Δυναμικό παρόν του δήμου Αλεξανδρούπολης, σε τουριστικές εκθέσεις Βουλγαρίας, Ρουμανίας

Δυναμικό παρόν του δήμου Αλεξανδρούπολης, σε τουριστικές εκθέσεις Βουλγαρίας, Ρουμανίας

Δυναμικό παρόν δίνει ο δήμος Αλεξανδρούπολης το τελευταίο χρονικό διάστημα, σε δυο σημαντικές τουριστικές εκθέσεις σε Βουλγαρία και Ρουμανία.

Με τις βαλκανικές χώρες να στέλνουν τους βασικούς επισκέπτες, λόγω της οδικής πρόσβασης, στην Αλεξανδρούπολη και γενικότερα στην περιοχή μας, η Τουριστική Ιαματική Επιχείρηση Δήμου Αλεξανδρούπολης (ΤΙΕΔΑ), έχει έντονη παρυσία με δικό της περίπτερο. Η δημοτική αρχή του Γιάννη Ζαμπούκη και ο ίδιος ο δήμαρχος προσωπικά, δίνουν άλλωστε μεγάη σημασία στην αύξηση της παρουσίας τουριστών και από τις συγκεκριμένες χώρες.

Έτσι, ο Πρόεδρος της ΤΙΕΔΑ Τάσος Σεραφειμίδης και ο Αντιπρόεδρος Π¨ετρος Κυριακίδης, μαζί με τους υπαλλήλους του δήμου, κάνουν τα πάντα προκειμένου οι τουριστικές αγορές Βουλγαρίας και Ρουμανίας να αξιοποιηθούν περαιτέρω.

Η επίσημη τουριστική έκθεση Holiday and spa που διεξήχθη στη Σόφια της Βουλγαρίας  υποδέχτηκε χιλιάδες κόσμο, πολύ περισσότερο από την περσινή χρονιά.  Για δεύτερη συνεχόμενη φορά ο δήμος Αλεξανδρούπολης επενδύοντας στην εξωστρέφεια και έχοντας συντάξει ένα σχέδιο τουριστικής προβολής, με στόχους που θα οδηγήσουν στην τουριστική ανάπτυξη του Δήμου ,  βρέθηκε εκεί δίνοντας δυναμικά το παρόν με δικό του περίπτερο παρουσιάζοντας στους επισκέπτες της έκθεσης την βεντάλια των τουριστικών του προϊόντων.
Η Αλεξανδρούπολη συστήθηκε στους επισκέπτες ως τόπος φιλικός στην οικογένεια και στα παιδιά, πιστοποιημένος ως BIKE FRIENDLY προορισμός, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα την παραδοσιακή θρακιώτικη κουζίνα. Η Βουλγαρία είναι μια από τις σημαντικότερες αγορές μας διότι είναι ο βασικός τροφοδότης τουριστών μέσω του οδικού δικτύου και εδώ και πολλά χρόνια έχουμε πολύ μεγάλα ποσοστά τουριστών από Βούλγαρους επισκέπτες στα ξενοδοχεία τουδήμουΑλεξανδρούπολης και στα τουριστικά καταλύματα.
Τα Βαλκάνια αγαπάνε τον τόπο μας, την κουζίνα μας και όλες τις ομορφιές του Έβρου. Έγινε έτσι επικοινωνια με Βούλγαρους τουριστικούς πράκτορες και τουριστικά γραφεία προωθώντας τον μοναδικό τόπο μας.
Ο δήμος Αλεξανδρούπολης συμμετέχει όμως και στην διεθνή έκθεση Τουρισμού TTR Bucharest, η οποία διεξάγεται αυτές τις ημέρες στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας
Επανακάμπτει η αγορά των Βαλκανίων που αποτελεί βασικό τροφοδότη κυρίως της Βόρειας Ελλάδας αλλά και μια πηγή τουριστών που συνδέονται στενά με τη χώρα μας, την αγαπούν και ανήκουν στην κατηγορία των repeaters.
Οι επικεφαλής της ΤΙΕΔΑ έκαναν ενδιαφέρουσες επαφές B2B και B2C με σημαντικούς πράκτορες και ταξιδιωτικά γραφεία από την Ρουμανία, Βουλγαρία καθώς και την γειτονική μας Τουρκία, προωθώντας τον ξεχωριστό τόπο μας καθώς και τις επιχειρήσεις.
Η προσπάθεια του δήμου Αλεξανδρούπολης, να εξελιχθεί σε έναν διεθνή τουριστικό προορισμό, έχει ξεκινήσει και είναι ξεκάθαρο ότι συνεχίζεται δυναμικά, με αποφασιστικότητα ώστε να ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια προς την επίτευξη του στόχου αυτού.