Εvros-news.gr: Μια οφειλόμενη απάντηση σε ΚΑΠΟΙΕΣ και ΚΑΠΟΙΟΥΣ νέους Συνοριοφύλακες και τους γονείς τους

Εvros-news.gr: Μια οφειλόμενη απάντηση σε ΚΑΠΟΙΕΣ και ΚΑΠΟΙΟΥΣ νέους Συνοριοφύλακες και τους γονείς τους

του ΚΩΣΤΑ ΠΙΤΙΑΚΟΥΔΗ


Τις τελευταίες 10 ημέρες, μετά την αποκάλυψη του Evros-news.gr την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου για τα εικονικά  Σύμφωνα Συμβίωσης πολλών νέων Συνοριοφυλάκων προκειμένου να εξασφαλίσουν προνομιακή μοριοδότηση για την τοποθέτηση τους στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης, γίναμε αποδέκτες παραπόνων και σε μία περίπτωση και έμμεσων απειλών.

Κάποιοι και κάποιες νέοι Συνοριοφύλακες αλλά και γονείς τους, επικοινώνησαν μαζί μας και εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους και σε ορισμένες περιπτώσεις και την οργή τους, για την ανάδειξη του ζητήματος. Για  να είμαστε λοιπόν ξεκάθαροι σε αυτούς τους ΚΑΠΟΙΟΥΣ και ΚΑΠΟΙΕΣ επαναλαμβάνουμε νέους Συνοριοφύλακες και τους γονείς τους, θα πρέπει να δώσουμε μία οφειλόμενη απάντηση και να τους ξεκαθαρίσουμε:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νέοι Συνοριοφύλακες: Δεκάδες εικονικά Σύμφωνα Συμβίωσης, επειδη θέλουν να τοποθετηθούν στην Αλεξανδρούπολη!!!

Θα πρέπει να έχεις απύθμενο θράσος, μετά από αυτή την ντροπιαστική ενέργεια, που μπορεί να είναι νόμιμη αλλά είναι ξεκάθαρα ανήθικη, να συνάπτεις δηλαδή τελευταία στιγμή εικονικό Σύμφωνο Συμβίωσης για να εξασφαλίσεις προνομιακή μοριοδότηση και να “ρίξεις” συναδέλφους σου, ώστε να τοποθετηθείς  στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης, λες και ο υπόλοιπος νομός  Έβρου δεν είναι τόπος σου, για να… ζητάς και τα ρέστα. Τους θυμίζουμε λοιπόν:

  • Στις αρχές του 2020, επί υπουργίας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο Προστασίας του Πολίτη, ανακοινώθηκε η προκήρυξη για την πρόσληψη των 400 νέων Συνοριοφυλάκων και προβλέπονταν η μοριοδότηση με μία μόνο μονάδα, δηλαδή 100 μόρια συνολικά της εντοπιότητας. Η προκήρυξη αφορούσε νέους και νέες από όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, δηλαδή και παιδιά από τους νόμους Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης και Ροδόπης, μαζί με αυτά του Έβρου.
  • Αυτή εδώ η ιστοσελίδα, το Evros-news.gr και εγώ προσωπικά,  βγήκαμε και γράψαμε στις 5 Ιανουαρίου 2020 τα εξής:  Κύριε Χρυσοχοίδη: Μόνο 1 μονάδα η εντοπιότητα στον διαγωνισμό πρόσληψης Συνοριοφυλάκων; Έτσι στηρίζεται τον ακριτικό Έβρο;
    Ενισχύοντας δημόσια τόσο τα σχετικά αιτήματα και τις επιστολές της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Έβρου, όσο και του βουλευτή Χρήστου Δερμεντζόπουλου που με φυσική παρουσία και τηλεφωνικές συνεχείς επικοινωνίες προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ζητούσαμε όλοι μαζί να αλλάξει η προκήρυξη και η πριμοδότηση της εντοπιότητας των Εβριτών από μία (1) μόνο μονάδα που προβλεπόταν αρχικά, να γίνει πέντε (5) μονάδες για όσους προέρχονταν από τον Έβρο.

