Διδυμότειχο: Ιταλοί φοιτητές Πανεπιστημίου Γαστρονομίας στα Βρυσικά, γνώρισαν το βιολογικό σουσάμι της ΣΑΜΥΘΟΣ

Διδυμότειχο: Ιταλοί φοιτητές Πανεπιστημίου Γαστρονομίας στα Βρυσικά, γνώρισαν το βιολογικό σουσάμι της ΣΑΜΥΘΟΣ

Στα Βρυσικά Διδυμοτείχου, βρέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες  Ιταλοί φοιτητές του Πανεπιστημίου Γαστρονομικών Επιστημών Universit à degli Studi di Scienze Gastronomiche και γνώρισαν από κοντά την  Οικοτεχνία ΣΑΜΥΘΟΣ της οικογένειας Πολυζωίδη.

Την καθετοποιημένη επιχείρηση παραγωγής Ελληνικών Σπιτικών Υπερτροφών, που έχει έδρα την Αλεξανδρούπολη και παραγωγική μονάδα στα Βρυσικά Διδυμοτείχου και  παράγει με πρωτοποριακές μεθόδους παραδοσιακά αλλά και καινοτόμα προϊόντα σουσαμιού. Χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη το σουσάμι, ποικιλίας Έβρου, το οποίο παράγεται μόνο στα ορεινά, βιολογικά, ιδιόκτητα αγροκτήματα της ΣΑΜΥΘΟΣ, η οποία εξάγει τα προϊόντα της σε Η.Π.Α, Ιαπωνία, Τσεχία, Νορβηγία, Γερμανία, Αγγλία, Βέλγιο και Λουξεμβούργο.

Οι Ιταλοί φοιτητές με τον δάσκαλό τους Andrea Bernardi από το συγκεκριμένο πολύ γνωστό Πανεπιστήμιο  που προσελκύει φοιτητές από δεκάδες διαφορετικές χώρες, που ενδιαφέρονται για το πρωτότυπο εκπαιδευτικό έργο, το οποίο, συνδυάζοντας μελέτη, πρακτική και εκπαιδευτικά ταξίδια  σε όλο τον κόσμο, βρέθηκαν στα Βρυσικά με  την βοήθεοα της ομάδας GastrologiQ.

Ο δημιουργός και ιδιοκτήτης της εταιρίας ΣΑΜΥΘΟΣ γεωπόνος Θανάσης Πολυζωΐδης, υποδέχθηκε στα Βρυσικά τους Ιταλούς φοιτητές με τον καθηγητή τους, επισκέφθηκαν μαζί τα χωράφια όπου καλλιεργείται το βιολογικό σουσάμι, τους ενημέρωσε μέσα στο χωριό για την διαδικασία παραγωγής και όλα όσα ήθελαν να πληροφορηθούν.

Επίσης, τους έκανε μια παρουσίαση της εταιρείας και των δραστηριοτήτων της, με την συνεχή ανοδική της πορεία. Κυρίως τους παρουσίασε τον τρόπο  που συνεχίζει μια τοπική παράδοση αιώνων και καλλιεργεί βιολογικά στα ιδιόκτητα κτήματά της το ντόπιο σουσάμι ποικιλίας Έβρου. Από αυτό παράγεται ένα εξαιρετικό άθερμο ταχίνι με σπάνια γεύση, το ελληνικό super food στα καλύτερά του!