“Μέτρησαν” κανονικά τα εικονικά Σύμφωνα Συμβίωσης στις τοποθετήσεις των νέων Συνοριοφυλάκων που ανακοινώθηκαν!!!

“Μέτρησαν” κανονικά τα εικονικά Σύμφωνα Συμβίωσης στις τοποθετήσεις των νέων Συνοριοφυλάκων που ανακοινώθηκαν!!!

Ανακοινώθηκαν πριν από λίγο οι τοποθετήσεις των 250 νέων Συνοριοφυλάκων, με τα εικονικά Σύμφωνα Συμβίωσης να “μετρούν” κανονικά στην μοριοδότηση όσων εξασφάλισαν έτσι την τοποθέτηση τους στην Αστυομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης.

Με βάση τα στοιχεία που έχει στα χέρια του το Evros-news.gr, υπάρχουν συνολικά 30 Σύμφωνα Συμβίωσης που αναφέρονται και από τα οποία η συντριπτική πλειοψηφία και συγκεκριμένα τα 28 είναι στους 115 Συνοριοφύλακες οι οποίοι τοποθετήθηκαν στα Τρία Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης. Έχουμε αναλυτικά:

Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών  19 Σύμφωνα Συμβίωσης και 3 γάμους

Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού 7 Σύμφωνα Συμβίωσης

Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου 2 Σύμφωνα Συμβίωσης και 2 γάμους

Είναι χαρακτηριστικό επίσης, ότι για τους 135 που τοποθετούνται στη Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας και τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, Διδυμοτείχυ, Μεταξάδων, Κυπρίνου και το ΠΡΟΚΕΚΑ Φυλακίου, υπάρχουν μόνο 2 Σύμφωνα Συμβίωσης και όλοι οι υπόλοιπου είναι άγαμοι.

Χάρη στα Σύμφωνα Συμβίωσης, πέτυχαν και

παρέκαμψαν την αρχική σειρά κατάταξης τους

Στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης που αποτελούσε και τον μεγάλο… πόθο όσων έσπευσαν να συντάξουν Σύμφωνα Συμβίωσης, χάρη σε αυτά κάποιοι από τους νέους Συνοριοφύλακες πέτυχαν και παρέκαμψαν την ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ. Ενώ ήταν μετά του 115 πρώτους που κανονικά έπρεπε να τοποθετηθούν σε Φέρες, Τυχερό και Σουφλί και οι συγκεκριμένοι έπρεπε να τοποθετηθούν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας, τελικά πέτυχαν τον σκοπό τους. Ξεπέρασαν συναδέρφους τους οι οποίοι το δικαιούνταν με βάση τις επιδόσεις τους κατά την διάρκεια της βασικής εκπαίδευσης στην Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα;

  • Άνδρας με σειρά κατάταξης 162, τοποθετήθηκε στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών, ξεπερνώντας με το Σύμφωνο Συμβίωσης 47 συναδέρφους του
  • Τέσσερις γυναίκες Συνοριοφύλακες, με αρχική θέση κατάταξης 150, 141, 131 και 124, χάρη στα Σύμφωνα Συμβίωσης μπήκαν στους 48 που τοποθετούνται στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών
  • Ένας άνδρας και μία γυναίκα με θέσεις 134 και 123 αντίστοιχα, χάρη στα Σύμφωνα Συμβίωσης παρέκαμψαν συναδέρφους τους και τοποθετήθηκαν στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης.
  • Τέλος, ένας άνδρας και δυο γυναίκες Συνοριοφύλακες με θέσεις 148, 140 και 129 αντίστοιχα, χάρη στα Σύμφωνα Συμβίωσης που κατέθεσαν,  μπήκαν στους… προνομιούχους 115 της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, παίρνοντας τις θέσεις άλλων συναδέρφων τους.

Ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος που… σήκωσε

ψηλά τον πήχη με δηλώσεις, είναι πλέον εκτεθειμμένος

Από την στιγμή που η συγκεκριμένη διαδικασία δεν “πάγωσε” προσωρινά και μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση με τα εικονικά Σύμφωνα Συμβίωσης να μην γινόταν οι τοποθετήσεις ή να μην μετρήσουν όσα έγιναν μετά την είσοδο τους τουλάχιστον στην Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος μένει εκτεθειμμένος. Γιατί με δηλώσεις του… σήκωσε ψηλά τον πήχη στην συγκεκριμένη υπόθεση, δηλώνοντας:

Στον Έβρο είχαμε και κάτι ανάποδο, θέλω να το πω γιατί πρέπει να είμαστε πάρα πολύ εντάξει και πάρα πολύ ειλικρινείς: Δυστυχώς υπήρξαν ορισμένοι από τους 250 νεοπροσληφθέντες συνοριοφύλακες, οι οποίοι ψευδέστατα δήλωσαν σύμφωνα συμβίωσης. Έχει διαταχθεί διοικητική έρευνα και ποινική έρευνα από την δικαιοσύνη και είναι προφανές ότι όσοι νομίζουν ότι θα αρχίσουν την πορεία τους και την σταδιοδρομία τους στην Ελληνική Αστυνομία με παρανομίες, είναι πολύ γελασμένοι και δεν πρόκειται ποτέ να προσληφθούν. Όποιος έχει το εθνόσημο στην στολή του, θα πρέπει να το έχει στο μυαλό και στην καρδιά του με πράξεις”.

Τελικά αποδείχθηκε ότι όσοι συνήψαν τα Σήμφωνα Συμβίωσης και παρέκαμψαν την αρχική σειρά κατάταξης, δεν ήταν γελασμένοι, αλλά αντίθετα σήμερα που ανακοινώθηκαν οι τοποθετήσεις και πέτυχαν να πάνε στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης, σίγουρα… γελούν. Γιατί επιβραβεύθηκε η κουτοπονηριά τους και η αδράνεια των αρμοδίων υψηλόβαθμων αξιωματικών, αρχικά της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και προσωπικά του Αστυνομικού Διευθυντή Περιφέρειας ΑΜΘ Πασχάλη Συριτούδη, που ενώ γνώριζε πολύ καιρό δεν ενημέρωσε την φυσική και πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, μήπως κα προλάβαιναν αυτά τα… καραγκιοζιλίκια. Που πάνω απ όλα γελοιοποιούν την Ελληνική Αστυνομία και κλονίζουν την εμπιστοσύνη των πολιτών.