Γονείς στη Βρυσούλα Φερών αναγκάζονται να μεταφέρουν τρεις μαθητές μόνοι τους στο σχολείο Πέπλου

Γονείς στη Βρυσούλα Φερών αναγκάζονται να μεταφέρουν τρεις μαθητές μόνοι τους στο σχολείο Πέπλου

Τρεις οικογένειες και συγκεκριμένα οι γονείς τριών μαθητών του Δημοτικού από την Βρυσούλα Φερών,  είναι αναγκασμέοι τα τρία τελευταία χρόνια να τους μεταφέρουν μόνοι τους στο Σχολείο του Πέπλου, αφού  δεν μπορεί να βρεθεί λύση για την δωρεάν μεταφορά τους με ταξί.

Το πρόβλημα, όπως το μετέφερε στο Evros-news.gr ένας από τους γονείς, που μαζί με τις άλλες δυο οικογένειες μένουν στην Βρυσούλα, εκεί επέλεξαν να ζουν και να μεγαλώνουν τα παιδιά τους δίνοντας ζωή στην τόπο τους που δυστυχώς, όπως και όλος σχεδόν ο νομός Έβρου, ερημώνει, ξεκίνησε πριν τρία χρόνια. Τότε, ο ιδιοκτήτης ταξί από τους Κήπους, ο οποίος αναλάμβανε να μεταφέρει και τα τρία παιδιά στο Δημοτικό Σχολείο του γειτονικού Πέπλου, μαζί με κάποια από τα άλλα χωριά της περιοχής, συνταξιοδοτήθηκε. Η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου η οποία  διενεργεί διαγωνισμούς και αναθέτει την δωρεάν μεταφορά μαθητών σε ταξί ή λεωφορεία, όλα αυτά τα χρόνια προσπαθεί να βρει ενδιαφερόμενο αλλά δεν εμφανίζεται κανένας, γιατί κρίνει ασύμφορηοικπνομικά  την μεταφορά μόνο των τριών αυτών παιδιών.

Έτσι, οι γονείς είναι υποχρεωμένοι να μεταφέρουν μόνοι τους τα παιδιά, με τα αυτοκίνητα τους, από την Βρυσούλα στον Πέπλο (απόσταση περίπου 3 χιλιομέτρων) και το αντίστροφο όταν τελειώνουν τα μαθήματα τους. Βέβαια παίρνουν ένα μικρό ποσό από την Π.Ε. Έβρου για τις βενζίνες τους (περίπου 120 ευρώ για ολόκληρο το χρόνο πάντως), αλλά το πρόβλημα είναι υπαρκτό και σημαντικό, γιατί είναι και εργαζόμενοι είτε σε αγροτικές εργασίες, είτε σε άλλες επαγγελματικές ασχολίες. Οπότε η μεταφορά των παιδιών από τους ίδιους, είναι φυσικό να δεσμεύσει τον πατέρα ή και την μητέρα, αν φυσικά οδηγεί.

“Ακούμε να λένε όλοι για το τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα του Έβρου, ότι τα χωριά ερημώνουν, πρέοει να δοθούν λύσεις και να στηριχθούν οι νέοι. Εμείς όμως που επιλέξαμε να ζούμε στο χωριό μας, την Βρυσούλα, μαζί με τα παιδιά μας, ταλαιπωρούμαστε και δεν βρίσκεται κάποια λύση στην μεταφορά τους στο Δημοτικό Σχλείο του Πέπλου”,  είναι το απόλυτα δικαιολογημένο παράπονο τους.