Τράγκας: Καταθέσεις 14 εκατ. ευρώ (χρήματα, ράβδοι χρυσού) στο Μονακό με την σύζυγο του

Τράγκας: Καταθέσεις 14 εκατ. ευρώ (χρήματα, ράβδοι χρυσού) στο Μονακό με την σύζυγο του

Στο Μονακό αναμένεται να βρεθούν το επόμενο χρονικό διάστημα η Μαρία Καρρά, χήρα του δημοσιογράφου Γιώργου Τράγκα και ο γιος του Γιάννης, μετά τη σκληρή αντιπαράθεσή τους,  προκειμένου να συνυπογράψουν την αποδοχή της κληρονομιάς.

Όπως αναφέρει σε σημερνό δημοσίευμα του το prorothema.gr,απέναντι από το εμβληματικό ξενοδοχείο «Hermitage», όπου το ζεύγος Τράγκα γευμάτιζε ενίοτε και στον αριθμό 2 της Avenue de Monte Carlo, σε ένα κτίριο που ξεχωρίζει, στεγάζεται η τράπεζα Edmond de Rothschild. Πρόκειται για ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που προσφέρει υπηρεσίες private banking μόνο σε πελάτες με μεγάλη οικονομική επιφάνεια και ένας από αυτούς ήταν ο Γιώργος Τράγκας.

Σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας μετά τη δημοσίευση του πορίσματος από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, ο Γιώργος Τράγκας και η Μαρία Καρρά ήταν πελάτες στην τράπεζα των Ρότσιλντ στο Μονακό.

Ο γνωστός δημοσιογράφος που πέθανε τον Δεκέμβριο του 2021 ενώ νοσηλευόταν με κορονοϊό,   διατηρούσαν καταθέσεις συνολικού ύψους σχεδόν 14.000.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 11.437.647 ευρώ ήταν σε χρήματα, ενώ ακόμα 2.500.000 ευρώ εντοπίστηκαν σε ράβδους χρυσού μέσα σε θυρίδες της συγκεκριμένης τράπεζας στο Μονακό, μαζί με την σύζυγο του Μαρία Καρρά.

Ως Πρόεδρος του κόμματος “Ελεύθεροι Άνθρωποι” μάλιστα στις δηλώσεις του εμφανιζόταν υπερασπιστής των φτωχών και αδύναμων Ελλήνων. Με αυτή την ιδιότητα είχε επισκεφθεί μαζί με την σύζυγο του Μαρία Καρρά τον Έβρο τον Οκτώβριο του 2021.  Τους βλέπουμε εδώ μαζί στην φωτογραφία από εκείνη την επίσκεψη στην περιοχή μας, παρέα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου “Αινήσιο Δέλτα” Πάρη Παπαδάκη στις Φέρες. Τότε, ενάμισι μήνα πριν φύγει από την ζωή στα 72 του χρόνια, αναζητούσε μάλιστα και υποψήφιους στην περιοχή μας, χωρίς πάντως να γνωρίζουμε αν είχε κάνει πρόταση και τον κ.Παπαδάκη, ο οποίος ως γνωστόν στις επκείμενες εθνικές εκλογές θα είναι υποψήφιος με την “Ελληνική Λύση” του Κυριάκου Βελόπουλου. Μάλιστα  ως Πρόεδρος του συλλόγου δώρισε και μια φανέλα του συλλόγου στον Γιώργο Τράγκα, που .

Όσον αφορά τώρα τα 14 εκατ. ευρώ  που βρέθηκαν σε τράπεζα του Μονακό από καταυθέσεις των Τράγκα-Καρρά, στο συγκεκριμένο παράρτημα της Edmond de Rothschild που διαχειριζόταν, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν το 2021, κεφάλαια ύψους 3,5 δισ. ευρώ, είχε επιλέξει ο εκλιπών προκειμένου να τοποθετήσει ένα μέρος της τεράστιας περιουσίας του.

