Έβρος: Ο 16χρονος Σ. Γκιουρτζίδης με το fair play της σεζόν, μίλησε με το ίνδαλμά του, Ντέμη Νικολαΐδη (ΒΙΝΤΕΟ)

Έβρος: Ο 16χρονος Σ. Γκιουρτζίδης με το fair play της σεζόν, μίλησε με το ίνδαλμά του, Ντέμη Νικολαΐδη (ΒΙΝΤΕΟ)

O 16χρονος Σάββας Γκιουρτζίδης,της ομάδας K-16 του ΑΟ Μαΐστρου (ακαδημίας μέλος του δικτύου του Παναθηναϊκού),  ήταν ο πρωταγωνιστής στο fair play της σεζόν στο ματς της ομάδας του με τον Ορέστη Ορεστιάδας στο γήπεδο της Νέας Βύσσας.

Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 αλλά το σκορ δεν ήταν αυτό που έμεινε στο τέλος, αφού τις  εντυπώσειςαπόλυτα δικαιολογημένα έκλεψε το fair play του νεαρού παίκτη του Μαΐστρου Σάββα Γκιουρτζίδη, ο οποίος λίγο πριν το τέλος  του πρώτου ημιχρόνου και  ενώ η ομάδα του ήταν μπροστά στο σκορ με 1-0, παραδέχτηκε σε υπόδειξη πέναλτι του διαιτητή για ανατροπή του από τον αντίπαλο τερματοφύλακα, πως δεν υπήρχε επαφή και φυσικά παράβαση και έτσι το παιχνίδι συνεχίστηκε. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ορέστης ισοφάρισε, αλλά ο Γκιουρτζίδης που παίζει και στην ανδρική ομάδα του Μαΐστρου ενώ είναι και μέλος των Μεικτών Ομάδων της ΕΠΣ Έβρου, δέχθηκε τα στυγχαρητήρια όλων για την ενέργεια του.

Χθες ο 16χρονος παίκτης μίλησε στην εκπομπή “Monday FC” του NOVA Sports, την οποία παρουσιάζουν ο δημοσιογράφος Γιάννης Πάγκος και ο κορυφαίος Εβρίτης και Έλληνας παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Ντέμης Νικολαίδης. Αναφέρθηκε στην ενέργεια του να μην δοθεί πέναλτι υπέρ της ομάδας του, σε όσα έγιναν στη συγκεκριμένη φάση, ενώ τόνισε ότι ίνδαλμα του είναι ο Ντέμης Νικολαΐδης, με τον οποίομίλησε  σε ζωντανή σύνδεση. Ο Σάββας είναι φίλαθλος της ΑΕΚ, αν και αγωνίζεται στον Α.Ο.Μαίστρου που είναι ακαδημία του Παναθηναϊκού και εκτός του Ντέμη Νικολαίδη που είναι ίνδαλμα του, δήλωσε ότι του αρέσει και ο Αραούχο της ΑΕΚ.

Ο Ντέμης Νικολαίδης έδωσε συγχαρητήρια στο νεαρό Εβρίτη και δήλωσε περήφανος για την ενέργεια του σε αυτή την ηλικία, αλλά και για το γεγονός ότι είναι από την ιδιαίτερη πατρίδα του, τον Έβρο και την Αλεξανδρούπολη.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ

Συγχαρητήρια από την διοίκηση του Ορέστη
Την ενέργεια και το fair play του Σάββα Γκιουρτζίδη επαίνεσε και η διοίκηση του Ορέστη Ορεστιάδας και συγκεκριμένα η Ακαδημία, συγχαίροντας τόσο τον ίδιο όσο κια την ομάδα τυ τον Μαίστρο.
Η Ακαδημία Μ.Γ.Σ.ΟΡΕΣΤΗΣ συγχαίρει το τμήμα Κ-16 του Μαιστρου για την άψογη αγωνιστικη και έξω αγωνιστική συμπεριφορά των αθλητων του.
Οφείλουμε όμως να αναδείξουμε και να επαινεσουμε την ιδιαιτερη στιγμή που ο αθλητής της Γκιουρτζιδης Σάββας παραδέχτηκε σε υπόδειξη πέναλτι του διαιτητή πως δεν υπήρχε επαφή και το παιχνίδι συνεχίστηκε.
Η διδασκαλία και η εφαρμογή τέτοιων συμπεριφορων είναι ο πρώτος λόγος ύπαρξης των Ακαδημιών και μεις οφείλουμε να τις αναδεικνύουμε.
Συγχαρητήρια λοιπόν Ακαδημία Μαΐστρου και συνεχίστε την σωστή δουλειά.