Σουφλί: Εκτός πόλης μεταφέρονται οι σιδηροδρομικές γραμμές – Δικαίωση των προσπαθειών Καλακίκου προς υπουργείο, ΕΡΓΟΣΕ

Σουφλί: Εκτός πόλης μεταφέρονται οι σιδηροδρομικές γραμμές – Δικαίωση των προσπαθειών Καλακίκου προς υπουργείο, ΕΡΓΟΣΕ

Ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων του Σουφλίου βρίσκει τον δρόμο της επίλυσης, αφού  οι σιδηροδρομικές γραμμές που περνούν νέσα από την πόλη,  μεταφέρονται εκτός αυτής.

Την ευχάριστη εξέλιξη και είδηση έκανε γνωστή ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος, μετά την συμμετοχή του χθες στην τεχνική συνάντηση που είχε ο ίδιος αλλά και άλλοι δήμαρχοι στο Νομαρχείο της Αλεξανδρούπολης, με τον Πρόεδρο καΔιευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ Χρήστο Βίνη. Ο κ.Καλακίκος έθεσε και πάλι μετ επτάσεως το συγκεκριμένο ζήτημα και πήρε την θετική απάντηση, ότι το συγκεκριμένο αίτημα για μεταφορά της σιδηροδρομικής γραμμής εκτός της πόλης του Σιτφλίου γίνεται αποδεκτό.

Γι αυτό με εμφανή ικανοποίηση έγραψε, δημοσιεύοντας και φωτογραφία του με τον κ.Βίνη:

“Ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων του Σουφλίου επιλύεται. Οι σιδηροδρομικές γραμμές μεταφέρονται εκτός της πόλης του μεταξιού!!!
Ένας ακόμη δύσκολος αγώνας της Δημοτικής Αρχής μετά από πολλές συναντήσεις με τον Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ, Κ. Χρήστο Βινη έχει επιτυχή έκβαση”.

Μάλιστα ο δήμαρχος Σουφλίου ζήτησε στην υπάρχουσα γραμμή που διασχίζει την πόλη, να δημιουργηθούν εκατέρωθεν με παρεμβάσεις και έργα που θα γίνουν, ποδηλατόδρομοι και περιπατικοί διάδρομοι. Επίσης ζήτησε και αξιοποίηση των κτιρίων του ΟΣΕ, τον σιδηροδρομικό σταθμό και άλλα κτίρια, σε συνεργασία του δήμου με τις αρμόδιες υπγρεσίες και πήρε θετικές απαντήσεις.

Να επισημάνουμε, ότι το αίτημα για μεταφορά της σιδηροδρομικής γραμμής εκτός της πόλης του Σουφλίου το έχει θέσει συνέχεια ο ίδιος ο δήμαρχος Παναγιώτης Καλακίκος σε συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς Μεταφορών και Δικτύων. Αυτό έγινε σε αλλεπάλληλες επισκέψεις του σε αυτούς (Γιάννης Κεφαλογιάννης, Γιώργος Καραγιάννης και Κώστας Καραμανλής), συνοδευόμενος μάλιστα από τον βουλευτή Έβρου Χρήστο Δερμεντζόπουλο και πιέζοντας συνέχεια να γίνει αποδεκτό το αίτημα και η χθεσινή εξέλιξη τον δικαίωσε.

Αφήστε το σχόλιό σας