Ο Εβρίτης Θανάσης Ζηλιασκόπουλος στην τριμελή Ειδική Επιτροπή για τη διερεύνηση της σιδηροδρομικής τραγωδίας

Ο Εβρίτης Θανάσης Ζηλιασκόπουλος στην τριμελή Ειδική Επιτροπή για τη διερεύνηση της σιδηροδρομικής τραγωδίας

-Διετέλεσε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από το 2010 έως το 2015

Ο Εβρίτης Καθηγητής Μεταφορών και Παραγωγής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος, είναι ένα από τα μέλη της Ειδικής Επιτροπής  για τη διερεύνηση και ανάδειξη των συστημικών προβλημάτων και δυσλειτουργιών που οδήγησαν στη φονική σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών.

Ο κ.Ζηλιασκόπουλος που είναι και Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, κατάγεται από το Θούριο Ορεστιάδας, ενώ να θυμίσουμε ότι διετέλεσε  στο διάστημα 2010-2015  Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Κάτι που σίγουρα δημιουργεί κάποια ερωτηματικά, αφού διαχειρίστηκε επί 5 χρόνια τα συγκεκριμένα ζητήματα. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι τα γνωρίζει καλά, όμως σίγουρα είναι κάτι που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Στην ίδια Επιτροπή συμμετέχει και ο Βασίλειος Προφυλλίδης, Καθηγητής της Συγκοινωνιακής Τεχνικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίβωση που εκδόθηκε πριν λίγο:

“Κατόπιν εντολής του Πρωθυπουργού, ο Υπουργός Επικρατείας κ. Γιώργος Γεραπετρίτης ανακοινώνει τη σύσταση Ειδικής Επιτροπής  για τη διερεύνηση και ανάδειξη των συστημικών προβλημάτων και δυσλειτουργιών που οδήγησαν στη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών.
Η Επιτροπή είναι τριμελής και συμμετέχουν οι:
Ιωάννης –  Κωνσταντίνος Χαλκιάς, Επίτιμος Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ως Πρόεδρος.
Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος, Καθηγητής Μεταφορών και Παραγωγής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ως μέλος.
Βασίλειος Προφυλλίδης, Καθηγητής της Συγκοινωνιακής Τεχνικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ως μέλος.
Η Επιτροπή θα επιτελέσει το έργο της στο συντομότερο δυνατό χρόνο και θα καλέσει τεχνικό προσωπικό, εμπειρογνώμονες ή όποιο άλλο πρόσωπο κρίνει απαραίτητο, προκειμένου να τη συνδράμουν”.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*