«Τιαμάτ»: Μυθικά τέρατα στον Έβρο – Το νέο βιβλίο του συγγραφέα Αντώνη Κρύσιλα

Μυθικά τέρατα και  μια ιστορία τρόμου που κόβει την ανάσα διαδραματίζεται στον Έβρο. Το «Τιαμάτ» είναι το νέο βιβλίο του συγγραφέα Αντώνη Κρύσιλα.

Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα τρόμου από ις εκδόσεις Πηγή.

1997. Ξημερώματα Πάσχα. Μία ομάδα μεταναστών, προσπαθώντας να περάσει στην Ελλάδα μέσω του Έβρου, γίνεται αντιληπτή από μία Ελληνική περίπολο. Ένας 19χρονος από το Μπαγκλαντές συλλαμβάνεται από τους Έλληνες φαντάρους ενώ προσπαθεί να κρυφτεί. Δίπλα του βρίσκονται τα απομεινάρια του φίλου του. Ισχυρίζεται πως κάτι τους επιτέθηκε.

2012. Ένας δημοσιογράφος στην Αλεξανδρούπολη σκοτώνεται σε ύποπτο αυτοκινητικό, ενώ έχει μιλήσει για εξαφανίσεις κυνηγών και αγροτών στον Έβρο.

Την ίδια χρονιά, ένας συγγραφέας και δύο φίλοι του, ανακαλύπτουν μία ύποπτη αναφορά των Ελληνικών μυστικών υπηρεσιών με το κωδικό όνομα «Τιαμάτ», που αναφέρεται στα γεγονότα του Πάσχα του ’97.

Οι τρεις ήρωες καλούνται, σαν σύγχρονοι «ιππότες», να ερευνήσουν την υπόθεση και να αντιμετωπίσουν έναν «δράκο» που σπέρνει τον τρόμο, υπό την καθοδήγηση ενός πάμπλουτου ηλικιωμένου.

Με τι ακριβώς θα έλθουν αντιμέτωποι, στον Έβρο;

Υπάρχουν ακόμη τέρατα;

Ή μήπως τα αληθινά τέρατα έχουν ανθρώπινο πρόσωπο; 

Βιογραφικό Συγγραφέα

Ο Αντώνης Κρύσιλας γεννήθηκε το 1970 στο Βόλο και μεγάλωσε στην Αθήνα. Έχει εκδώσει βιβλία για ενήλικες και παιδιά και έχει γράψει θεατρικά έργα που έχουν παιχτεί με επιτυχία στην Αθήνα και την επαρχία.

Από πολλούς έχει θεωρηθεί ο «παππούς» του ελληνικού τρόμου.