Διακινητής λαθρομεταναστών τραυμάτισε αστυνομικό παλεύοντας για να ξεφύγει

Διακινητής λαθρομεταναστών τραυμάτισε αστυνομικό παλεύοντας για να ξεφύγει

Συνελήφθη ένας διακινητής λαθρομεταναστών στη  Θεσσαλονίκη, ο οποίος στην προσπάθειά του να διαφύγει τραυμάτισε ελαφρά έναν αστυνομικό.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της γενικής αστυνομικής διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, κατά τις βραδινές ώρες του Σαββάτου (18.02.2023), στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Σερρών, αστυνομικοί του τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης «εντόπισαν αυτοκίνητο εμφανώς έμφορτο, ο οδηγός του οποίου σε αγροτική περιοχή του δημοτικού διαμερίσματος Πενταλόφου αποβίβασε αλλοδαπούς, εκ των οποίων τέσσερις εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς».

Ο 27χρονος αλλοδαπός συνέχισε την πορεία του και σε πρατήριο υγρών καυσίμων, στην παλαιά εθνική οδό Κιλκίς – Θεσσαλονίκης όπου στάθμευσε το όχημα, εντοπίστηκε και συνελήφθη, «παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό ενός εκ των αστυνομικών», όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Μάλιστα, ο 27χρονος, προκειμένου να παραπλανήσει τους αστυνομικούς, μετά τη στάθμευση του οχήματος, αφαίρεσε τις πινακίδες κυκλοφορίας, με σκοπό να τοποθετήσει πινακίδες κυκλοφορίας Αρχών Γερμανίας. Από τον έλεγχο προέκυψε επίσης ότι, στερείται ταξιδιωτικών εγγράφων και άδειας ικανότητας οδήγησης. Σε βάρος του συλληφθέντος σχηματίστηκε σχετική δικογραφία από το τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας και θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.