Έβρος: Τρεις Έλληνες και τρεις αλλοδαποί διακινητές λαθρομεταναστών, συνελήφθησαν σε Διδυμότειχο, Αλεξανδρούπολη

Έβρος: Τρεις Έλληνες και τρεις αλλοδαποί διακινητές λαθρομεταναστών, συνελήφθησαν σε Διδυμότειχο, Αλεξανδρούπολη

Συνελήφθησαν χθες και σήμερα (28/2 & 1-3-2023)σε περιοχές του Έβρου από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, έξι (6) διακινητές, τρεις αλλοδαποί και τρεις Έλλληνες,  οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, λαθρομετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες  το απόγευμα στις Φέρες Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τον έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης, μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Στο πλαίσιο των ερευνών οι αστυνομικοί συνέλαβαν λίγη ώρα αργότερα στο ΚΤΕΛ των Φερών έναν ακόμη αλλοδαπό, διότι όπως διακριβώθηκε είχε μεταφέρει σε προγενέστερο χρόνο το παραπάνω αυτοκίνητο σε προκαθορισμένο σημείο, όπου το παρέλαβε ο οδηγός – διακινητής.

Στη δεύτερη περίπτωση, σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες πλησίον του Νότιου Κόμβου Διδυμοτείχου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου συνέλαβαν έναν ημεδαπό και έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι τους εντόπισαν να επιβιβάζουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες, με σκοπό να τους μεταφέρουν παράνομα στο εσωτερικό της Χώρας.

Επιπλέον, οι ανωτέρω αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν δύο ακόμη ημεδαπούς οι οποίοι επέβαιναν σε έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και όπως διαπιστώθηκε λειτουργούσαν ως προπομποί για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων στο όχημα μεταφοράς των μη νόμιμων μεταναστών.

Σημειώνεται ότι για το όχημα μεταφοράς μη νόμιμων αλλοδαπών έχει δηλωθεί υπεξαίρεση την 27-2-2023 σε αστυνομική υπηρεσία της Κορινθίας.

Κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα, κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.