Έβρος: Οι αστυνομικοί τίμησαν τους πεσόντες κατά την εκτέλεση του καθήκοντος σε Αλεξανδρούπολη, Διδυμότειχο

Έβρος: Οι αστυνομικοί τίμησαν τους πεσόντες κατά την εκτέλεση του καθήκοντος σε Αλεξανδρούπολη, Διδυμότειχο

Οι Ενώσεις Αστυνομικών σε Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα και Διδυμότειχο, τίμησαν τους πεσόντες στην εκτέλεση του καθήκοντος αστυνομικούς, όπως γίνεται κάθε χρόνο το Ψυχοσάββατο.

Την 18 Φεβρουαρίου 2023, Α΄ Ψυχοσάββατο ημέρα μνήμης πεσόντων Αστυνομικών στην ώρα του καθήκοντος, η Ένωση Ορεστιάδας  τίμησε τη μνήμη τους τελώντας επιμνημόσυνη δέηση, η οποία έλαβε χώρα στο Μνημείο Πεσόντων Αστυνομικών που βρίσκεται στον αύλιο χώρο του ΤΔΑ Διδυμοτείχου.

Είναι χρέος όλων μας να τιμούμε αυτούς, που θυσίασαν τη ζωή τους για την προστασία του πολίτη, βυθίζοντας σε πένθος τις οικογένειές τους αλλά και την οικογένεια της Ελληνικής Αστυνομίας.

Με το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης ακολούθησε κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της ΣΕΑΥΟ και μέλος της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. ΑΚΙΔΗ Ηλία.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους αντιπρόσωποι της Πολιτικής και Φυσικής ηγεσίας. Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής Έβρου κ. ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Χρήστος, η Βουλευτής Έβρου κ. ΓΚΑΡΑ Νατάσα, εκπρόσωποι του Βουλευτή Έβρου κ. ΔΗΜΟΣΧΑΚΗ Αναστάσιου,ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΟΓΛΟΥ Ρωμύλος, ο Διευθυντής Δ.Α. Ορεστιάδας Α/Δ’ κ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ Χαράλαμπος, η Διοικητής του ΤΔΑ Α/Α’ κ. ΠΟΥΡΝΑΡΑ Αναστασία, ο Διοικητής του Τ.Α. Διδυμοτείχου Α/Α’ κ. ΜΠΛΕΤΑΣ Δημήτριος, ο Πρόεδρος ΙΡΑ (ΤΔ Ορεστιάδας)κ. ΛΥΤΡΑΣ Κωνσταντίνος, ο επίτιμος Πρόεδρος ΣΕΑΥΟ κ. ΔΗΜΟΥΤΣΗΣ Παντελής,εν ενεργεία και αποστρατεία αστυνομικοί καθώς και Δόκιμοι Αστυφύλακες.

Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 09:30΄ στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Αλεξανδρούπολης η Ένωση Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με την Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης τέλεσε το καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο στην μνήμη των πεσόντων Αστυνομικών κατά την εκτέλεση του καθήκοντος. Η ημέρα αυτή, Κυριακή της Απόκρεω, έχει καθιερωθεί ως ημέρα μνήμης και τιμής από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ).

Μια ημέρα μνήμης σε όλους τους συναδέλφους, που ταγμένοι στον όρκο που έδωσαν, όταν κατατάχτηκαν στο Σώμα, απέναντι στο Σύνταγμα και στους νόμους της Ελλάδος, θυσίασαν την ζωή τους προκειμένου να διαφυλάξουν την ζωή και την ασφάλεια των πολιτών της Χώρας μας. Με την εκδήλωση αυτή θα θέλαμε να απονέμουμε φόρο τιμής στην θυσία τους και να υποσχεθούμε ότι το θάρρος τους και η ανιδιοτέλειά τους δεν θα λησμονηθούν στο πέρασμα των χρόνων.

Στην τελετή παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. ΖΑΜΠΟΥΚΗΣ Ιωάννης, ο Αναπληρωτής Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης Αστυνομικός Διευθυντής  κ. ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ Νικόλαος, ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξ/πολης κ. ΛΥΚΙΔΗΣ Δημήτριος, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών του τοπικού τμήματος Αλεξανδρούπολης  κ. ΧΑΤΖΗΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ Κωνσταντίνος, ο εκπρόσωπος της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. Αν. Μακ. και Θράκης Υπαστυνόμος Α ΚΑΜΠΑΚΑΚΗΣ Αργύρης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αστυνομικών Ν. Έβρου κ. ΑΡΓΥΡΙΑΔΗΣ Ανέστης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού του Λιμενικού Σώματος Θράκης κ. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ Κων/νος, Αστυνομικοί Υπάλληλοι της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και πλήθος Πολιτών.

Μετά το πέρας του μνημόσυνου ακολούθησε μικρή δεξίωση σε αίθουσα του ξενοδοχείου GRECOTEL – Εγνατία όπου παρευρέθηκε ο Βουλευτής Έβρου της Ν.Δ. κ. ΚΕΛΕΤΣΗΣ Σταύρος. Η Συνδικαλιστική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης ευχαριστεί όλους όσους με την παρουσία τους τίμησαν τη μνήμη των αδικοχαμένων συναδέλφων μας

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*