Αλεξανδρούπολη: Με εντολή Εισαγγελέα, αστυνομικοί έκαναν επιτόπιο έλεγχο φωτογραφίζοντας οχήματα του δήμου στη Διεύθυνση Καθαριότητας

Αλεξανδρούπολη: Με εντολή Εισαγγελέα, αστυνομικοί έκαναν επιτόπιο έλεγχο φωτογραφίζοντας οχήματα του δήμου στη Διεύθυνση Καθαριότητας

Με εντολή του Εισαγγελέα και μετά από αίτημα που υπέβαλλε ο δήμαρχος  Γιάννης Ζαμπούκης, αστυνομικοί βρέθηκαν στην Διεύθυνση Καθαριότητας του δήμου Αλεξανδρούπολης και έκαναν επιτόπιο έλεγχο σε διάφορα οχήματα που αναφέρονται στην έκθεση διαχειριστικού ελέχγου των ορκωτών λογιστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, ο κ.Ζαμπούκης πρότεινε στον Εισαγγελέα και αυτός το έκανε δεκτό, να υπάρχει και πρόσωπο το οποίο γνωρίζει άριστα το συγκεκριμένο ζήτημα και είχε συμμετοχή στον διαχειριστικό έλεγχο, ώστε να υποδείξει στους αστυνομικούς ποια είναι τα συγκεκριμένα… επίμαχα οχήματα. Πρόκειται για τον Γιάννη Παπαβλασακούδη, πρώην άμισθο  ειδικό σύμβουλο το κ.Ζαμπούκη, με συμβουλευτική υποστήριξη σε τεχνικά θέματα διαχείρισης του στόλου οχημάτων του Δήμου Αλεξανδρούπολης και των νομικών του προσώπων κατά την άσκηση των καθηκόντων του. Ειδικότερα ο ανωτέρω ειδικός σύμβουλος παρείχε αμισθί υπηρεσίες για:
➢ Την απογραφή κάθε είδους οχημάτων του Δήμου σε χρήση η σε αχρησία (Οχήματα -μηχανήματα έργου, Λεωφορεία, επιβατικά, δίκυκλα, σάρωθρα, κλαδευτήρια κ.α.)
➢ Την δημιουργία ψηφιακού μητρώου οχημάτων ανά υπηρεσία.
➢ Την παραμετροποίηση για κάθε όχημα (Ιστορικό, περιγραφή κατάστασης αναλυτικά,
συντηρήσεις, βλάβες, επισκευές, προβλέψεις, ασφάλιση, τέλη κυκλοφορίας).

Οι αστυνομικοί συνοδευόμενοι από το πρόσωπο που υπέδειξε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και γνωρίζει πολύ καλά ποια οχήματα αφορούσε ο διαχειριστικός έλεγχος, επισκέφθηκαν τον όρχο οχημάτων και τα φωτογράφισαν. Άλλωστε υπήρχε το ενδεχόμενο από κάποια… τυχαία πυρκαγιά για παράδειγμα, κάποια στοιχεία ή οχήματα να χαθούν.

Να θυμίσουμε ότι τον διαχειριστικό έλεγχο που διεξήχθη στη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Αλεξανδρούπολης, για τα έτη από 2016 ως και 2021, αποφάσισε και ζήτησε ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης, μόλις ανέλαβε τα καθήκοτα του. Θέλοντας να ρίξει άπλετο φως στην συγκεκριμένη υπόθεση και μετά από δημοσιεύματα και καταγγελίες που υπήρχαν. Μάλιστα ζήτησε ο έλεγχος να περιλαμβάνει και την δική του δημοτική αρχή, γιατί πολύ ξεκάθαρα δεν είχε τίποτα να κρύψει. Όπως άλλωστε είπε σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, όπου κάποιοι από την αντιπολίτευση, προεξάρχοντος του πρώην δημάρχυ Βαγγέλη Λαμπάκη του… κονούσαν το δάχτυλο:

“Για την διαχειριστική περίοδο από 1 Ιανουαρίου 2016 έως και τον 6ο του 2021, ο έλεγχος έγινε κατόπιν πρωτοβουλίας μου και έγκρισης δαπάνης από την Οικονομική Επιτροπή. Είναι εμπιστευτικού χαρακτήρα και απεστάλη από εμένα στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, αφού ενημερώθηκαν η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, η ΣΔΟΥ Αλεξανδρούπολης και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης”.

Είναι λοιπόν ξεκάθαρο, ότι στην συγκεκριμένη υπόθεση ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε η δημοτική του αρχή, θέλησε να ρίξει άπλετο φως στην περίπτωση των οχημάτων και όχι μόνο, της Διεύθυνσης Καθαριότητας.  Γι αυτό και με δική του απόφαση και πρωτοβουλία έγινε διαχειριστικός έλεγχος από ορκωτούς λογιστές. Τα αποτελέσματα τα απέστειλε στιν Εισαγγελέα και  στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Θα δούμε στο τέλος αν αυτό που είπε σε πρόσφατο δημοτικό στμβούλιο στον πρώην δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη και σε κάποιους άλλους από την αντιπολίτευση,   ισχύει και ποιους αφορά:

  «Κρατήστε την υπομονή σας γιατί θα μας απασχολήσει αρκετά η υπόθεση. Θα λυπηθείτε κι εσείς και άλλοι, πολύ περισσότερο απ’ ό,τι φαντάζεστε στο τέλος». 

Αν δηλαδή αφορά θεσμιμκούς ή και άλλα πρόσωπα, όπως προμηθευτές του δήμου Αλεξανδρούππλης και της Διεύθυνσης Καθαριότητας, που μπορεί να είναι και… συγγενικά πρόσωπα ορισμένων οι οποίοι θέλουν παρασκηνιακά να παίξουν ρόλο στα δημοτικά πράγματα και τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές, στηρίζοντας συγκεκριμένο υποψήφιο.