Μεγάλη επιτυχία για τον δήμο Αλεξανδρούπολης: Αξιολογήθηκε θετικά ο εκσυγχρονισμός του αρδευτικού δικτύου Πέπλου

Μεγάλη επιτυχία για τον δήμο Αλεξανδρούπολης: Αξιολογήθηκε θετικά ο εκσυγχρονισμός του αρδευτικού δικτύου Πέπλου

Μια πολύ σημαντική, ουσιαστική εξέλιξη για τον πρωτογενή τομέα του δήμου Αεξανδρούπολης και συγκεκριμένα την Δημοτική Ενότητα Φερών, σημειώθηκε σήμερα.

Αξιοπολοήθηκε θετικά από το αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το τεράστιας σημασίας έργο «Εκσυγχρονισμός του αρδευτικού δικτύου στην περιοχή της Κοινότητας Πέπλου», ύψους 2.200.000€ που θα αρδεύει 7.000 στρέμματα στην περιοχή Πέπλου – Κήπων.

Η επιτυχία αυτύη αντανακλά σε όσους είχαν συμβολή στην συγκεκριμένη εξέλιξη, όταν η προηγούμενη δημοτική αρχή του Βαγγέλη Λαμπάκη… ακόμα ψάχνει να βρει αν και πότε κατέθεσε με αυτοπρόσωπη παράδοση του ίδιου του πρώην δημάρχου φάκελο για παρόμοιο έργο και τις διαψεύσεις από τον τίτε υπουργό της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Σταύριο Αραχωβίτη. Τώρα, οι άνθρωποι του ΤΟΕΒ Φερών-Πέπλου και του Αγροτικού Συλλόγου, σε αγαστή συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Φερών και Πρωτογενούς Τομέα Δημήτρη Κολγιώνη, τον δήμο Αλεξανδρούπολης και τον δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη, κατάφεραν καταθέτοντας έγκαιρα ολοκληρωμένη μελέτη στο υπουργείο Περιβάλλοντος (με δικά τους έξοδα) και πρόταση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, να έχουν αυτό το θετικό αποτέλεσμα. Όπως λοιπόν αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου Αλεξανδρούπολης:

“Έχοντας καταθέσει έγκαιρα πρόταση και ολοκληρωμένη μελέτη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο Μέτρο 4.3.1 «Υποδομές Εγγείων Βελτιώσεων» και μετά την ολοκλήρωση του διοικητικού ελέγχου των αιτήσεων στήριξης, με μεγάλη ικανοποίηση και χαρά ενημερωθήκαμε από το Υπουργείο ότι η πρόταση του Δήμου Αλεξανδρούπολης αξιολογήθηκε θετικά αφού βρέθηκε στην 43η θέση ανάμεσα σε 158 προτάσεις ανά την Ελλάδα.
Πρόκειται για το έργο «Εκσυγχρονισμός του αρδευτικού δικτύου στην περιοχή της Κοινότητας Πέπλου», ύψους 2.200.000€ που θα αρδεύει 7.000 στρέμματα στην περιοχή Πέπλου – Κήπων. Μετά την ολοκλήρωσή του θα παραδοθεί προς χρήση από τους αγρότες, ένα σύγχρονο αρδευτικό δίκτυο που θα συμβάλλει αποφασιστικά στην εξοικονόμηση νερού και ταυτόχρονα θα μειώσει θεαματικά το κόστος παραγωγής των αγροτών.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Δήμος Αλεξανδρούπολης έχει να ενταχθεί σε παρόμοιο πρόγραμμα από τις αρχές του 2000.
Αξιοποιώντας την κάθε δυνατότητα που παρουσιάζεται, συνεχίζουμε την αταλάντευτη προσήλωσή μας στον στόχο μας που δεν είναι άλλος από την στήριξη των δημοτών μας”.