Αλεξανδρούπολη: Δευτέρα 6 Μαρτίου, «Live Without Bullying: Κάνουμε ντρίμπλα στον εκφοβισμό #6»

Αλεξανδρούπολη: Δευτέρα 6 Μαρτίου, «Live Without Bullying: Κάνουμε ντρίμπλα στον εκφοβισμό #6»

Με αφορμή την πανελλήνια ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, η οποία έχει οριστεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων η 6η Μαρτίου, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης διοργανώνει δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με τον σχολικό και διαδικτυακό εκφοβισμό για μαθητές και γονείς.

Όλα αυτά σε συνεργασία με το ΚΜΟΠ για την ανάπτυξη δράσεων για την πρόληψη και αντιμετώπιση του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού και τον Σύλλογο Βετεράνων Αθλητισμού, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, διοργανώνουν δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με τον σχολικό και διαδικτυακό εκφοβισμό για μαθητές και γονείς.

Ειδικότερα στο πλαίσιο του “Live Without Bullying” την Κυριακή 5 Μαρτίου, ώρα 18.00 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη θα πραγματοποιηθεί Σχολή Γονέων και Κηδεμόνων με τίτλο #ParentsWe με σκοπό να δοθούν απαντήσεις στα ερωτήματα: τι είναι ο εκφοβισμός, πώς θα αναγνωρίσετε τα «σημάδια» του στο παιδί σας και πώς θα το προστατεύσετε, με κεντρική ομιλήτρια τη Δρ. Αντωνία Τορρένς, Εκπαιδευτική Ψυχολόγο, Ιδρύτρια του LWB και Γεν. Διευθύντρια του ΚΜΟΠ.


Τη Δευτέρα 6 Μαρτίου, πανελλήνια ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Live Without Bullying: Κάνουμε ντρίμπλα στον εκφοβισμό #6» θα πραγματοποιηθεί φιλικός αγώνας καλαθοσφαίρισης μεταξύ των Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδος και της Μικτής Ομάδας  Καλαθοσφαιριστών της Αλεξανδρούπολης, στο Κλειστό Γυμναστήριο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος».
Αθλητές και ειδικοί ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δοθεί ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης και ψυχικής ενδυνάμωσης στα παιδιά κατά του φαινομένου του εκφοβισμού.
Πριν την έναρξη του αγώνα μαθητές, συνοδοί εκπαιδευτικοί, γονείς και κοινό, θα ενημερωθούν από τη γενική διευθύντρια του ΚΜΟΠ, εκπαιδευτική ψυχολόγο, εμπνεύστρια και δημιουργό της πλατφόρμας Δρ. Αντωνία Τορρένς,  για το φαινόμενο του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού καθώς και για τους πιθανούς τρόπους αντιμετώπισής του.
Θα ακολουθήσει ο φιλικός αγώνας καλαθοσφαίρισης μεταξύ των δύο ομάδων, ενώ κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου, οι αθλητές θα μοιραστούν με τα παιδιά θετικά μηνύματα. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 9.30 π.μ. και θα ολοκληρωθεί στις 12.00.


Η είσοδος είναι δωρεάν για όλους