Χατζηγιάννογλου: Απουσίασε απ΄ την σημαντική συνάντηση δημάρχων με ΕΡΓΟΣΕ – Προτίμησε Μπέη και… καρναβάλι Σκίνδρη!!!

Χατζηγιάννογλου: Απουσίασε απ΄ την σημαντική συνάντηση δημάρχων με ΕΡΓΟΣΕ – Προτίμησε Μπέη και… καρναβάλι Σκίνδρη!!!

Μια πολύ σημαντική τεχνική συνάντηση με τους δημάρχους του Έβρου και  άλλους εμπλεκόμενους φορείς (ΤΕΕ, λιμάνι Αλεξανδρούπολης) διοργάνωσε προχθές Δευτέρα στην Αλεξανδρούπολη η ΕΡΓΟΣΕ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στη συνάντηση αυτή έγινε η παρουσίαση των μελετών για την αναβάθμιση με διπλασιασμό της σιδηροδρομικής γραμμής «Αλεξανδρούπολη-Ορμένιο» προϋπολογισμού 1,08 δις €. Πρόκειτα για ένα στρατηγικής σημασίας έργο, που βελτιώνει τις διασυνοριακές συνδέσεις με τη Βουλγαρία στο Ορμένιο και με την Τουρκία στο Πύθιο.
Σε αυτή όμως… έλαμψε δια της απουσίας του ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, αν και αφορούσε μια πολύ σημαντική εξέλιξη, αυτή της αξιοποίησης, αναβάθμισης του σιδηροδρομικού σταθμού Πυθίου που αφορά την διασυνοριακή σύνδεση με την Τουρκία, ο οποίος και ανήκει στο δήμο Διδυμοτείχου. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά στη συγκεκριμένη τεχνική συνάντηση, παρουσία  του Προέδρου και και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΓΟΣΕ, κ. Χρήστου Βίνη και του Διευθυντή στρατηγικού σχεδιασμού του ΟΣΕ, Κωνσταντίνου Μουρδέλη. εξετάστηκαν προβλήματα και αιτήματα των δήμων του Έβρου. Κι ενώ παρέστησαν κανονικά ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης, ο δήμαρχος Ορεστιάδας και πρόεδρος της ΠΕΔ ΑΜΘ Βασίλης Μαυρίδης και ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος, δεν εμφανίστηκε ποτέ ο κ.Χατζηγιαννογλου.
Αν και ο δήμος Διδυμοτείχου είναι από τους βασικούς εμπλεκόμενους στο τεράστιας ακόμα και εθνικής σημασίας σιδηροδρομικό έργο,  αφού ο σταθμό τουΠυθίου  πλέον αποκτά ιδιαίτερη σημασία και αξία για την σιδηροδρομική σύνδεση με την Τουρκία. Επίσης το κτίριο του συγκεκριμένου σταθμού είναι ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής και ιστορικής σημασίας, ενώ υπάρχει επίσης και ο σιδηροδρομικός σταθμός Διδυμοτείχου με κτίρια τα οποία δεν χρησιμοποιούνται και θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν. Όμως ο δήμαρχος Διδυμοτείχου επέλεξε να απουσιάσει και να βρίσκεται στο Διδυμότειχο για να συμμετέχει στο έθιμο του Μπέη, όπως είδαμε στις φωτογραφίες. Παρέα μάλιστα με τους Αντιδημάρχους του Βούλη Μπιλιακάκη και Στέλα Θεοδοσίου και τον δημοτικό  σύμβουλο Θόδωρο Σκίνδρη ο οποίος ντύθηκε… καρναβάλι.
Την ίδια στιγμή ο δήμαρχος Ορεστιάδας κ.Μαυρίδης, μαζί με τον Αντιδήμαρχο του Αρχοντή Αχοντίδη, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης και ο δήμαρχος Σουφλόου Παναγιώτης Καλακίκος, έθεσαν ζητήματα και θέματα που έχουν σχέση με τον σιδηρόδρομο, στους δήμους τους. Μάλιστα ο κ.Καλακίκος με αυτή την συμμετοχή του και τις πιέσεις που άσκησε στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ, εξασφάλισε την μεταφορά της σιδηροδρομικής γραμμής εκτός της πόλης. Κάτι που αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων εδώ και δεκαετίες. Παράλληλα έθεσε και την παραχώρηση των παλιών κτιρίων του ΟΣΕ στον δήμο Σουφλίου, για ανακαίνιση και αξιοποίηση τους.
