος Δέδογλου (τεράστια έκπληξη αν συμεριληφθεί αντί γι αυτόν ο Νίκος Αργυρίου) και η Σμαρώ Βαλαβανίδου.

Η κ.Μπέρδου αποτελεί προφανώς ένα από τα πρόσωπα που όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, εκφράζουν την ανανέωση κιαι την αμφίπλευρη διεύρυνση. «Τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αποτυπώνουν την αμφίπλευρη διεύρυνση που αποτελεί στρατηγική μας επιλογή, εκφράζουν την ανανέωση», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάστηκε ένα μεγάλο μέρος των εκλεκτών για την αναμέτρηση των εκλογών, ενώ στη συνέχεια ανακοινώθηκαν τα 49 πρόσωπα τα οποία έγινε απόψε γνωστό ότι θα βρίσκονται στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Εκπροσωπούν πέντε κατηγορίες από τις οποίες προέρχονται και συγκεκριμένα βουλευτές και αυτοδιοικητικούς, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΙ – THINK TANK – ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ, ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ (νέοι άνθρωποι, με διαφορετικές κοινωνικές αναφορές), ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (θα ακολουθήσουν και άλλοι).

Η δικηγόρος της Αλεξανδρούπολης με καταγωγή από την Σαμοθράκη Κατερίνα Μπέρδου, ανακοινώθηκε μάλιστα στην πρώτη θέση της κατηγορίας ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ (νέοι άνθρωποι, με διαφορετικές κοινωνικές αναφορές). Το γεγονός αυτό, αλλά κυρίως η ανακοίνωση της χθες βράδυ από τον ΣΥΡΙΖΑ στα πρώτα επίσημα ονόματα υποψηφίων, δείχνει ότι η επιλογή της να είναι υποψήφια βουλεητής στο νομό Έβρου προερχόμενη από την κεντροαριστερά, δεν έγινε τυχαία και θέλει να σηματοδοτήσει την στροφή του κόμματος συνολικά στην κεντροαριστερά. Μπορεί να μην ήταν κομματικό στέλεχος, αλλά εδώ και αρκετό καιρό  συμμετέχει ενεργά στις εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στον Έβρο, ενώ σίγουρα η παρουσία της φέρνει έναν… φρέσκο αέρα, σε σχέση με πρόσωπα που βρίσκονται πολλά χρόνια στο προσκήνιο.

Ποιά είναι η Κατρίνα Μπέρδου

Η Αικατερίνη Μπέρδου σπούδασε στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο Εμπορικό Δίκαιο (Master of Law -L.L.M. on Commercial Law) στο Cardiff University της Μεγάλης Βρετανίας. Σήμερα είναι Υποψήφια Διδάκτορας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με Τίτλο Διατριβής «Συγκριτική μελέτη των κανόνων της Χάγης-Βίσμπυ και Rotterdam, υπό το πρίσμα της ευθύνης του θαλάσσιου μεταφορέα».

Γνωρίζει άριστα την αγγλική και γαλλική γλώσσα.

Γεννήθηκε το 1983 και είναι έγγαμη μητέρα δύο τέκνων.

Από το 2009 διατηρεί δικηγορικό γραφείο στην Αλεξανδρούπολη, οδό Έλλης 10, έχοντας χειριστεί με επιτυχία και υπευθυνότητα πλήθος δικαστικών υποθέσεων φυσικών και νομικών προσώπων και συγκεκριμένα νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου (ν.π.δ.δ.), νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου (ν.π.ι.δ.) και εταιριών (ανώνυμων εταιριών, ανώνυμων τραπεζικών εταιριών, ομόρρυθμων και ετερόρρυθμων εταιριών, ιδιωτικών κεφαλαιουχικών εταιριών, εταιριών περιορισμένης ευθύνης και συνεταιρισμών).

Έχει πλούσια αρθρογραφία με κοινωνική θεματολογία, η οποία έχει δημοσιευτεί μεταξύ άλλων σε ημερήσιες εφημερίδες και ειδησεογραφικά site.

Από το 2010 έως το 2011 διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης (ΟΛΑ Α.Ε.) και έχει εκλεγεί Πρόεδρος του πολιτιστικού Συλλόγου Σαμοθρακιτών Ν. Έβρου από τον Νοέμβριο του 2015 έως και σήμερα για δεύτερη συνεχή θητεία.

Συμμετείχε στην ίδρυση του νεοσύστατου συλλόγου σκέψης και προβληματισμού “ΣΥΝ-ΟΛΟ”.

Από το 2020 έως σήμερα διορίστηκε Τακτικό Μέλος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου της Χώρας Σαμοθράκης.

Τσίπρας:  Τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

εκφράζουν την ανανέωση

«Τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αποτυπώνουν την αμφίπλευρη διεύρυνση που αποτελεί στρατηγική μας επιλογή, εκφράζουν την ανανέωση», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την εισήγηση του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως οι υποψήφιοι που θα συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ «αποτελούνται από άνδρες και γυναίκες που έχουν επιλεγεί με βάση την πολιτική τους συγκρότηση, τις προοδευτικές τους θέσεις, την διαδρομή και την καταξίωσή τους ο καθένας και καθεμιά στον τομέα του, στην εργασία, στην επιστήμη, τον πολιτισμό, τους κοινωνικούς αγώνες και την προστιθέμενη αξία που μπορούν να προσδώσουν στην συλλογική μας προσπάθεια».