  • Αποτέλεσε  ευχάριστη έκπληξη για μας, ότι έγινε αποδεκτή αυτή η πρόταση από τον  κ.Χρυσοχοΐδη και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και έτσι ξεκάθαρα οι εβρίτες είχαν τεράστιο προβάδισμα και πλεονέκτημα σε σχέση με τους υπόλοιπους. Γι αυτό και η συντριπτική πλειοψηφία όσων προσελήφθησαν, από τους τετρακόσιους  συνολικά, είναι Εβρίτες. Έτσι νέα παιδιά από τον τόπο μας, με ένα απλό απολυτήριο Λυκείου και μετά από εκπαίδευση μόλις λίγων μηνών, έγιναν Αστυνομικοί έχοντας την αρμοδιότητα του Συνοριοφύλακα, όταν οι αντίστοιχοι συνάδελφοί τους στην υπόλοιπη Αστυνομία και συγκεκριμένα οι Αστυφύλακες, προσλαμβάνονται μέσω των πανελληνίων εξετάσεων και έχοντας πετύχει υψηλά όρια βαθμολογίας. Συν φυσικά την εκπαίδευση τους η οποία κρατάει χρόνια.

  • Τότε λοιπόν, όπως και τώρα που προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τους 250 νέους Συνοριοφύλακες και ισχύει και πάλι  η μοριοδότηση με 5 μονάδες, δηλαδή 500 επιπλέον μόρια της εντοπιότητας, είχαμε δεχτεί μάλιστα και αρκετά παράπονα. Ακόμα και από επιχειρήσεις που διαφημίζαμε, ότι στρέφουμε  τα νέα παιδιά του Έβρου στο να επιδιώξουν μία θέση στο δημόσιο, είτε μέσω της  Συνοριοφυλακής, είτε μέσω των ΕΠ.ΟΠ και δεν μένουν νέα παιδιά να δουλέψουν στον ιδιωτικό τομέα. Όχι μόνο στα καταστήματα καφέ -εστίασης, αλλά και σε όλες τις υπόλοιπες επιχειρήσεις.
  • Η απάντησή μας σε όλα αυτά και εκείνο που πιστεύουμε, είναι ότι αυτό το Κράτος θα πρέπει έμπρακτα να στηρίξει την ακριτική μας περιοχή και με αυτό τον τρόπο και φυσικά με άλλες ενέργειες που θα βοηθήσουν στη δημιουργία ιδιωτικών επιχειρήσεων, αλλά προτίστως να παραμείνιυν  νέα παιδιά στον τόπο.

Πιστεύουμε λοιπόν ότι βάλαμε ένα μικρό, άλλοι  υποστηρίζουν πολύ σημαντικό “λιθαράκι”, στο να βρουν δουλειά 650 συνολικά Εβριτόπουλα.

Να λύσουν το βιοποριστικό τους πρόβλημα και να διοριστούν στο Δημόσιο με έναν ικανοποιητικό μισθό. Όταν άλλοι συνομήλικοί τους, με σπουδές σε Πανεπιστήμια και μεταπτυχιακά, αναγκάζονται-λόγω της ανεργίας-να δουλεύουν για 400 και 500 ευρώ το πολύ, ως σερβιτόροι και σε οποιαδήποτε άλλα επαγγέλματα.

Θα πρέπει λοιπόν να έχει κάποιος απύθμενο θράσος και ΚΑΠΟΙΟΙ ή ΚΑΠΟΙΕΣ και όχι όλοι φυσικά και οι οικογένειές τους,  να  κουνάνε το δάχτυλο  στο Evros-news.gr και σε μένα προσωπικά. Πολύ περισσότερο, να αφήνουν και έμμεσες απειλές, επειδή αναδείξαμε αυτή την ΞΕΦΤΙΛΑ με τα εικονικά Σύμφωνα Συμβίωσης. Τα οποία θα περνούσαν στο ντούκου αν δεν το είχαμε αναδείξει, αφού όπως πολλές φορές έχουμε επαναλάβει μέχρι τώρα, το γνώριζε από την πρώτη στιγμή   ο Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Πασχάλης Συριτούδης και δεν φρόντισε, ως όφειλε, να ενημερώσει τη φυσική και κατά προέκταση την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.