Όπως μάθαμε, τόσο η ΕΡΓΟΣΕ όσο και η Περιφέρεια ΑΜΘ και μάλιστα προσωπικά ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Μιχάλης Αμοιρίδης, είχαν στείλει σειρά προκλήσεων και ενημερώσεων στον δήμο Διδυμοτείχου, ζητώντας από το δήμαρχο Ρωμύλο Χατζηγιάνογλου να παραστεί. Δυστυχώς όμως αυτός, όπως και σε παλαιότερη επίσης σημαντική σύσκεψη  στην Αλεξανδρούπολη με την υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, έκρινε ότι δεν  έπρεπε να παραστεί. Όλα αυτά για μία πόλη και ένα δήμο που αντιμετωπίζει πάρα πολλά προβλήματα και τέτοιες ευκαιρίες δεν πρέπει να τις αφήνει να πηγαίνουν χαμένες. Κι ύστερα κάποιοι υποστηρικτές του παραπονιούνται ότι του ασκούμε αυστηρή κριτική.
Εκτός αν ο κ.Χατζηγιάννογλου έκρινε ότι η συμμετοχή του δημοτικού συμβούλου Θεόδωρου Σκίνδρη στο έθιμο του Μπέη που έγινε… καρναβάλι, έπρεπε να τον κρατήσει στην πόλη. Για τον ευχαριστήσει ίσως που βγήκε στον ραδιοφωνικό σταθμό Status FM και δήλωσε ότι στις προσεχείς δημοτικές εκλογές θα είναι ένθερμος υποστηρικτής της σημερινής δημοτικής αρχής, αν και δεν θα είναι αυτός υποψήφιος στον δήμο Διδυμοτείχου αλλά στην Περιφέρεια ΑΜΘ. Βέβαια ο κ.Σκίνδρης προκάλεσε τεράστια γέλια, πλέκοντας το εγκώμιο του κ.Χατζηγιάννογλου  για την θετική έκβαση έλευσης στο Διδυμότειχο της Σχολής Ψυχολογίας(αφού χάθηκαν δυο πολύτιμα χρόνια και με τεράστια ευθύνη της δημοτικής αρχής), λέγοντας ότι χάρη σε αυτον επιτεύχθηκε η συγκεκριμένη εξέλιξη. Γιατί ο Θόδωρος Σκίνδρης είναι ένας από αυτούς που με τη στάση τους το δημοτικό συμβούλιο καθυστερήσαν την εξεύρεση λύσης για προσωρινή στέγαση.
Να θυμίσουμε ότι ψήφισε εναντίον της λύσης του 3ου Δημοτικού σχολείου που πρότεινε η δημοτική αρχή και ψήφισαν οι δυο παρατάξεις της αντιπολίτευσης (Τοκαμάνη, Πατσουρίδη) και ο κ.Σκίνδρης με τους κ.Δημητρίου και Σαρσάκη καταψήφισαν. Ο Γιάνης Σαρσάκης όμως το έκανε γιατί εξαρχής είχε προτείνει ως λύση να δοθεί το Δημαρχείο για προσωρινή στέγαση, αλλά δυστυχώς η πρόταση δεν έγινε δεκτή τότε από τον δήμαρχο κ.Χατζηγιάννογλου, χάθηκε πολύτιμος χρόνος και την υιοθέτησε τώρα. Μάλιστα ο συγκεκριμένος δημοτικός σύμβουλος καταψήφισε αφού δεν του δόθηκαν διαβεβαιώσεις πως  δεν υπήρχε νοικό πρόβλημα για το 3ο Δημοτικό. Ο κ.Σκίνδρης όμως ήταν γενικά αντίθετος στην λύση του συγκεριμένου σχολείου, ως αντίθετος τότε στην δημοτική αρχή επέμενε, με αποτέλεσμα να μεγαλώσει η καθυστέρηση εξεύρεσης λυσης και φυσικά η  έναρξης λειτουργίας της Σχολής Ψυχολογίας, που θα καταστήσει το Διδυμότειχο 5η έδρα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν, πιστεύοντας ότι ο κόσμος ξεχνάει, έκανε με  το απηύθμενο θράσος που τον διακρίνει, άλλη μία τεράστια.. κωλοτούμπα.