Έκθεση τοπικών προϊόντων στο σταθμό Μετρό Συντάγματος διοργανώνει το Επιμελητήριο Έβρου – Με χορούς, τραγούδια;

Έκθεση τοπικών προϊόντων στο σταθμό Μετρό Συντάγματος διοργανώνει το Επιμελητήριο Έβρου – Με χορούς, τραγούδια;

Έκθεση προβολής τοπικών προϊόντων του Έβρου, διοργανώνει στον σταθμό του Μετρό Συντάγματος στην Αθήνα από 8 έως 12 Μαρτίου το Επιμελητήριο Έβρου, σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (Π.Ε.Σ.Υ ΑΜΘ).

Η τελετή εγκαινίων της έκθεσης Τροφίμων & Ποτών υπό τον τίτλο «ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΘΡΑΚΗ» που φιλοξενείται στο Χώρο Πολλαπλών Χρήσεων στο σταθμό του Μετρό Συντάγματος για το διάστημα 08-12/03/2023 έχει προγραμματιστεί για την   Τετάρτη 08/03/2023 στις 18.30. Μάλιστα όπως αναφέρεται στην πρόσκληση, θα  πλαισιώνεται από πολιτιστικό πρόγραμμα με αναφορές στην τοπική παράδοση. Προφανώς με χορούς και τραγούδια, που δεν γνωρίζουμε αν τελικά να υπάρξουν, μετά το φονικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Την στιγμή δηλαδή που η χώρα όλη πενθεί, αν το Επιμελητήριο Έβρου και τα υπόλοιπα της Περιφέρειας ΑΜΘ, θα παρουσιάσουν χορούς κιαι τραγούδια. 

Στόχος της Έκθεσης είναι να φέρει τα προϊόντα που παράγονται και τυποποιούνται στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη στην καρδιά της Αθήνας, συστήνοντας τα στο ευρύ κοινό, αλλά και αντίστροφα στοχεύει στο να δώσει μία ευκαιρία στους βορειοελλαδίτες παραγωγούς να απευθυνθούν σε μία μεγάλη αγορά.

Η Έκθεση διοργανώνεται με πρωτοβουλία και μέριμνα του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (Π.Ε.Σ.Υ ΑΜΘ) και τη στήριξη της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Το Επιμελητήριο Έβρου θα έχει  6 περίπτερα διαστάσεων το καθένα 5 τετραγωνικών μέτρων.  Μάλιστα την 1η Μαρτίου, ημέρα εθνικού πένθους, δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ του Επιμελητηρίου Έβρου η Σύμβαση κατασκευής των περιπτέρων, που υπέγραψε ο Πρόεδρος του Τάκης Τοψίδης με την ανάδοχο εταιρεία από την Αθήνα, αντί ποσού 5.696 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΚΘΕΣΕΙΑΚΩΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ

Με καθυστέρηση πολλών χρόνων, αυτό

που είχε προτείνει το Evros-news.gr

Την πραγματοποίηση  της συγκεκριμένης έκθεσης είχε προτείνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου Τάκη Τοψίδη ο υπεύθυνος του Evros-news.gr Κώστας Πιτιακούδης πριν από πάρα πολλά χρόνια. Από το 2014 ακόμα, αλλά και στη συνέχεια, το 2017 που ξεκίνησε την λειτουργία του η ιστοσελίδα μας. Μάλιστα στη συνέντευξη Τλυπου την οοοία είχε παραχωρήσει το 2017 ο κ.Τοψίδης εν όψει των εκλογών του Επιμελητηρίου, όπου εξελέγη αφού ήταν ο μοναδικός υποψήφιος Πρόεδρος, το θέσαμε ξανά. Τότε δήλωσε ότι το εξετάζουν ως θέμα, αλλά τελικά χρειάστηκαν 6 ολόκληρα χρόνια για να το υλοποιήσουν.

Βέβαια, τότε είχε βγει ο ίδιος και διαβεβαίωνε πως πριν τον Νοέμβριο του 2017 αναμένεται να λειτουργήσει στην Αλεξανδρούπολη το κατάστημα πώλησης τοπικών αγροτο-κτηνοτροφικών προϊόντων, που έχει στα σκαριά η Αναπτυξιακή Εταιρεία του Επιμελητηρίου Έβρου. Όσο το είδατε εσείς αυτό, τόσο το είδαμε και εμείς, αλλά τουλάχιστον για την έκθεση στον σταθμό του Μετρό Συντάγματος, όπου καθημερινά  περνούν εκατντάδες χιλιάδες άτομα, ισχύει το… κάλλιο αργά παρά ποτέ. Επίσης, είχε προαναγγείλει και καλάθι τοπικών εβρίτικων προϊόντων, το οποίο  φυσικά 6 χρόνια μετά πουθενά δεν υπάρχει.

2017: Κατάστημα ντόπιων προϊόντων ετοιμάζει το Επιμελητήριο Έβρου