Μετά την εμφάνιση της ιδιόχειρης διαθήκης και τη διαμάχη που ξέσπασε ανάμεσα στους κληρονόμους του, το τραπεζικό ίδρυμα πάγωσε τους λογαριασμούς μέχρι να ξεκαθαρίσει το κληρονομικό στάτους, κάτι που αναμένεται να συμβεί μετά τη συνάντηση Γιάννη Τράγκα και Μαρίας Καρρά στο Μονακό και την πρώτη υπογραφή τους στην απογραφή.

Στη συνέχεια, όταν ειδικά ο Γιάννης Τράγκας θα έχει πλέον πλήρη εικόνα της περιουσίας, την οποία η τελευταία σύζυγος του πατέρα του, σύμφωνα με όλα όσα έχουν γίνει γνωστά, ήξερε, παρότι η ίδια το αρνείται ακόμη και σήμερα, θα μεταβεί ξανά στο Μονακό για τη δεύτερη υπογραφή.Εκεί θα είναι παρούσα και η Μαρία Καρρά για να υπογράψει και αυτή ώστε να ακολουθήσει η διανομή των περιουσιακών στοιχείων, αφού πρώτα αποπληρωθούν τα χρέη προς το Δημόσιο, κάτι που επιθυμεί διακαώς ο Γιάννης Τράγκας.

Ο γιος του εκλιπόντος έμαθε μέσω αμερικανικού δικηγορικού γραφείου για τις πωλήσεις τουλάχιστον δύο σπιτιών σε Λας Βέγκας και Ουάσινγκτον και πλέον αναμένει νέες πληροφορίες, οι οποίες αφορούν τα υπόλοιπα ακίνητα του πατέρα του στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, για τα οποία η μόνιμη επωδός της Μαρίας Καρρά είναι ότι δεν γνωρίζει τίποτα. Μετά το εξώδικο στη συμβολαιογράφο που ανέλαβε την απογραφή, με το οποίο καλεί την τελευταία σύζυγο του πατέρα του να προσκομίσει τα πλήρη στοιχεία της κληρονομιάς, η χήρα εμφανίστηκε τελικά.

Ο Γιάννης Τράγκας ειδοποιήθηκε προ ημερών από τον συμβολαιογράφο στον οποίο κατατέθηκε η διαθήκη του πατέρα του στο Μονακό να ταξιδέψει σε συγκεκριμένη ημερομηνία στο πριγκιπάτο, όπου έπειτα από μήνες θα συναντηθεί face to face με τη Μαρία Καρρά. Κι αυτό θα συμβεί επειδή η τελευταία θα πρέπει να υπογράψει μαζί με τον γιο του αείμνηστου συζύγου της την απογραφή της κληρονομιάς που προκύπτει από τη διαθήκη του Γιώργου Τράγκα.

Εν αντιθέσει με την Ελλάδα, όπου εις εκ των κληρονόμων μπορεί να πάει μόνος του στον συμβολαιογράφο να υπογράψει και ακολούθως να λάβει το μερίδιο που του αναλογεί, στο Μονακό το δικονομικό σύστημα απαιτεί την ταυτόχρονη παρουσία όλων των κληρονόμων. Ετσι, το συμβολαιογραφικό γραφείο στο οποίο κατατέθηκε η ιδιόχειρη διαθήκη του Γιώργου Τράγκα στο πριγκιπάτο ενημέρωσε τον Γιάννη Τράγκα και τη Μαρία Καρρά να δώσουν το «παρών» μαζί σε μία με δύο εβδομάδες.

Μόλις υπογράψουν, ο Γιάννης Τράγκας θα έχει πλέον το δικαίωμα να αναζητήσει το μερίδιο από την κληρονομιά του πατέρα του σε Γαλλία και Αμερική, όπως περιγράφεται στη διαθήκη του εκλιπόντος. Υστερα από ένα εύλογο χρονικό διάστημα, οι δύο κληρονόμοι θα ταξιδέψουν ξανά στο Μονακό προκειμένου να υπογράψουν για την τελική διανομή των περιουσιακών στοιχείων της κληρονομιάς του Γιώργου Τράγκα.